Από τον Κωνσταντίνο Κίτρου.

Θυμάται κανείς τέτοιο απαράδεκτο θέαμα σε ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ; Θυμάται κανείς τόσο άθλιο ποδόσφαιρο; Είναι δικαιολογία δηλαδή το ότι οι δύο ομάδες ΔΕΝ κάνουν πρωταθλητισμό;

Ο Παναθηναϊκός σε αυτό το ματς ήταν το φαβορί – ξεκάθαρα. Αγωνιζόταν ενάντια στην τελευταία ομάδα (βαθμολογικά) του πρωταθλήματος και είχε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει στον κόσμο του πως βγαίνει σιγά σιγά από το αγωνιστικό του αδιέξοδο. Αντί αυτού όμως παρακολουθήσαμε έναν Καρνέζη να είναι ο κορυφαίος του αγώνα. Ποιος άραγε αμφισβητεί πως οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του διέσωσαν το «Τριφύλλι» από μία ακόμα ισοπαλία;

Συνήθως ένας τερματοφύλακας γίνεται ο MVP της θεωρητικά ανώτερης ομάδας όταν αυτή, από ένα σημείο του αγώνα και μετά οδηγείται σε μία ανεξήγητη – άτακτη υποχώρηση στο μισό του δικού της γηπέδου. Και αυτό έγινε χθες. Αδικαιολόγητα ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να ακολουθήσει μία τακτική να διαφυλάξει αυτό το υπέρ του 1-0 λες και έπαιζε ενάντια στην παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ακόμη λοιπόν και αν ο ΠΑΟ κέρδισε, ακόμη και αν πράγματι ήταν φανερά καλύτερος από την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, παρόλα αυτά, πηγαίνει από το μία κακή εμφάνιση στην άλλη.  Όσο και αν δεν έχει τους παίκτες ποιότητας που είχε προηγούμενα χρόνια (Σισέ, Ζιλμπέρτο κτλ) δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση το «κατενάτσιο» απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας!

Όσον αφορά την ΑΕΚ; Η νίκη επί του Πλατανιά έδωσε ελπίδες και οι φίλοι της ομάδας περίμεναν κάτι καλύτερο. Ο Λίνεν μπορεί να είναι προπονητής που μπορεί να προδώσει οργάνωση και συγκεκριμένο πλάνο σε μία ομάδα, αλλά, κανένας προπονητής δεν μπορεί να «μάθει μπάλα» στους ποδοσφαιριστές του! Και δυστυχώς αυτή η ΑΕΚ δεν είναι για πολλά πολλά. Σίγουρα όχι για πολλά παραπάνω σε σχέση με την χθεσινή της εικόνα.

Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ (αλλά να το καταλάβουν και οι φίλοι της ομάδας) ότι  θα παίζει ο σύλλογος μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την σωτηρία του. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Κρίμα! Είναι πραγματικά κρίμα τόσο μεγάλη ομάδα να υφίσταται τέτοια βάσανα!