Από το Moneypro.gr

Τί να πει κανείς για τη χθεσινή εκπομπή – φάρσα του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου στο ΣΚΑΪ με καλεσμένο τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Όλο ύφος και τουπέ, όλο πόζα όμως την ίδια ώρα ήταν δραματικά αδιάβαστος για να αντιμετωπίσει τον γενικό γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή. Ο δημοσιογράφος διαρκώς απολογούνταν στον ακροδεξιό ηγέτη σαν μικρό παιδί, δεν γνώριζε βασικά πράγματα όπως το ότι η Χρυσή Αυγή δεν κατήλθε στις εκλογές του 2004 ή ότι ο Μανώλης Γλέζος δεν ήταν γνωστό πριν το 1945 ότι είχε κατεβάσει τη ναζιστική σημαία μαζί με τον Λάκη Σάντα από την Ακρόπολη, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε σάκο του μποξ από τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Το πιο δραματικό όμως όλων ήταν πως ο δημοσιογράφος που κανονικά θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακας της ενημέρωσης εμφανώς δεχόταν εντολές από το control της εκπομπής για να απαντά στον πολιτικό σε σχέση με τις καταγγελίες που εκτόξευε κατά του ΣΚΑΪ.  Μάλιστα δεν είχε τη στοιχειώδη άνεση να διαχειριστεί τις απαιτήσεις του Γιάννη Αλαφούζου για να δοθούν απαντήσεις, με αποτέλεσμα να διακόπτει σε άσχετα θέματα κι ενώ η κουβέντα έτρεχε για να δώσει εξηγήσεις για τα χρέη των 25 εκατ. ευρώ του ΣΚΑΪ ή για τη φύλαξη των δημοσιογράφων.Η χθεσινή εκπομπή υπήρξε το χείριστο είδος χειραγωγημένης ενημέρωσης με αποτέλεσμα να φανεί ο ακροδεξιός κι επικίνδυνος για τη δημοκρατία ηγέτης ως απόλυτα συμπαθής.

Είναι πραγματικά κρίμα η νέα γενιά δημοσιογράφων να παρουσιάζεται τόσο πρόχειρη και αδιάβαστη, τόσο απροετοίμαστη για μια 'ευθεία" συζήτηση στην τηλεόραση. Από έναν δημοσιογράφο με τόσο στόμφο και τόση πόζα κι αυταρέσκεια στον λόγο, με αυτή την "υπεροψία" του πνεύματος που θέλει διαρκώς να πουλάει, περιμέναμε κάτι περισσότερο κι όχι απλή αναπαραγωγή των όσων τα blogs γράφουν.