«Αντιλαμβανόμαστε τη συναισθηματική φόρτιση με την οποία εμφορείται το διάγγελμα ενός προέδρου που για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου αποχωρεί χωρίς να επαναδιεκδικεί το προεδρικό αξίωμα», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ, σχολιάζοντας το διάγγελμα Χριστόφια. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν υπάρχει καμιά διάθεση κριτικής παρά τις ανακρίβειες, τις αναλήθειες, τις υπερβολές και τη μετακύληση όλων των ευθυνών για όλα τα προβλήματα του τόπου σε όλους τους άλλους, εκτός της κυβέρνησης και του προέδρου. «Θα εκφράσουμε, μόνο, τη μεγάλη αποκαρδίωσή μας από το γεγονός ότι ο κ. Χριστόφιας δεν είχε ούτε την υστάτη το σθένος να απευθύνει μια απολογία, έστω εκ μέρους της πολιτείας, για τα εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία του Μαρί. 

«Η αγωνία, το άγχος και η βαθιά θλίψη του ιδίου και της οικογένειάς του για το χαμό ανθρώπινων ζωών», δεν μετριάζουν ποσώς τον πόνο και τη δικαιολογημένη οργή των συγγενών των 13 νεκρών εκείνης της τραγωδίας», τονίζει ο ΔΗΣΥ.

«Αναμέναμε ότι αποχωρώντας από το προεδρικό και ενάμιση χρόνο μετά την τραγωδία, ο κ. Χριστόφιας θα είχε συνειδητοποιήσει το δικαίωμα των θυμάτων του Μαρί για μια συγγνώμη. Ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε στην πατρίδα του τη γενναιότητα μιας συγγνώμης», καταλήγει η ανακοίνωση.

The YouTube ID of mnk9cWvPScM&feature=player_embedded is invalid.