«Ήδηη ασυλία των “επωνύμων” τελειώνει και μαζί το καθεστώς ατιμωρησίας των ισχυρών…». Αυτά είπε ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και κάποιοι το εξέλαβαν ως μια ακόμη υπόσχεση που δε θα υλοποιηθεί.

Ωστόσο, όπως δείχνουν οι προθέσεις του πρωθυπουργού κι απ’ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν είναι μια απλή κουβέντα σε ένα μήνυμα. Η αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής φαίνεται να είναι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση τώρα που τα πράγματα στην οικονομία έχουν κάπως πάρει το δρόμο τους κι έχουν κλείσει και τα μέτωπα στο εξωτερικό.

Ο ελληνικός λαός που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και τα Μνημόνια θέλει να δει να πληρώνουν οι ένοχοι, όσοι ευθύνονται για τραγικά λάθη και παραλείψεις που έφεραν τη χώρα στο χάος.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές στο antinews. Χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς να πληρώνουν οι μεγαλόσχημοι, ο κόσμος δεν πείθεται ούτε για την αναγκαιότητα των μέτρων, αλλά ούτε και για τις προθέσεις του πολιτικού συστήματος.

Γράφαμε επίσης πριν μερικές ημέρες ότι το επόμενο εξάμηνο θα δούμε μια ελληνική επιχείριση «καθαρά χέρια» καθώς φαίνεται πως κάποιοι είναι αποφασισμένοι να πάψουν να κρύβουν τα σκάνδαλα κάτω από το χαλί. Είτε αυτοί είναι έντιμοι πολιτικοί είτε ανεξέλεγκτοι (αλλά έντιμοι) δικαστές.

Η τρικομματική κυβέρνηση ευνοεί για την επιτυχία της πρόκλησης που είναι μπροστά. Κανείς δε θα μπορέσει να πει ότι η κάθαρση γίνεται εκδικητικά. Όποιος φταίει να πληρώσει. Και δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις κι ευνοϊκή μεταχείριση των επωνύμων.

Γι’ αυτό βλέπουμε ταχύτατες διαδικασίες για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου. Αν αποδειχθεί ότι έχει κάνει «λαδιά» τότε να πληρώσει, τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι. Και μη νομίζει κανείς ότι αν διαπιστωθούν ευθύνες του Βενιζέλου και του Γ. Παπανδρέου δε θα δουν κι αυτοί την πόρτα του ανακριτή.

Για τον Γ. Παπαντωνίου η έρευνα συνεχίζεται ενώ συνελήφθη ο Ανδρέας Κουρής για χρέη 9,1 εκατ. στο ΙΚΑ. Επίσης, το ΣΔΟΕ, σε μια συντονισμένη ενέργειά του βρήκε δεκάδες καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ να μη μπορούν να δικαιολογήσουν τα λεφτά τους. Έρχεται και γι’ αυτούς η λυπητερή.

Ο Λ. Λαυρεντιάδης είναι ήδη στη φυλακή ενώ ακολουθούν κι άλλοι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες.

Ελπίζουμε να μην πέσουμε έξω για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Είναι όμως μια καλή ευκαιρία για να γίνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Το θέλει ο λαός, το απαιτεί η τρόικα, πιέζουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει το ηθικό πλεονέκτημα. Τότε που όλοι φθείρονταν από σκάνδαλα και απάτες αυτός ήταν έξω από το πολιτικό κατεστημένο. Μπορεί επομένως να ολοκληρώσει τη διαδικασία της κάθαρσης του πολιτικού συστήματος προτού να είναι αργά για όλους. Και θα βουλώσει έτσι και τα στόματα των λαϊκιστών του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

Πηγή