Υπάρχει μια μορφή στην Ελληνική Ιστορία που ο καθένας διαχειρίζεται την παρακαταθήκη της κατά πως τον βολεύει, αν και δεν είναι η μόνη περίπτωση στην Ελληνική πραγματικότητα που βοηθάει να υπάρχουν και άλλες πέραν της μοναδικής ανάγνωσης της Ιστορίας, λιγότερο ή περισσότερο σωστές…!
 
Αν και ακούγεται περίεργο και πολλοί θα το παρεξηγήσουν, καλό θα είναι να το δούμε διεξοδικά και αν διαφωνήσουμε… και πάλι φίλοι θα είμαστε…!
Αυτή λοιπόν η μορφή η αμφιλεγόμενη διέπραξε ή συνέβαλε στα παρακάτω ΜΟΝΑΔΙΚΑ για το σημερινό Ελληνικό Κράτος:
 
1) Έκανε την πρώτη ανασκαφή ή προσπάθεια εξόρυξης υδρογονανθράκων στην επικράτεια, στην περιοχή του Πρίνου, ενέργεια πρόδρομος για την αξιοποίηση της περιοχής του Αιγαίου γενικότερα…!
2) Έκανε την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ του Εθνικού μας νομίσματος, της τότε Δραχμής το 1973, πράγμα που για τα επόμενα 20 χρόνια ούτε που πέρασε από το μυαλό των ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΣΣΙΩΝ…!
3) Διέγραψε ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΟΛΑ τα χρέη των αγροτών χωρίς ΚΑΜΙΑ άλλη υποχρέωση από αυτούς, εκτός του να εγγυηθούν αύξηση της παραγωγής τους κατά 10% (χαρακτηρίζεται ως εύκολο)
4) Δημιούργησε τις πρώτες στα Βαλκάνια αποκλειστικά ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, όπως τα Οινόφυτα ας πούμε, με σκοπό να δώσει και άλλη ώθηση στην Βιομηχανία της εποχής
5) Δημιούργησε τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος στους Φιλίππους και στην Πτολεμαΐδα, με σκοπό να 10πλασιασει το δίκτυο ηλεκτροδότησης ανά την επικράτεια (οι σύμβουλοι του έργου ήταν από κοινού οι Ρώσοι και οι Κινέζοι, οι μεν παρέχοντας τεχνογνωσία ως προς την παραγωγή και οι δε ως προς τα του δικτύου).
6) Κατέστησε την χώρα (και με τις Διεθνείς ζυμώσεις να βοηθούν) νούμερο ΕΝΑ παραγωγό και διανομέα τσιμέντου της περιοχής και αποκλειστικό προμηθευτή για το χτίσιμο της τότε Σαουδικής Αραβίας.
7) Αντικατέστησε σε μια νύχτα μέσα, τους Εργολάβους Δημοσίων Έργων με την στρατιωτική ΜΟΜΑ για την προώθηση των δημόσιων κατασκευών και έδωσε ΑΤΟΚΟ 20ΕΤΕΣ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΣΠΙΤΙ. Ας ακούω ακόμη και σήμερα ότι αυτά που χτίστηκαν τότε είναι… άσχημα στη αισθητική… Ήταν κεραμίδα για να βάλει από κάτω το κεφάλι του ο κόσμος και να μην πληρώνει ενοίκιο!
 
Παρ’ όλο που θα ακούσω από διάφορους τα εξ αμάξης, εντούτοις περιμένω ΕΝΑΝ από αυτούς που θα με βρίσει να μου υποδείξει ΕΝΑΝ από ΟΛΟΥΣ τους άλλους που ασχολήθηκαν με τα κοινά μετά από αυτόν… ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…! Μόνο έναν…
 
Από την άλλη, στη συνέχεια και μέχρι και σήμερα, στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ καπιταλισμός. Υπήρχε ένα μοναδικό πολιτικό σύστημα. Ο Δημοσιο-συνδικαλιστικός Εθνικοσοσιαλισμός.
Ιδρυτής και πατέρας αυτού του συστήματος είναι ο μεγαλύτερος λαοπλάνος – απατεώνας όλων των εποχών. Ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Ο άνθρωπος που κατέστρεψε μια χώρα και έκανε σύνθημα του και αγαπημένη του ατάκα το Τσοβόλα δώστα όλα (μάλλον όταν το έλεγε σκεφτόταν «θα τους τα πάρει όλα ο γιόκας μου το 2010…»).
Δημιούργησε τη φάρα του νεοέλληνα που όνειρο του είχε να τα κονομήσει εύκολα χωρίς να κουραστεί και πολύ. Ο άνθρωπος που έκανε το δημόσιο να είναι το Greek dream. Λίγη δουλειά (το ανέκδοτο με τον Έλληνα που σχολάει από τη δουλειά του στις 14:30 και βρίσκεται στο σπίτι του από τις 11:00 είναι γνωστό), καλά λεφτά, (διπλασιασμός των μισθών των ΔΥ το ‘80 σε μια μέρα χωρίς διπλασιασμό της παραγωγικότητας τους και βέβαια με δανεικά λεφτά) για μια ζωή (ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ).
Ο άνθρωπος που έκανε κωλοτούμπες πολιτικές καλύτερα και από τον Μελισσανιδη, του στιλ… έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ…(μέσα στο ευρώ και το ΝΑΤΟ όταν έγινε πρωθυπουργός), …φεύγουν οι αμερικάνικες βάσεις που μένουν… (που έλεγε και ο Χάρρυ Κλυνν).
Επί των ημερών του πρωτοεμφανίστηκαν λέξεις στα ελληνικά λεξικά όπως, νεόπλουτος, λαμόγιο, λοβιτούρα, κτλ.
 
Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι ήταν εξουσιολάγνος. Για να παραμένει στην εξουσία διέλυσε όχι μόνο την οικονομία αλλά και την φυσιογνωμία του Έλληνα.
Αυτός διέλυσε την αριστερά με τα παραμύθια του στιλ… μαζί θα κυβερνήσουμε…
Αυτός αλλοτρίωσε τη δεξιά που για να κυβερνήσει και αυτή έπρεπε να ακολουθήσει τις ίδιες τακτικές (γαλάζια παιδιά, προσλήψεις, υπέρογκες αυξήσεις στο δημόσιο, χαδάκια στους συνδικαλιστές) και έκανε τους Έλληνες τελικά να πιστεύουν ότι θα ευημερούσαν για πάντα.
 
Δεν θα ξεχάσω ποτέ ατάκα Πασόκου σε καυγά με νεοδημοκράτη τη δεκαετία του ‘80 που του είπε «…άντε ρε παλιοδεξιέ που θα μιλήσεις εσύ για τον ΑΝΤΡΕΑ (και όχι για τον Ανδρέα) που σου έδωσε ψωμί να φας…» και λυπάμαι που δεν τον βλέπω πια για να του πω και εγώ ότι «…και θα σου πάρει και το βρακί που φοράς…». Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα πράσινα και τα μπλε καφενεία, όπως δεν θα ξεχάσω ποτέ και τους καλοταΐσμένους πρασινοφρουρούς που απειλούσαν θεούς και δαίμονες, φτάνοντας στο σημείο να πούνε πως θα πάρουνε και τα όπλα!!!!- εάν καταδικασθεί ο «μεγάλος Αντρέας» στη γνωστή δίκη – παρωδία του Ειδικού Δικαστηρίου…
 
Συγκρίσεις απαραίτητες που συνεχίζονται με το γνωστό σε όλους μας σήμερα, με όσα οι συνεργαζόμενοι στην κυβέρνηση συνευθύνης διασώστες μας επιβάλουν στην χώρα. Το ψέμα παγιώθηκε, η απάτη αθωώνεται, τα λαμόγια κερδίζουν ακόμη περισσότερα και η ζωή συνεχίζεται, με το γνωστό υποζύγιο (τον Έλληνα πολίτη) να καλείται να σηκώσει στους ώμους του και πληρώνοντας με τη ζωή του ίδιου, των παιδιών, των εγγονών και των δισέγγονών του, το λίπος που απέκτησαν οι επαγγελματίες ανεπάγγελτοι και ελλιποβαρείς πολιτικά ψεύτες.
 
Μέσα στον πίνακα αυτής της φρίκης παρατηρώ και τον «εντοιχιζόμενο» Άκη και απορώ: παίρνει την σύνταξή του ως πολιτικός και ως μηχανικός; Εισπράττει τα ενοίκια από την περιουσία του; Εισπράττει από τα ξενοδοχεία του; Του τα βρήκαν όλα ή μήπως σταμάτησε η έρευνα και το μέτρημα, λόγω «φόρτου εργασίας»; Αχ ρε Άκη, εσύ τα φταις όλα… εσύ και ο Καραμανλής! Όλοι οι άλλοι είναι λουλούδια του μπαξέ και λουκάνικα του Βερολίνου… τρομάρα μας.