Ο κ. Στέλιος Σταυρίδης, μέχρι σήμερα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας (ΕΥΔΑΠ), αντικαθιστά τον κ. Τάκη Αθανασόπουλο στην προεδρία του Ταμείου για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

 

Οι επενδύσεις σημαίνουν θέσεις εργασίας και προοπτική για τους νέους, τόνισε μιλώντας στο Α΄ Πρόγραμμα ο Στέλιος Σταυρίδης, δηλώνοντας «Έλληνας που αγαπά την πατρίδα του».  Λίγο πριν αναλάβει καθήκοντα προέδρου στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, σημείωσε, ότι αυτοί που θέλουν να επενδύσουν θέλουν να βγάλουν όσο γίνεται περισσότερα χρήματα και αυτό το δεδομένο  θα πρέπει να το διαχειριστεί κάποιος κοινωνικά, ώστε να λειτουργήσει υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Ταυτόχρονα, επεσήμανε θα πρέπει να διασφαλιστεί η περιβαλλοντική ακεραιότητα.

Συνέντευξη στην εκπομπή «ʼκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Σ.ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ: « Είναι πάρα πολύς καιρός που σαν ενεργός πολίτης είχα άποψη, ήθελα να δώσω μια μάχη πρώτα και πάνω από όλα για τα τρία παιδιά που έχω γιατί στενοχωριέμαι να βλέπω τη χώρα μου να καταρρέει. Είμαι Έλληνας που αγαπώ την πατρίδα μου. Από μικρός που έφυγα στο εξωτερικό για να σπουδάσω ήμουν πολύ περήφανος Έλληνας και πολύ περήφανος Ολυμπιακάρα…»

Σ.ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ: « Χρειαζόμαστε επενδύσεις. Οι επενδύσεις σημαίνουν θέσεις εργασίας, προοπτική για τους νέους. Αυτοί που έχουν τα λεφτά και θέλουν να επενδύσουν θέλουν να βγάλουν και χρήματα όσο γίνεται περισσότερα. Εσύ οφείλεις να μπορέσεις να διαχειριστείς αυτό το πράγμα, να το διαχειριστείς κοινωνικά για να λειτουργήσει υπέρ του κοινωνικού συνόλου και ταυτόχρονα να διασφαλίσεις την περιβαλλοντική ακεραιότητα. Οι Έλληνες είμαστε υποκριτές, έχουμε γεμίσει την Ελλάδα παράνομες χωματερές και όταν πάει να γίνει μια επένδυση μας πιάνει ο πόνος για το περιβάλλον. Αυτά όλα πρέπει κάποια στιγμή να τα συζητήσουμε πιο ανοιχτά.»

ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Σ.ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ: « Είναι μια λυπηρή κατάσταση να καταρρέει οτιδήποτε μπορεί να δώσει ζωή και πνοή. Οτιδήποτε μπορεί να δώσει θέσεις εργασίας. Δεν λέω να το τσιμεντοποιήσουμε, προς θεού, αλλά εκεί είναι μια τρομακτική έκταση, δεν μπορούμε να κάνουμε μια ήπια ανάπτυξη;…»

ΓΙΑ ΕΥΔΑΠ

Σ.ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ: « Η ΕΥΔΑΠ πρέπει να παίρνει προστιθέμενη αξία. Όσο πιο μεγάλη αξία παίρνει τόσο περισσότερος κόσμος είναι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια. Τώρα αν αυτό βοηθά ή δυσκολεύει την αποκρατικοποίηση υπάρχουν δυο διαμετρικά αντίθετες απόψεις. Και με τις δυο διασκεδάζω διότι και οι δυο είναι αποσπασματικές…»

Σ.ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ: « Τα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ κουβαλάνε και πάρα πολύ ανορθολογισμό και πρέπει αυτό να εξορθολογιστεί…, Στους εργαζόμενους που έχουν εξαθλιωθεί οι μισθοί δεν μπορεί κανείς να δώσει κάτι, τουλάχιστον να πάρουν κάτι οι μέτοχοι και κυρίως ο πολίτης…»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Άρα να περιμένουμε μια ελαφρά μείωση;»

Σ.ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ: « Θα ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια, μέσα στην εβδομάδα θα κάνουμε την εισήγησή μας στο ΔΣ και ακολούθως θα κάνουμε την εισήγησή μας στην κυβέρνηση η οποία το έχει ζητήσει μετ επιτάσεως αυτό το πράγμα…. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα δείτε αποτέλεσμα οριακό μεν, αποτέλεσμα δε.»