«Βγείτε τη νύχτα σε μερικές γειτονιές και θα δείτε σκουπιδοτενεκέδες γερμένους να τους ψάχνουν άνθρωποι πεινασμένοι. Κάποιοι έχουν τη σοφία να μην πετούν το φαγητό τους, αλλά να το βάζουν σε σακούλα και να το αφήνουν σε σημεία όπου ξέρουν οι άνθρωποι που ψάχνουν και το παίρνουν». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε προχθές ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στην εκδήλωση για τον απολογισμό και τη συμπλήρωση ενός έτους από τη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, τις δυσκολίες εκατοντάδων ανθρώπων στις μεγαλουπόλεις λόγω της κρίσης.

 
Οπως πρόσθεσε, η Αρχιεπισκοπή κάνει ό,τι μπορεί για να τους στηρίξει. «Στην Αρχιεπισκοπή και στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έρχονται μανάδες που δεν μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να κάνουν τη θεραπεία τους. Αυτή τη στιγμή στην Αθήνα ετοιμάζονται 10.000 μερίδες φαγητού και θέλω να σημειώσω ότι άλλοτε ο αριθμός των ξένων ήταν μεγαλύτερος· τώρα έχει μειωθεί και το 65% είναι Ελληνες οι οποίοι υποφέρουν. Αυτή η εικόνα της Αθήνας, της Ελλάδας, με ενοχλεί, με στεναχωρεί».
 
Στον έναν χρόνο λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έχουν πραγματοποιηθεί 16.800 ιατρικές επισκέψεις και 3.000 εργαστηριακές εξετάσεις. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν 267 εθελοντές γιατροί.
 
Επιπλέον, 500 ασθενείς λαμβάνουν κάθε εβδομάδα φαρμακευτική αγωγή από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου.