Ο προεκλογικος των Προεδρικών εκλογών του 2013, καταγράφει ιστορικά μια νέα σελίδα στα εκλογικά πράγματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ανεξάρτητος εξωκομματικός υποψήφιος απευθυνόμενος προς τους πολίτες, προς το Λαό, απο τον οποίο Συνταγματικά εκλέγεται απευθείας, υιοθετεί ως ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  διακυβέρνησης του σε οτι αφορά το Κυπριακό, τη Λαίκή βούληση όπως αυτή εκφράστηκε με συντρηπτική πλειοψηφία σε Δημοψήφισμα,  το 2004 και όπως αυτή επαναβεβαιώθηκε κατεπανάληψη σε Δημοσκοπήσεις απο το 2004 μέχρι σήμερα.   Υιοθετεί ως πρόγραμμα του τη Λαική απόφαση του 2004, με την οποία η λύση ΔΔΟ απερρίφθει τότε και συνεχίζει να απορρίπτεται απο το Λαό,  με συντριπτική πλειοψηφία, ως ρατσιστική διχοτομική λύση  διότι αυτή:

·         Καταργεί/διαλύειτην Κυπριακή Δημοκρατία,

·         Αποστερεί την αποκατάσταση των Ανθρωπίνων και άλλων Δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών απο τους πρόσφυγές μας, δηλαδή την  επιστροφή, επανεγατάσταση, κατοχή και νομή περιουσίας, άσκηση πολιτικών δικαιωμάτων, κ.λ.π. κ.λ.π.,  στην υπο Τουρκοκυπριακή Διοίκηση Ζώνη

·         Νομιμοποιεί το ρατσιστικό γεωγραφικό διαχωρισμό του Κυπριακού Λαού όπως τον πέτυχε η Τουρκική στρατιωτική εισβολή και κατοχή.

·         Τουρκοποιείμόνιμα και νόμιμα την υπο Τουρκοκυπριακή Διοίκηση Ζώνη,

·         Καθιστά τα κατεχόμενα  Τουρκικό νομιμοποιημένο προγεφύρωμα απόλυτα κυρίαρχο στην υπο Τουρκοκυπριακή Διοίκηση Ζώνη  και συγκυρίαρχο πάνω σε ολοκληρη την Κύπρο, μέσα απο το πολιτικά ισότιμο Δικοινοτικό μόρφωμα που συνοδεύει τη Διζωνικότητα

·         Θέτειμέσω του Τουρκικού Διζωνικού Δικοινοτικού προγεφυρώματος ολοκληρη την Κύπρο και τον Φυσικό της πλούτο ( Ενεργειακό και άλλο) υπο την κηδεμονία της Αγκυρας και την αίρεση των επεχτατικών της βλέψεων και των στρατηγικών της επιδιώξεων.

·         Εχεικαι πολλά άλλα δεινά και εξαρτήσεις σε ξένα συμφέροντα, όπως ασφάλειας, αποικιοκρατικού χαρακτήρα, αντιδημοκρατικές διαδικασίες επίλυσης διαφορών κ.λ.π. κ.λ.π. ,

Οσο η ΔΔΟ διατηρείται ως επιλογή λύσης, όλα τα πιο πάνω αναφερόμενα κακά υλοποιούνται σιγά σιγά αλλά σταθερά χωρίς καν να χρειάζεται να υπογραφεί η λύση. Ηδη μέσα απο αυτή την πολιτική έχει, σε αντίθεση με την Λαϊκή ετυμηγορία του 2004, ανδρωθεί στα κατεχόμενα με τη δική μας συνέναιση Τουρκικό Κράτος, παράνομο μεν, αλλά που σταθερά αναβαθμίζεται και οδηγείται σε ντε γιούρε αναγνώριση μέσα απο τη δική μας αποδοχή, οικονομική και πολιτική αιμοδότηση. Οσο η Ηγεσία μας δηλώνει πιστή σε λύση ΔΔΟ, τόσο εδραιώνεται στη συνήδειση των ξένων οτι στην Κύπρο θα υπάρξουν τελικά τα δύο Κράτη και μάλιστα εχει αρχίσει να εδραιώνεται οτι εμείς φταίμε που δεν επιλύεται το Κυπριακό.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος ο οποίος υιοθετεί τη Λαϊκή βούληση ως Κυβερνητικό του πρόγραμμα  είναι, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ , και ζητεί απο τους ψηφοφόρους να του δώσουν την ευκαιρία να εργαστεί για να ανατραπεί η πορεία προς νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων μεσω της  λύσης ΔΔΟ, να διαχειριστεί το Κυπριακό  ως θέμα βάναυσης παραβίασης του καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, της Οικουμενικής Διακήρυξης  και των Ευρωπαϊκών Συμβάσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, εξαιτίας της Τουρκικής στρατιωτικής εισβολής και κατοχής σε βάρος της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας μέλους του ΟΗΕ. Να διεκδικήσει την απελευθέρωση του τόπου, όπως υπαγορεύει το Διεθνές Δίκαιο.

Στο Λαό εναπόκειται πλέονσε οτι αφορά το Κυπριακό , να παραμείνει συνεπής στην επιλογή του, του 2004. Αυτή του η απόφαση  θα εκφρασθεί με επιλογή του υποψηφίου  ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ για  επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να συνεχίσει την προσπάθεια απελευθέρωσης της Κύπρου στη βάση της Λαϊκής επιλογής του 2004, παραμερίζοντας δηλαδή  την πολιτική συμβιβασμού με την κατοχή μέσα απο διαπραγμάτευση των Κρατικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας και ακολουθώντας  πολιτική και στρατηγική διεκδίκησης της αποκατάστασής τους. Με αυτή την πολιτική θα έχουμε μια ισχυρή Διπλωματικά Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία θα αντιμάχεται την Τούρκικη κατοχή, και κάθε πράξη περαιτέρω αναβάθμισης ή και αναγνώρισης του παράνομου Καθεστώτος θα είναι παράνομη και άκυρη.    Τότε και μόνο τότε θα κερδίσουμε και τους ξένους οι οποίοι πλέον θα στρέψουν τα πυρά τους προς την Τουρκία όπως έπρεπε να συμβαίνει σταθερά απο το 1974.

Οι βασικοί ανθυποψήφιοι του Γιώργου Λιλλήκα, κκ Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς συνεχίζουν να δηλώνουν ξεκάθαρα  θειασώτες λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, προς ικανοποίηση των Βρεττανών νονών της ΔΔΟ και συνοδοιπόρων των Τούρκων, επιμένοντας ουσιαστικά να φορτώσουν στον Κυπριακό Λαό όλα τα κακά που έχουν απορριφθεί το 2004 με όλες τις συνέπειες.  Σε περίπτωση δε που ένας απο αυτούς , μή-κακον, εκλεγεί, το «φόρτωμα» θα γίνει, είτε επαναφέροντας το ίδιο Σχέδιο ΑΝΝΑΝ, πιθανό με άλλο όνομα, ή, παραλλαγής του με άλλο όνομα, επικαλούμενοι ως άλλοθι οτι οι ψηφοφόροι τώρα είχαν για πρώτη φορά τις δύο  ξεκάθαρες επιλογές και επέλεξαν τη δική τους, δηλαδή τη ΔΔΟ.

Θέλουμε να προειδοποιήσουμεοτι αυτή τη φορά θα έχουν δίκαιο και αν  αυτό το επιτύχουν τότε, είτε άμεσα θα ξεπουληθούμε στην Τουρκία και τα ξένα συμφέροντα, είτε  το παράνομο Καθεστώς υπο το μανδύα της συζητούμενης τάχα λύσης ΔΔΟ θα συνεχίσει να εδραιώνεται  χωρίς εμπόδια όπως συμβαίνει και σήμερα που το βλέπουμε να ενισχύεται πολιτικά και οικονομικά πρώτιστα απο εμάς και υστερα απο τους ξένους.  Σταδιακά θα οδηγηθεί χωρίς αμφισβήτηση και στην Ντε Γιούρε αναγνώριση του μέσα απο κάποιο «μεγαλειώδες» Κυβερνητικό και Κομματικό ξέσπασμα παρόμοιου με αυτό που ζήσαμε πρόσφατα με το Τροϊκανό Μνημόνιο καταλύστευσης των κόπων και των μόχθων των πολιτών : Θα μας πουν με ύφος και ρητορικές κινδυνολογίες οτι:

« Διαφωνούμε με το περιεχόμενο ( της λύσης αυτή τη φορά) αλλά τί να κάνουμε; για να «γλυτώσουμε» την Κύπρο εδώ που φθάσαμε πρέπει να δεχθούμε…»και να ξεπουληθεί η Κύπρος και ο Κυπριακός Ελληνισμός μια και καλή.

 Ενόψει της ανάπαυλας των Χριστουγέννωνκαι της Πρωτοχρονιάς καλούμε τον Κυπριακό Λαό, τους πρόσφυγές μας ιδιαίτερα , να προβληματιστούν σοβαρά και να προετοιμασθούν για τις Προεδρικές εκλογές ταυτιζόμενοι με την Ιστορία που μας καλεί να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την υπέρβαση που απαιτεί η κρισιμότητα της κατάστασης, 39 χρόνια μετά το 1974 και να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και να μην γίνουμε συνένοχοι του ξεπουλήματος του τόπου. Να πούμε με τη ψήφο μας  φτάνει πια ψέματα και  ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΛΛΗΚΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡ ΜΑΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΠΟΨΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΑΞΑΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΩ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.