Φοβερά δύσκολη και πολλαπλά σημαντική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, σε ομιλία του σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την επιχειρηματικότητα. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως έχει υποσχεθεί στο λαό ότι «μόλις ξεπεράσουμε το δύσκολο σημείο» είναι υποχρέωσή του να βάλει μπροστά τη διαδικασία της ανάπτυξης και της ανάκαμψης. Επιπλέον υπογράμμισε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενώ πρόσθεσε πως προσπαθεί να βγάλει τη χώρα στο προσκήνιο πολεμώντας την μιζέρια. Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, ήδη υπάρχουν σημάδια που καταδεικνύουν ότι το κλίμα αλλάζει ενώ εκτίμησε πως όταν τελειώσει το κλίμα αβεβαιότητας που υπήρξε και με τη βοήθεια παρατάξεων «που επένδυσαν στην δραχμοφοβία», τότε θα αλλάξει και το κλίμα της αρνητικής ψυχολογίας.

Κάνοντας έμμεση αναφορά στην αντιπολίτευση, ο Πρωθυπουργός είπε ότι κάποιοι μιλούν σήμερα με ξύλινα συνθήματα, εξαπολύουν διχαστικό λόγο και εξεγείρονται για προνόμια που χάθηκαν.

Μιλώντας για την επιχειρηματικότητα, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Αλλωστε η επιχειρηματικότητα είναι το καλύτερο όπλο για την καταπολέμηση της ανεργίας, συμπλήρωσε. «Το πρώτο πράγμα που είχα πει πριν από 3 χρόνια, όταν ανέλαβα την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ήταν: να από-ενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα. Γιατί η λέξη επιχειρηματικότητα ήταν απαγορευμένη στην Ελλάδα επί δεκαετίες», σημείωσε.

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι ο επιχειρηματίας είναι ο πρωταγωνιστής της ανάπτυξης σε κάθε εποχή. Ωστόσο, συνέχισε, κάποιοι προσπαθούν να διχάσουν ξανά την κοινωνία, λέγοντας ότι η επιχειρηματικότητα στρέφεται κατά των νέων και κατά των εργαζομένων.

Αναφερόμενος τέλος στους νέους εξέφρασε την πίστη του στο δυναμισμό και τα οράματά τους και υποστήριξε πως υπάρχει «φως στο βάθος του τούνελ, το οποίο θα δουν σύντομα πολλοί».