Ολοκληρώθηκε η συνάντηση κορυφής στο Μαξίμου με την κυβέρνηση να προωθεί ορισμένες μικρές ανακατατάξεις στο πολυνομοσχέδιο για να αποσαφηνιστούν ορισμένες λεπτομέρειες σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις με στόχο την καλύτερη διευκρίνηση ορισμένων ζητημάτων προς αποφυγή παρεξηγήσεων με την Τρόικα.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό βρέθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Τουρισμού, Υγείας και Εργασίας και βασικό θέμα της ατζέντας ήταν να συμφωνηθούν οι τελευταίες μικρές αλλαγές ούτως ώστε να μην υπάρξουν νέες αμφιβολίες και αντιρρήσεις από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Εξετάστηκαν, παράλληλα οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα κατατεθούν τις επόμενες μέρες για σειρά ζητημάτων. Η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης θα καταθέσει τη Δευτέρα πράξη νομοθετικού περιεχομένου με τις αλλαγές αυτές με στόχο να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις της Τρίτης στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup).

Ο Γιάννης Βρούτσης επανέλαβε την ετοιμότητα του υπουργείου Εργασίας, ενώ κοινή διαπίστωση των υπουργών ήταν ότι η ελληνική πλευρά ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις της.

«Είμαστε έτοιμοι 101% ειπώθηκε χαρακτηριστικά" κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ενώ ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ανακτάται η αξιοπιστία της χώρας και η Ελλάδα εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης.

Οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι για τα εργασιακά και τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις θα εκδοθούν στις αρχές της εβδομάδας, ενώ η εγκύκλιος για τα ασφαλιστικά θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον τρόπο λειτουργίας της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και τα ισοδύναμα μέτρα που θα αναπληρώνουν τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων που εξαιρέθηκε από τα μέτρα.

iefimerida.gr

σχετικά άρθρα

 

 

Πολύωρη σύσκεψη στο Μαξίμου ενόψει Eurogroup. Με πράξη

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου ενόψει Eurogroup