Του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΕΡΕΥΝΑ / ΜΕΡΟΣ Α

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης της Ελλαδικής Εκκλησίας η οποία ως γνωστόν  παραμένει ο μοναδικός θεσμός που αφενός, καθημερινά ενισχύεται όλο και περισσότερο στην σηνείδηση των πολιτιών λόγω του τεράστιου κοινωνικού τους της έργου, που πάντε προσέφερε αλλά τώρα ακόμα περισσότερο έχει ενταθεί, ειδικά την περίοδο της τελευταίας 4ετους πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης όχι μόνον με τα συσσίτια αλλά και με τα 10αδες κοινωνικά προγράμματα στήριξης οικογενειών, μαθητών, νέων και γενικά ευπαθών κοινωνικά ομάδων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση,  και αφετέρου διότι πλέον κατά κοινή ομολογία πολιτών αλλά  και του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος φαίνεται να αποτελεί την μοναδική διέξοδο της καταπονημένης εληνικής κοινωνίας στα αδιέξοδα που την έχει οδηγήσει το άρρωστο, σάπιο, ανήθικο και σαθρό πολιτικό σύστημα της μεταπολιτευτικής περιόδου από το 1977 και εντεύθεν.  

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα με τον φάκελο έρευνας που ξεκινάμε παρουσιάζοντας τα σχετικά στοιχεία,  το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνει συγκεκριμένος κύκλος απο  καθοδηγούμενα δημοσιεύματα και  με συγεκριμένο στόχο όχι μόνον την Εκκλησία ως Θεοίδρυτο πνευματοφόρο θεσμό αλλά και το ίδιο το πρόσωπο του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.  

Δημοσιευμάτων, τα οποία έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνισή τους συστηματικά και οργανωμένα  προφανώς βάση σχεδίου στον ελληνικό τύπο τους τελευταίους δυο μήνες όλο και πιο συχνά. Τα δημοσιεύματα όπως θα παρατηρήσει κάποιος που παρακολουθεί ενδελεχώς την όλη υπόθεση που εξελίσσεται εδώ και καιρό εμφανίζουν έχουν πολλαπλούς στόχους.

Πρώτον να πλήξουν και μειώσουν ουσιατικά το κύρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεύτερον να απαξιώσουν πρόσωπα και ιεράρχες, φτάνοντας να θελήσουν να πλήξουν μέχρι και αυτό ακόμα το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου έτσι στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα εμφανίζονται   πότε  ιεράρχες να διατηρούν αμύθητα ποσά σε λογαριασμούς που όμως δεν εμφανίζουν (σ.σ. τα δημοσιεύματα) και φυσικά χωρίς  τα απαραίτηττα αποδεικτικά στοιχεία(ντοκουμέντα) και άλλοτε εμφανίζουν -κατά σύμπτωση που έχουν σχέση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το περιβάλλον ή και με τον ίδιο τον Μακαριότατο-  ιεράρχες και ανώτερους(Αρχιμανδρίτες) και ανώτατους (επισκόπους) ή έστω απλούς  κληρικούς να κάνουν δήθεν άστατη και ανεξέλεγκτη οικονομική ζωή. 

Πέραν εκείνων των δημοσιευμάτων που έχουν  πάρει τον δρόμο της δικαστικής διερεύνης αλλά και του εσωτερικού ελέγχου από την ίδια την εκκλησία από τα θεσμικά της όργανα(ΔΙΣ) και που όντως φαίνεται να παρουσιάζουν κάποια σοβαρά και διασταυρωμένα στοιχεία και προέρχονται από έγκυρες  οικονομικές πηγές και κινούνται ανεξάρτητα από σκοτεινούς εκκλησιαστικούς κύκλους και τις γνωστές  υπόγειες διαδρομές, όλα τα υπόλοιπα απλώς πετούν λάσπη. και έχουν συγκεκριμένο στόχο….

Τα περισσότερα από τα δημοσιεύματα που μέχρι στιγμής  έχουν δει το φως της δημοσιότητας διακρίνονται για την ασάφεια. Τις θολές περιγραφές προσώπων περισσότερο για να μπερδέψουν και δημιουργήσουν σύγχυση. Ενώ τα περισσότερα εξ αυτών δείχνουν να έχουν κοινές πηγές ενώ βασικό χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι ότι στην πλειοψηφία τους  παρουσιάζουν αδιασταύρωτα στοιχεία.

Βασικό χαρακτηριστικό δε όλων αυτών των δημοσιεύματων καθώς των αναπαραγωγών τους στο διαδίκτυο είναι ότι  έχουν την καταστρατήγιση κάθε έννοιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δηλαδή οι συντάκτες(πραγματικά πρόσωπα η ψευδώνυμα) που τα υπογράφουν κυρίως οικονομικοί και όχι εκκλησιαστικοί δεν μπήκαν καν στον κόπο, τουλάχιστον για  τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν σε ονόματα να διασταυρώσουν τα στοιχεία τους και να προσδιορίσουν επακριβώς για ποιον Αρχιερέα μιλούν ή ακόμα και στις περιπτώσεις που αναφέρονται σε συγκεκριμένο Αρχιερέα, έχουν κάνει εμφανέστατα λάθος.  

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση  του νυν Μητροπολίτη Φαναριοφαρσάλων, ο οποίος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα στοιχεία που εμφανίστηκαν σε συγκεκριμένη εφημερίδα, και προφανώς ο συντάκτης εννοούσε τον προκάτοχο του εν λόγω μητροπολίτη κ. Θεόκλητο…

Τα κρούσματα σπίλωσης ανώτερων κληρικών και ιεραρχών πολαπλασιάζονται καθημερινά και φαίνεται ξεκάθαρα να εντάσσονται στο συγκεκριμένο σχέδιο απαξίωσης και αποδυνάμωσης του μοναδικού θεσμού στον οποίο έχει ακουμπίσει αυτή την στιγμή η ελληνική κοινωνία, και αυτός είναι η Εκκλησία.

Στο ίδιο σχέδιο εντάσσεται και η προσπάθεια όχι απλά  αποδυνάμωσης αλλά και απαξίωσης  του προσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου. Πρόσωπο στο οποίο έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους, όχι μόνο η πολιτική ηγεσία η οποία προσβλέπει στο έργο της Εκκλησίας, ως μόνου σταθεροποιητικού παράγοντα  διότι χάρη σε αυτό απορροφούνται οι κοινωνικές εντάσεις που απειλούν να πυροδοτήσουν κοινωνικές εκρήξεις σε μια κοινωνία που βράζει.

Αυτό που λείπει για να πρυοδοτήσει  το φυτίλι της ανεξέλεγκτης λαϊκής οργής με άγνωστες τις συνέπειες μιας τέτοιας πιθανής εξέλιξης που όλοι αφενώς απεύχονται, και αφετέρου τρέμουν, είναι το σπίρτο.

Και όμως εδώ και τρεις μήνες, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, περιφέρεται σε διάφορες κυρίως αριστέρες εφημερίδες και από γραφείο σε γραφείο μια υπόθεση πώλησης οικοπέδου προ 30ετιεας -καθόλα νόμιμης- Ιεράς Μονής στην περιοχή της Μητροπόλεως Θηβών σε ιδιώτη, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε το ίδιο αγροτεμάχιο στην Μονή από την οποία το αγόρασε με αντίστοιχα ανάλογο τίμημα, δεδομένων των οικονομικών της εποχής. Ο συγκεκριμένος φάκελος με τα στοιχεία της αγοροπωλησίας του συγκεκριμένου οικοπέδου της μονής, αγοροπωλησία η οποία έγινε επί ποιμαντορίας της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας του σημερινού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου, περιφέρεται σε διάφορα συρτάρια συντακτών εκκλησιαστικών και μη  αναζητώντας "πρόθυμο" χέρι που θα υπογράψει το "ρεπορτάζ"…

Το συγκεκριμένο θέμα, που αφορά στην συγκεκριμένη αγοροπωλησία, έχει γίνει αντικείμενο "ρεπορτάζ" και την περίοδο των εκλογών του 1998 για την ανάδειξη στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο του Μακαριστού Κυρού Σεραφείμ τον οποίο κατέλαβε με τις γνωστές μεθόδους ο επίσης μακαριστός Κυρός  Χριστοδούλος.., αλλά και το 2008 το ίδιο δημοσίευμα εμφανίστηκε πάλι σε μικρής εμβέλειας εφημερίδα, προκειμένου να πλήξει το πρόσωπο του κ. Ιερωνύμου και να προκαλέσει πρόβλημα στην   έτσι και αλλιώς αδιαμφισβήτητη εκλογή του κ. Ιερωνύμου στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών.  

Εδώ και μήνες διάφοροι, πολλοί εξ αυτών άσχετοι με το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ καθοδηγούμενοι όμως εμφανώς από γνωστό άνθρωπο αφμιβόλου ηθικής, αλλά  βαθύ γνώστη της σκοτεινής εκκλησιαστικής ζωής και του παρασκήνίου αφου στις περισσότερες των περιπτώσεων κρύβονταν και κρύβεται το ίδιο πρόσωπο πίσω από αυτό το θολό..δύσοσμο και ζοφερό έντονο παρασκήνιο όμοιο με αυτό που αναπτύχθηκε την περίοδο απί το 1995 με αποκορύφωμα τα αίσχη μετά τον θάνατο του μακαριστού Κυρού Σερφαείμ προκειμένου να καταλάβει τον θρόνο ο διάδοχος του και προκάτοχος του νυν αρχιεπισκόπου…. Είναι το ίδιο πρόσωπο  που επί εποχής Χριστόδουλου "έλυνε και έδενε" και με την ιδιότητα του επικοινωνιακού συμβούλου  και όχι μόνον(…) ανγακάζοντας ακόμα και τον τότε μητροπολίτη Πειραίως Καλλίνικο να παρέμβει δημόσια με καταγγελίες εναντίον του το οποίο σήμερα   εμφορούμενο ακόμα από εμπάθεια και μίσος για τον Αρχιεπισίσκοπο Ιερώνυμο αλλά και πολύ  στενούς του συνεργάτες, που  τροφοδοτεί άσχετους με εκκλησιαστικό ρεπορτάζ, εσωτερικούς συντάκτες  ή και  αρχισυντάκτες  εφημερίδων ή free lancher -που αναζητούν να δημοσιεύουν κάποιο κείμενο τους για 50 και 100 ευρώ μη διστάζοντας δυστυχώς να γράψουν ψεύδη με ψευδώνυμα-  με διάφορα  "στοιχεία" και ψευδείς ανυπόστατες στις περισσότερες των περιπτώσεων  "πληροφορίες" για αρχιερείς και κυρίως για το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου….

Άλλοι εξ αυτών πάντα των ανθρώπων που κίνούνται με άνεση στα δημοσιογραφικά γραφεία και στέκια δεν διστάζουν να πλησιάζουν αρχιερείς με στόχο να αποκομίσουν και να αποσπάσουν σχεδόν εκβιαστικά  πρόσκαιρα (μικρά ή μεγάλα) οικονομικά οφέλη με "αντάλλαγμα να… τους "προστατέψουν" από κακόβουλα δημοσιεύματα που όμως "γνωρίζουν" ότι θα δημοσιοποιηθούν…

Οι δημοσιογράφοι αυτοί δεν είναι ούτε άγνωστοι ούτε άσχετοι, αντιθέτως πολύ γνωστοί, μερικοί δεν εξ αυτών υπήρξαν και ατυχείς τηλεπαρουσιαστές καοστημένων εκπομπών και εντόνως χαρακτηρισμένοι  στην δημοσιογραφική πιάτσα όχι μόνον για το ρόλο, τις μεθόδους  αλλά  κυρίως για  τον τρόπο με τον οποίο αποσπούν εδώ και χρόνια, και προ κρίσεως, τα προς το ζειν, τεράστια κάποτε και σήμερα ευτελή ποσά στην εποχή της μεγάλης κρίσεως. Όλοι αυτοί οι "τύποι" που παράλληλα σπιλώνουν και το δημοσιογραφικό επάγγελμα με την όλη ανήθικη συμπεριφορά τους έχουν ένα πολύ βασικό χαρακρητιστικό: Είναι πολύ συχνά συνδαιτημόνες του ατόμου που πολύ γλαφυρά περιγράψαμε πιο πάνω… Μάλιστα ο συγκεκριμένος επαγγελματίας προαγωγός και παραγωγός της λάσπης πρόσφατα έχει ανοίξει ιστοσελίδα με την οποία κάνει λογοπαίγνιο με το όνομα του ενώ είναι ο ίδιος που σε άλλο ανώνυμο BLOG εμφανίζεται ως δεινός υπερασπιστής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου φτάνοντας να βρίζει ακόμα και τον ίδιο του το εαυτό προκειμένου να μπερδέψει και να θολόσει τα νερά ώστε μη φανεί ποιος είναι πίσω από αυτό το πράγματι βρόμικο και ανήθικο σχέδιο… Δεν υπολόγισε όμως ότι έχουν γνώση οι φύλακες και ενημέρωσαν την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και έτσι τα ευρήματα που εντοπίστηκαν δείχνουν τον νοσηρό εγκέφαλο του διπλού σατανικού σχεδίου… 

Έχουμε στην διάθεση μας συγκεκριμένες άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες για περιπτώσεις και  υποθέσεις δημοσιογράφων που έχουν πλησιάσει αρχιερείς και από το περιβάλλον του προκαθημένου της Ελλάδικης Εκκλησίας κ. Ιερωνύμου  με την μέθοδο που περιγράψαμε και έχουν επιχειρήσει να τους αποσπάσουν μικρό ποσά(1000, 500 και 200 ευρώ) πότε με το πρόσχημα της φτώχεις και της οικονομικής ανέχειας στην οποία έχουν  περιέλθει   και πότε υποσχόμενοι "προστασία" από τα κακόβουλα και όλως ευθέως καθοδηγούμενα, υποβολιμαιία και στοχευμένα δημοσιεύματα…Που όμως γνωρίζουν ότι θα εμφανιστούν και εκείνοι μπορούν είτε να τα ακυρώσουν είτε να τα καθυστερήσουν.

Ορισμένοι δε εξ αυτών δεν έχουν διαστάσει με αφορμή την υπόθεση Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να  συνδέσουν άμμεσα ή έμμεσα προσωπικά τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο με τον επιχειρηματία που σήμερα βρίσκεται υπόδικος και προφυλακισμένος στις φυλακές κορυδαλλού.  

Αυτή όλη η κατάσταση μεζί με τις παράλληλες και αμφίπλευρες διαδρομές της  έχει ενοχλήσει εντονότατα  προσωπικά τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών  κ. Ιερώνυμο υπόψιν του οποίου έχουν περιέλθει οι καταστάσεις αυτές που παραπέμπουν ευεθέως  σε  άλλες εποχές…  καθώς και  όλο αυτό το ζοφερό και νοσηρό κλίμα για αυτό και αντίστοιχα σε ανώτερους εκκλησιαστικούς κύκλους, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, γίνεται πλέον ανοιχτά λόγος για εκβιασμούς ιεραρχών, ακόμα και για 1000 και 500 ευρώ, προκειμένου να μην δημοσιευτούν "ρεπορτάζ" τα οποία θα τους στοχοποιούν.

Ήδη το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου, αλλά και ο ίδιος κ. Ιερώνυμος έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση από όπου προέρχονται  όλες αυτές οι "οχλήσεις" ότι εφεξής η Εκκλησία θα απαντά σε κάθε δημοσίευμα με λήψη αυστηρά νομικών μέτρων, πέρα και πάνω από αγωγές και μηνύσεις. Στο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου το οποίο έχει ασχοληθεί αρκετά με αυτές όλες τις υποθέσεις με πολλαπλές συσκέψεις και γνωρίζουν πολύ καλά από που πηγάζουν όλα και γνωρίζουν επίσης ότι αυτός ο κύκλος της ανωμαλίας απαξιώσης και σπίλωσης του προσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου θα έχει και συνέχεια και ίσως ακόμα εντονότερη για αυτό ακριβώς τον λόγο και προκειμένου να μην υποκύπτουν και έμμεσους ή άμμεσους εκβιασμούς πάσης φύσεως  έχουν ληφθεί ξεκάθαρες και σαφείς  αποφάσεις. Εφεξής θα δίδονται άμεσα απαντήσεις και φυσικά  με τις ανάλογες επακόλουθες νομικές συνέπειες… 

Πάρτε μια γεύση…από όλο αυτό κλίμα με σχετικά δημοσιεύματα με όσα σας περιγράψαμε…Παρακολουθείσυε την διαδρομή όλων των δημοσιευμάτων αλλά και των σχολίων που τα συνοδεύουν με σχετικά άρθρα σε "επώνυμα" site & blog's  μετά από κάθε "αποκάλυψη" και θα βρείτε τα κοινά στοιχεία καθώς και τον καθοδηγητή τους…

    1.  
    2.  

     

    Σε πρωτοφανή δίνη "άδηλων πόρων" η εκκλησία σδοε, εκκλησια 

    Ποιοι οι 2 μητροπολίτες με καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ 

     
    1. Αυτός είναι ο 80χρονος ιερέας με τα εκατομμύρια στην 

       

       

      1. Ποιός είναι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος που έχει εκατομμύρια 

         
        1.  
        2.  

          Αδήλωτα εκατομμύρια στην τράπεζα ο Χρυσόστομος | gazzetta.gr

           
           
           
          Τελευταίο κρούσμα σημερινό (19.01.13) σε αυτό τον κύκλο προσπάθειας απαξίωσης της Ελλαδικής Εκκλησίας είναι το δημοσίευμα στην εφημερίδα "Παραπολιτικά", το οποίο υπογράφει ο κ. Νικολάου και με ευτελή και σαφώς χαμηλού επιπέδου επιχειρήματα προσπαθεί να πλήξει το πρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κ. Ιερωνύμου. Η απάντηση του εκπροσώπου τύπου της Αρχιεπισκοπής, κ. Χ. Κονιδάρη ήταν άμεση και αποστομωτική.     
           
          Η απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» έχει ως εξής:
           
          «Ο συντάκτης σας, στην καλύτερη περίπτωση, διακρίνεται για την … αχαλίνωτη φαντασία του, καθώς εμφανίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ως ιδιοκτήτη «εντυπωσιακής θερινής εξοχικής κατοικίας με πισίνα σε σχήμα τρούλου…». Ο Αρχιεπίσκοπος ουδεμία εξοχική κατοικία διαθέτει, εκτός αν θεωρείται… μεμπτό ότι το ακίνητο, στο οποίο γίνεται αναφορά, είναι κυριότητας του κ. Αναστασίου Α. Λιάπη, επιχειρηματία στο χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων, ο οποίος τυγχάνει ανιψιός του. Όταν ο Αρχιεπίσκοπος επισκέπτεται την περιοχή της Ζάλτσας διαμένει στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων, η οποία φυσικά δεν αποτελεί κατά την έκφραση του ευφάνταστου κ. Νικολάου «μοναστηριακό συγκρότημα», το οποίο μάλιστα διαθέτει και «ελικοδρόμιο». Όλα, ακόμη και η προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων, έχουν και ένα όριο. Για όποιον στοιχειωδώς ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του Αρχιεπισκόπου, είναι εύκολο να γνωρίζει – εκτός αν ηθελημένα επιδιώκει να το αγνοεί – ότι ο Αρχιεπίσκοπος ουδέποτε χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ελικόπτερο στις επίσημες ή ανεπίσημες επισκέψεις του ανά τη χώρα. Πολλώ δε μάλλον κατά τις μεταβάσεις του στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων, όπου η προσέγγιση ελικοπτέρου, πέραν της ανυπαρξίας ελικοδρομίου, είναι και τεχνικά αδύνατη. Τέλος, καλόν είναι, όποιος θεωρεί εαυτόν ταγμένο στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, να τηρεί στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παρά να «απολαμβάνει τις βουτιές του» στη θάλασσα των ανακριβειών ή άλλων σκοπιμοτήτων».
           
          Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Σε ένα μικρό, παραθαλάσσιο οικισμό της Βοιωτία περνά τα καλοκαίρια του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος απολαμβάνοντας μεταξύ άλλων την ηρεμία της εξοχικής του κατοικίας την εντυπωσιακή πισίνα του σε σχήμα τρούλου και με θέα τη θάλασσα. Το σπίτι είναι διώροφο, διαθέτει τεράστιο σαλόνι με τζάκι, τρία υπνοδωμάτια, μεγάλη κουζίνα, μπάνιο και αυλή με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Κορινθιακού. Ο Αρχιεπίσκοπος συχνά φτάνει στην περιοχή με ελικόπτερο, το οποίο προσγειώνεται στο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων, όπου έχει κατασκευαστεί ελικοδρόμιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η εντυπωσιακή αυτή κατοικία είναι κυριολεκτικά χτισμένη μία ανάσα από την παραλία της Σάλτσας. Πρόκειται για ένα οίκημα που εύκολα θα χαρακτήριζαν κάποιοι ως βίλα, αφού διαθέτει τεράστιο κήπο, ξενώνες και τη μεγάλη πισίνα όπου απολαμβάνει το μπάνιο του ο Αρχιεπίσκοπος.Το σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, χτίστηκε από την εποχή που ο κ. Ιερώνυμος ήταν μητροπολίτης Θηβών. Όταν είχε πρωτοεπισκεφθεί την περιοχή, είχε δείξει ιδιαίτερο θαυμασμό για το συγκεκριμένο μέρος, το οποίο είναι αρκετά απομονωμένο. Όπως λέγεται, τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει κατά καιρούς από εκεί ισχυροί επιχειρηματίες που διατηρούν στενές σχέσεις με την Εκκλησία, ανάμεσά τους και ο κύριος Λαυρεντιάδης. Στην εξοχική κατοικία ο Αρχιεπίσκοπος έχει φιλοξενήσει και ιεράρχες οι οποίοι τον επισκέπτονται τους καλοκαιρινούς μήνες.