Σύμφωνα με έγγραφο που φέρνει στο φως το «Εθνος της Κυριακής» ουδέποτε υπήρξε ανάλογη κατάθεση, οι εταιρείες των Σώρρα – Λαμπράκη είναι ανύπαρκτες, ενώ και η οργάνωση ΕΝD είναι γνωστή μόνο στους… ίδιους 

«Λαβράκι» έβγαλε η διατραπεζική έρευνα για το παρ' ολίγον «σωτήριο έμβασμα» των 600 δισ. δολαρίων. Τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος όσο και η καναδική Bank of Montreal κατηγορηματικά δηλώνουν ότι ουδέποτε υπήρξε ανάλογη κατάθεση. Με μία λακωνική διάψευση, ο υπεύθυνος Τύπου της καναδικής τράπεζας Ραλφ Μαράνκα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της οργάνωσης END, του προέδρου της, γιατρού Μανώλη Λαμπράκη και του «δωρητή-επενδυτή» Αρτέμη Σώρρα ότι έχουν κατατεθεί σε CDRS (κηδεμονευόμενες καταθετικές αποδείξεις), με αντίκρισμα διεθνείς συναλλαγματικές, ομόλογα αμερικανικού δημοσίου ύψους 600 δισ. δολαρίων στο τραπεζικό τους ίδρυμα: «…Τα δημοσιεύματα περί κατάθεσης 600 δισ. στην BMO (Τράπεζα του Μοντρεάλ) δεν είναι αξιόπιστα. Πέραν τούτου δεν έχουμε να προβούμε σε περαιτέρω σχολιασμό».

Πλαστό καταθετήριο

Ανερυθρίαστα οι END παρουσίασαν πλαστό, όπως απεδείχθη, έγγραφο που αναφέρει ότι ο κ. Αρτέμιος Σώρρας έχει καταθέσει το ποσό των 600 δισ. δολαρίων σε χρεώγραφα του αμερικανικού Δημοσίου με ημερομηνία λήξης τον Αύγουστο του 2014. Δεν δίστασαν να μπλέξουν και την Bank of Montreal στην περίεργη υπόθεσή τους, ισχυριζόμενοι ότι εκεί βρίσκεται ο θησαυρός του Μίδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Τράπεζα του Καναδά βρίσκεται και το πόρισμα της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδος, που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα δεδομένα που εξετάστηκαν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για απάτη.

Αναξιόπιστα χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα σχετικά με καταθέσεις 600 δισ. δολαρίων ο υπεύθυνος Τύπου της Bank of Montreal, Ραλφ Μαράνκα.

Αναξιόπιστα χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα σχετικά με καταθέσεις 600 δισ. δολαρίων ο υπεύθυνος Τύπου της Bank of Montreal, Ραλφ Μαράνκα.

Πρώτον, γιατί οι εταιρείες των Σώρρα – Λαμπράκη είναι ανύπαρκτες και, δεύτερον, γιατί ακόμη και η Οργάνωσή τους (END) είναι γνωστή μόνο στους ίδιους και σε κανέναν άλλον. Επιπλέον, αυτά τα πρόσωπα είχαν ξαναπροσπαθήσει το 2011 να πάρουν από την Εθνική Τράπεζα τις δήθεν μετοχές χρυσού της «Τράπεζας της Ανατολής»! Από τα στοιχεία του συγκεκριμένου εγγράφου της Τράπεζας της Ελλάδος, που φέρνει στο φως σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», προκύπτουν εν περιλήψει τα εξής:…

  1. Οι αναφερόμενες εταιρείες από τους ανθρώπους της END: Federal stock transfer, Woodridge οntario, Federal funding και Diamond and diamond δεν είναι καταχωρισμένες σε καμιά τραπεζική επετηρίδα και σε κανέναν τραπεζικό κωδικό κατάλογο.
  2. Η Οργάνωση END αναφέρεται σε μία μόνο «επί πληρωμή» καταχώριση στο δίκτυο CNW Canada Newswire, ως μη κυβερνητικός οργανισμός/φιλανθρωπική οργάνωση με τον Αρτέμιο Σώρρα ιδρυτικό μέλος, τον Εμμανουήλ Λαμπράκη πρόεδρο και τον Antony Diamond governor Canada bureau.
  3. Οι αναφορές για τη Diamond and diamond, Merchant Βanking Group, παραπέμπουν σε απάτη (υπάρχει προσωρινή εντολή του Ontario Securities Commission, εις βάρος της, σχετικά με έρευνα για σχήμα πυραμίδα της Prosporex).
  4. Στην αναφερόμενη διεύθυνση της Federal stock transfer φαίνεται να υπάρχει ένα συγκρότημα κτιρίων αποτελούμενο από εστιατόρια, μπαρ και χώρους άθλησης….».

Είναι βέβαιον πια ότι κανένας από τους ισχυρισμούς (των ανθρώπων της END και του κ. Αρτέμη Σώρρα) δεν είναι αξιόπιστος και είναι απορίας άξιον πώς επιτρέπεται να συνεχίζεται η δράση τους! Υπάρχουν ακόμη και σήμερα, μετά την κατάρριψη του… μυθεύματος, κάποιοι, ελάχιστοι ευτυχώς, που παρακολουθούν τους χρυσοθήρες -θαυματοποιούς, να δηλώνουν μάλιστα, επιπλέον, πως ο Α. Σώρρας παρέλαβε σχεδόν 3 τρισ. δολάρια από την αμερικανική κυβέρνηση γιατί πούλησε εφεύρεση γνωστή στους Αρχαίους Ελληνες από τον καιρό του Δία, για να μένουν διαστημόπλοια στο διάστημα 17 μήνες χωρίς καύσιμα!

Το πόρισμα της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρει ότι τα δεδομένα που εξετάστηκαν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για απάτη.

Το πόρισμα της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρει ότι τα δεδομένα που εξετάστηκαν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για απάτη.

Η αρχή έγινε στο Διαδίκτυο
Το σίριαλ των αμύθητα πλουσίων Ελληνοαμερικανών, που θα σώσουν τη χώρα από το χρέος, άρχισε να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο πριν από δύο μήνες και πολλοί έσπευσαν να πιστέψουν ότι όντως οι δύο ομογενείς, με μια υποτιθέμενη ομάδα πίσω τους, είχαν συγκεντρώσει το ποσό των 600 δισ., χάριν της Ελλάδας.

Η πίεση των δημοσιευμάτων ανάγκασε την κυβέρνηση να το ψάξει. Ετσι ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ως πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, επικοινώνησε με όλες τις ελληνικές οργανώσεις των ΗΠΑ και του Καναδά προκειμένου να πληροφορηθεί ποιοι είναι οι μυστηριώδεις Ελληνες κ. Λαμπράκης και Σώρρας, οι οποίοι υποτίθεται πως είχαν συγκεντρώσει τα αμύθητα δισ. Ολοι με τους οποίους επικοινώνησε, δήλωσαν πλήρη άγνοια για την οργάνωση END.

Στον Καναδά
Ερευνα για εμπλοκή σε πυραμίδα

Οι αναφορές στο Διαδίκτυο για την Diamond + Diamond Merchant Banking Group τη συνδέουν εμμέσως με απάτη, καθώς το όνομα της εταιρείας περιλαμβάνεται στην προσωρινή εντολή που είχε εκδώσει η Επιτροπή Χρηματιστηρίου του Οντάριο (Ontario Securities Commission, OSC) όταν βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα για σχήμα-πυραμίδα της Prosporex (στις 21/9/2009). Σημειώνεται, πάντως, πως όταν έληξε η υπόθεση το 2011 και καταλογίστηκαν βαρύτατες ευθύνες στην Prosporex, δεν κατονομαζόταν πουθενά η Diamond + Diamond.

Σύμφωνα με απόφαση που πήρε η OSC, στις 28 Οκτωβρίου του 2011, καταλογίστηκαν ευθύνες στην Prosporex (καθώς και στους Κ. Λιούις, Μ. Σκοτ και Σ. Χιλ) για απάτη και παράνομη διακίνηση μετοχών. Το παραπάνω σχήμα συγκέντρωσε πάνω από 29 εκατ. δολάρια από περισσότερους από 1.700 Καναδούς επενδυτές (με έδρα το Οντάριο) από πώληση επενδυτικών προϊόντων στην περίοδο μεταξύ της άνοιξης του 2007 και του Δεκεμβρίου του 2008.

Τα χρήματα των επενδυτών προορίζονταν να επενδυθούν από επαγγελματίες διαχειριστές στα ξένα χρηματιστήρια, με την «υπόσχεση» για αποδόσεις 5%-11% μηνιαίως. Οι Λιούις, Σκοτ και Χιλ, που είχαν τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών, επέστρεψαν μόλις τα 5,3 εκατ. δολάρια από τα περίπου 20 που επενδύθηκαν σε μετοχές, ενώ αυτοί «καρπώθηκαν» για λογαριασμό τους περίπου 6 εκατ.

ethnos.gr