Το ενδεχόμενο ενός κουρέματος των ελληνικών ομολόγων που κατέχει ο δημόσιος τομέας απέκλεισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ωστόσο ανέφερε ότι ένα πρόγραμμα επαναγοράς χρέους θα μπορούσε να εξετασθεί.

 

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε πως «το κούρεμα είναι μια συζήτηση που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα των κρατών της ευρωζώνης».

«Ένα πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων βάσει του οποίου η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει νέα δάνεια ώστε να αγοράσει τα παλαιότερα είναι μια επιλογή», υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως «αυτή η θέση έχει τεθεί προς συζήτηση από ορισμένα μέλη της κεντρικής τράπεζας».

Ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι σε κάθε περίπτωση «πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας».

Μάλιστα, σύμφωνα με την Deutsche Welle, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, στο πλαίσιο αφιερώματος με τίτλο «Μάχη για το ευρώ» που θα μεταδοθεί την ερχόμενη Τρίτη (ZDFzeit), ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, επαναλαμβάνει ότι «θέλουμε να είναι η Ελλάδα σε θέση να παραμείνει στο ευρώ» αλλά: «Έχει να κάνει όμως ακόμη πολλά. Αυτό δεν έχει κριθεί ακόμη».

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της. «Αυτές οι αμφιβολίες θα πρέπει να αρθούν μελλοντικά», τονίζει.

Σχετικά άρθρα

Αρνητικός σε νέο «κούρεμα» ο Σόιμπλε – Λάμπερτ: Νέο πακέτο και

Σόιμπλε: Η Ελλάδα και οι πολιτικοί της φταίνε για την κατάσταση

Σόιμπλε: "Η Ελλάδα έχει να κάνει πολλά ακόμη"