Πριν από λίγες μέρες είχαμε γράψει ότι η Γερμανία θέλει να επιβεβαιώσει τα διαθέσιμα αποθέματα χρυσού. Συγκεκριμένα:
 
"Ο χρυσός της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας είναι αποθηκευμένος σε θησαυροφυλάκια στην Φρανκφούρτη, στην Ν. Υόκη, στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Με 3400 τόνους η Γερμανία έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ. Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο απαιτεί τώρα από την Bundesbank να τσεκάρει την ύπαρξη των αποθεμάτων αυτών και να μην βασίζεται πλέον σε αποδεικτικά χαρτάκια ειδικά δεδομένων των σεναρίων που κυκλοφορούν και υποστηρίζουν ότι τα αποθέματα του Fort Knox είναι εδώ και καιρό ανύπαρκτα!"

 
Τώρα έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα άρθρο που καλεί την Γερμανία να βγει από την ΕΖ και να κλειδώσει το νέο της νόμισμα στον χρυσό:
 
"Η κρίση χρέους στην ΕΖ προσφέρει στην Γερμανία μια μοναδική ευκαιρία να βγει από το παγκόσμιο σπιράλ καταστροφής νομισμάτων (μέσω του διαρκούς πληθωρισμού τους) και το οικονομικό χάος, τις κοινωνικές αναταραχές και τον αβυσσαλέο ανθρώπινο πόνο στα οποίο οδηγεί η τακτική αυτή. Η αιτία της κρίσης της ΕΖ είναι η προβληματική διάρθρωσή της που επιτρέπει σε όλα τα μέλη της Ένωσης να τυπώσουν ευρώ και να τα διοχετεύσουν στα υπόλοιπα μέλη. Ο Dr. Philipp Bagus του πανεπιστημίου King Juan Carlos της Μαδρίτης διέγνωσε την κατάσταση αυτή ως μία tragedy of the commons στο βιβλίο του "Η Τραγωδία του Ευρώ". Η Γερμανία είναι στο όριο να δει την κεφαλαιακή της βάση να λεηλατήται από την αναπόφευκτη δυναμική αυτή της τραγωδίας. Θα πρέπει να εγκαταλείψει την ΕΖ, να επαναφέρει το γερμανικό μάρκο (DM) και να το κλειδώσει στον χρυσό."
 
Προφανώς μπορεί να πρόκειται για σύμπτωση όμως προκαλεί ερωτηματικά το timing της κίνησης επιβεβαίωσης των γερμανικών αποθεμάτων χρυσού σε συνδυασμό με το παραπάνω άρθρο και δεδομένου του ότι εικάζεται ότι η Κίνα συσσωρεύει κρυφά χρυσό. Το άλμα στις τιμές του χρυσού κατά περίπου 250δολ από τις αρχές του καλοκαιριού είναι χαρακτηριστικό!
 
Άλλωστε το έχουμε ξαναγράψει, οι ενώσεις πάντοτε σπάνε από τους ισχυρούς και όχι από τους αδύναμους!