Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Gerry Rice, δήλωσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα συμφωνήθηκε πρόσφατα και έχει ήδη προσαρμοστεί στις δυνατότητες εφαρμογής της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου για το αν μπορούν να αλλάξουν κάποια από τα μέτρα του προγράμματος στο μέλλον, ο κ. Rice απάντησε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί ένα οικονομικό πρόγραμμα που συμφωνήθηκε πρόσφατα και έχει προσαρμοστεί στη δυνατότητα της Ελλάδας να το εφαρμόσει.

Τόνισε μάλιστα ότι η Ελλάδα έχει ήδη κερδίσει μια ανακούφιση του χρέους της.

Όσον αφορά τις απόψεις του κ. Μπλανσάρ για το "λάθος" του προγράμματος, ο κ. Rice υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ είναι σε πλήρη σε πλήρη συμφωνία για το πρόγραμμα και πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην εφαρμογή

Σε ερώτηση για την πρόβλεψη του ΚΕΠΕ ότι η ανεργία θα ανέλθει στο 30%, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απάντησε ότι το κλειδί για την τόνωση της ανάπτυξης και την καταπολέμηση της ανεργίας είναι η εφαρμογή του προγράμματος.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Rice τόνισε ότι το ΔΝΤ έχει απευθύνει έκκληση για φορολογική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι ως τώρα δεν έχει γίνει αρκετή πρόοδος.

Σχετικά με το ζήτημα της μείωσης του κατώτατου μισθού, ο κ. Rice αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, επαναλμβάνοντας ότι στόχος του προγράμματος είναι η τόνωση της ανάπτυξης και η μείωση της ανεργίας.