Του Γιώργου Κράλογλου

Η βιωσιμότητα τους χρέους «παίζεται». Οι δανειστές απλώς μας ανέχονται… Ο μισός ενεργός πληθυσμός είναι άνεργος. Αλλά στην Ν.Δ. αιθεροβάμονες μιλάνε για εκλογές. Ο Βενιζέλος θυμήθηκε… την Χρυσή Αυγή. Ο Λοβέρδος κάνει κόμμα… για ρήξεις. Και ο Τσίπρας ψάχνεται…

Δηλαδή εδώ ο κόσμος χάνεται αλλά αυτοί το χαβά τους. Τα πολιτικά μαγαζάκια τους κοιτάνε. 

Και ποιος θα πιάσει «γωνία» για να έχει την εκλογική πελατεία των Ελλήνων «ιθαγενών» στην τσέπη του.  

«Εμείς δεν απολύσαμε κανένα και σας λύσαμε το πρόβλημα παραμονής σας στο ευρώ. Τώρα αν πεινάτε και αν σας βάζουμε το χέρι στην τσέπη είναι άλλο πρόβλημα…» λέει (με άλλα λόγια) η Νέα Δημοκρατία. 

«Εμείς στο ΠΑΣΟΚ θα σας καθαρίσουμε το ΄οικόπεδο΄ από τη Χρυσή Αυγή που την φέραμε στη Βουλή μετά το 2009 χωρίς να το καταλάβουμε…» λέει (με άλλα λόγια) ο κ. Βενιζέλος για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ.

«Εκτός αυτού θα καθαρίσουμε και το κατεστημένο…» λέει πάλι για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ ο κ. Λοβέρδος προετοιμάζοντας το κόμμα του.

Προς το παρόν «μας κρύβει» ποιος τελικά είναι το κατεστημένο και με ποια συμφέροντα θα έλθει σε ρήξη… Με το κράτος γενικά ή με τους κρατικοδίαιτους που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ μαζί με την Ν.Δ; 

«Εμείς  θα σας σώσουμε από τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ αλλά θα βάζουμε άλλους να σας κυβερνάνε για να μην φταίμε για όσα περνάτε…» λένε (με άλλα λόγια) στην ΔΗΜΑΡ. 

«Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ σας υποσχόμαστε παραμονή στο ευρώ κατά πλειοψηφία και βλέπουμε…» μας είπε προχθές ο κ. Τσίπρας. 

«Και ως δείγμα καθαρίσαμε με τους Αλαβάνο και Λαφαζάνη της δραχμής… Άρα δοξάστε μας…» (που έλεγε ο αναντικατάστατος Χάρρυ Κλυνν). 

Έτοιμα ή «μισοέτοιμα» τα πολιτικά μαγαζάκια. Γιατί αυτό τους απασχολεί πάνω απ΄ όλα. 

Μπας και χρειαστεί να πάμε ξαφνικά για εκλογές και δεν είμαστε έτοιμοι…

Αλλά την ίδια στιγμή. Στην πραγματική Ελλάδα και όχι στην Ελλάδα της φαντασίας και των επιθυμιών των Ελλήνων πολιτικών νάνων. Η κυβέρνηση προωθεί ένα φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο που θα τινάξει στον αέρα ό,τι έχει απομείνει στην αγορά. 

Περικόπτει λίγο πριν τα Χριστούγεννα και τα τελευταία ψίχουλα που μένουν σε μισθωτούς και συνταξιούχους να επαναλάβουν και εφέτος ορισμένες τουλάχιστον από τις εορταστικές τους συνήθειες. 

Και μας προετοιμάζει όλους (με πληροφόρηση και παραπληροφόρηση) να δεχθούμε την ιδέα ότι όποιος βγάζει από 26.000 ευρώ και πάνω τον χρόνο λέγεται πλούσιος. Και γι΄ αυτό, τα μισά λεφτά του θα τα παίρνει το κράτος!!! 

Να λοιπόν που ξεκαθαρίζει τελικά και ο ορίζοντας ποιοι είναι πλούσιοι και ποιοι όχι στην Ελλάδα… 

Ξεκαθαρίζει δε με έναν τόσο αισχρό τρόπο που δεν χρειάζεται να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας τα πάρει… Θα τα προλάβει η κυβέρνηση των τριών. 

Βάζουν το χέρι στην τσέπη, παίρνουν τα μισά και απειλούν με φτώχια όποιον τολμήσει να βγάλει δουλεύοντας από εδώ και από εκεί πάνω από 2.000 ευρω το μήνα.

Αλλά δεν θα τους ξεφύγει και όποιος είναι κάτω από τις 2.000 τον μήνα. Θα τον χαρατσώσουν με πρόσθετα φορολογικά μέτρα μέσα στον χρόνο. Δεν θα τους το σκάσει ούτε αυτός των 5.000 ευρώ τον χρόνο. 

Θα του τα πάρουν από το ηλεκτρικό ρεύμα ή από το φυσικό αέριο και με αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου. Μην σας ξεγελούν οι καθησυχαστικές ανακοινώσεις. Οι αυξήσεις θα γίνουν δια της μεθόδου της αλχημείας…

Όλο αυτό δε, το αποκαλούν φορολογική δικαιοσύνη. 

Την φορολογική δικαιοσύνη που έχουν ξεχάσει εδώ και μισό αιώνα σχεδόν και την θυμήθηκαν τώρα που η αγορά υποφέρει. Και αν δεν βρει ρευστό θα απολύσει μέσα στο 2013 άλλες 300.000 που δουλεύουν στα μαγαζιά και στις βιοτεχνίες που ακόμη λειτουργούν. 

Από αυτά που λειτουργούν αλλά θα κλείσουν μετά τις γιορτές, σύμφωνα με στοιχεία των βιοτεχνών και των επαγγελματιών, άλλες 20.000, για ένα λόγο που ίσως δεν τον έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη. 

Οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και πρόσθετα θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου 2013. Και τα λεφτά που θα λείψουν από τις τσέπες των μισθωτών θα φύγουν και από την αγορά. 

Όπως έχουμε πει λοιπόν και σε άλλα σημειώματα της στήλης, η Ελλάδα και οι ιθαγενείς της για να ζήσουν δεν χρειάζονται βλακώδεις πολιτικές ιδεολογίες.  Δεν χρειάζονται τις ηλιθιότητες της ταξικής πάλης… Δεν χρειάζονται αριστερές και δεξιές πολιτικές σφραγίδες.

Χρειάζεται πατριώτες που να θέλουν να μείνει η Ελλάδα με ελληνικά σύνορα στην Ευρώπη. Εάν θέλαμε να έχουμε σύνορα της Ευρώπης μέσω Αλβανίας ή μέσω Βουλγαρίας και Τουρκίας θα το είχαμε καταφέρει. 

Η Ελλάδα για να μικρύνει είναι πολύ εύκολο. Γιατί οι πολιτικοί που την σεβάστηκαν και την μεγάλωσαν δεν υπάρχουν.