Σύμφωνα με το δελτίο τύπο της διοργανώτριας εταιρείας Capital Link:

Με τίτλο «Οικοδομώντας μία Νέα Ελλάδα» και με στόχο την  αναλυτική επισκόπηση της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, των μεταρρυθμίσεων και στόχων, καθώς και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων και την παρουσίαση των νέων πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την προσέλκυση επενδύσεων διεξάγεται το ετήσιο συνέδριο της CapitalLinkστις 29 Νοεμβρίου 2012, στο MetropolitanClubστη Νέα Υόρκη. Η συμμετοχή έχει ήδη ξεπεράσει τα 800 άτομα ενώ εντυπωσιακός είναι ο κατάλογος των ομιλητών.

Το Συνέδριο, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Ελλάδος σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και έχει την ενεργό υποστήριξή των μεγαλύτερων  διεθνών επενδυτικών τραπεζών, των πιο σημαντικών  Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων καθώς και πολλών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Ο  Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Horst Reichenbach θα συμμετάσχουν με ομιλία τους μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το κοινό του Συνεδρίου περιλαμβάνει Αμερικανούς θεσμικούς επενδυτές που επενδύουν σε ελληνικές μετοχές και τίτλους σταθερής απόδοσης, όπως αναλυτές, διαχειριστές χαρτοφυλακίων, οικονομικούς συμβούλους, εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες, χρηματιστές και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα καθώς και οικονομικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ενδεικτικά αναφέροντας μερικά από τα funds που συμμετέχουν: Alliance Capital Management, Amber Capital, American Express, Austin Investment Management, Bank of America, Bank of New York, Bank of Tokyo, Blackrock Financial Management, Burnham Asset Management, Cantor Fitzgerald, Caxton Associates, Citadel Investment Group, Citigroup Global Asset Management, Clay Finlay, College Retirement Equities Fund (TIAA-CREF), Credit Suisse Asset Management, Deloitte Financial Advisors, Deutsche Bank, Fidelity Management & Research, Fiduciary Trust Company International, Fortress Investment Group, Global Securities Advisors, Goldman Sachs, Knight Capital, J.P. Morgan Investment Management,  Jana Partners, Julius Baer Investment Management, Lansdowne Partners Limited, Lazard Asset Management, Mackay Shields, New Jersey Division Of Investment, Oppenheimer Capital, Prudential, Royal Bank of Scotland, Tiger Management, Tocqueville Asset Management, UBS Global Asset Management και πολλοί άλλοι οργανισμοί Τα εγκαίνια του συνεδρίου θα γίνουν από  τον AndrewLiveris, Διευθύνοντα Σύμβουλο της DowChemicalCorporationκαι Πρόεδρο της HellenicInitiative,που θα είναι ο κύριος ομιλητής στο επίσημο δείπνο της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου. Καλεσμένοι είναι επιφανείς επιχειρηματίες και κυβερνητικοί εκπρόσωποι από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, και τιμώμενο πρόσωπο τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Ελληνικής Κυβέρνησης κύριο Κωστή Χατζηδάκη. 

 

Εκτός από τον Υπουργό Ανάπτυξης την Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας  του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Γεώργιος Μέργος, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νικόλαος Μαντζούφας, ο κ. Αριστείδης Συγγρός, Πρόεδρος του  InvestinGreece, ο κ. Ιωάννης Εμίρης , Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

 

Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα εκπροσωπείται σε επίπεδο διοίκησης από εταιρείες όπως οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ κ.α. Η ελληνοαμερικανική κοινότητα εκπροσωπείται από επιφανείς Ελληνοαμερικανικές επιχειρήσεις όπως οι

 Calamos Investments (NYSE:CLMS), C. Dean Metropoulos & Co., Mizuho Securities, Inc., Mistras Group Inc. (NYSE:MG), AMERESCO, INC. (NYSE:AMRC)κλπ.

 

Συμμετοχήστοσυνέδριομεανώταταστελέχητους  έχουνμερικέςαπότιςπιοσημαντικέςτράπεζεςπαγκοσμίωςόπωςοι  ABN AMRO, Atlantic Bank, BNP PARIBAS, CITI, Deutsche Bank, Goldman Sachs κ.α. .

Παράλληλα το συνέδριο στηρίζεται από οργανώσει ςόπως οι European American Chamber of Commerce of New York,  European-American Business Organization Inc., European Institute, Hellenic American Bankers Association, Hellenic American Business Network, Hellenic American Chamber of Commerce in New York, American Hellenic Institute, Hellenic American Lawyers Association, Association of Greek American Professional Women καιLeadership 100. 

Τέλος, το Συνέδριο υποστηρίζουν μεγάλα διεθνή αλλά και ομογενειακά media όπως οι Barron’s,Radio& TV.

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Συνέδριο θα παρέχει στους ξένους επενδυτές μια εκτεταμένη δυνατότητα επαφών μέσω one-to-oneσυναντήσεων με εισηγμένες και μη εισηγμένες εταιρείες καθώς και με την Ελληνική κυβερνητική αντιπροσωπεία.

Για 4η συνεχή χρονιά κύριος χορηγός του Συνεδρίου είναι η  CITI και η TEN-Tsakos Energy Navigation– επίσης χορηγοί ειναι η Goldman Sachs, DeutscheBank, BNPPARIBAS,  ABNAMRO και άλλοι.

Στα πλαίσια του 14ου Ετήσιου CapitalLinkΣυνεδρίου, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκηςσε συνεργασία με την CapitalLinkδιοργανώνουν ειδική εκδήλωση προς τιμήν της Ελλάδος, την «Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης». Συγκεκριμένα την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκηςθα παραθέσειεπίσημο μεσημεριανό γεύμα εργασίας προς τιμήν του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Ελληνικής Κυβέρνησης κύριου Κωστή Χατζηδάκη, των Ελληνικών εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και των εταιρειών που συμμετείχαν στο 14ο Ετήσιο CapitalLinkΣυνέδριο.Στη συνέχεια, ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης θα χτυπήσει το καμπανάκι λήξης της Συνεδρίασης της Παρασκευής, 30 Νοεμβρίου 2012