Στην πολιτεία που ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία, όταν ξεκινούσε το ταξίδι του για την προεδρία των ΗΠΑ, έκλεισε ο αμερικανός πρόεδρος Μ. Ομπάμα την προεκλογική τοπυ εκστρατεία. Έντονα φορτισμένος συναισθηματικά, ο Μπαράκ Ομπάμα απευθυνόμενος σε ψηφοφόρους του στην Αϊόβα στην τελευταία του ομιλία πριν ανοίξουν οι κάλπες, δάκρυσε ενώπιων όλων.
 
Μπροστά σε 20.000 συγκεντρωμένους πολίτες του Des Moines, ο Ομπάμα έδειξε το πιο αληθινό πρόσωπό του και δεν άφησε κανέναν από τους παριστάμενους ασυγκίνητο.
 
Ο φωτογραφικός φακός του Associated Press  «αιχμαλώτισε» την εικόνα του υποψήφιου προέδρου ενώ εκείνος εξιστορούσε τις μνήμες του από τις πρώτες στιγμές του στο Des Moines, όπου ως νεαρός και άσημος, τότε, πολιτικός ζητούσε την εμπιστοσύνη τού κόσμου και μία ψήφο που, καθώς φαίνεται, τον στηρίζει μέχρι και σήμερα.

  
Αυτό που πάνω και πρώτα από όλα τόνισε ο Ομπάμα απευθυνόμενος προς τους υποστηρικτές του ήταν η ανάγκη του για επανεκλογή με τη βοήθειά τους, ώστε να μη μείνουν στη μέση όλα όσα θα σημάνουν τη μεγάλη αλλαγή στις ΗΠΑ. Αλλαγή που έχει ακόμα δυνάμεις και πίστη πως μπορεί να επιτευχθεί, υπογράμμισε ο Ομπάμα. 

 

Η φωτογραφία έχει κάνει το γύρο του κόσμου. 

Δείτε κάποια από τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου για το… δάκρυ του Ομπάμα

Obama sheds tears on last campaign rally…