ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

 

Δεν θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού η ελληνική βουλή στην μεγαλειώδη παρέλαση του ελληνισμού στην 5η Λεωφόρου της Νέας Υόρκης στις 7 Απριλίου. Με απόφαση του προέδρου της Βουλής, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το GreekAmericanNewsAgency, λόγω οικονομικών δυσχερειών περικόπτεται και αυτή η δαπάνη. Από την Βουλή σύμφωνα με αποκλειστικέ πληροφορίες αυτό που διαρρέεται είναι ότι όσοι επιθυμούν να πάνε στην Νέα Υόρκη, θα πάνε ιδίοις εξόδοις ή "Ας καλύψει το κάθε κόμμα τα έξοδα διαμονής και μεταφοράς του κάθε εκπροσώπου του". 

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την παρέμβαση βουλευτών της Χρυσής Αυγής και Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν πληροφορηθεί ότι πρόθεση του κ. Μεϊμαράκη ήταν να στείλει μόνο έναν βουλευτή από την ΝΔ και έναν από το ΣΥΡΙΖΑ. Η πληροφόρηση αυτή έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα τους βουλευτές των δυο κομμάτων της Βουλής (ΧΑ και ΑΝΕΛ), οι οποίοι με αντίδρασή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, ρώτησαν "με ποιο δικαίωμα γίνονται αυτού του είδους οι διακρίσεις και οι αποκλεισμοί". Ενώπιον αυτού του αδιεξόδου και προκείμενου να μην δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα, όπως χαρακτηριστικά είπαν πηγές στο GreekAmericanNewsAgency, ελήφθη η απόφαση να μην πάει κανένας βουλευτής στην Νέα Υόρκη με έξοδα του Ελληνικού κοινοβουλίου, δηλαδή των ελλήνων πολιτών.

Βουλευτής με τον οποίο μίλησε το GreekAmericanNewsAgency, μάς τόνισε χαρακτηριστικά, ζητώντας παράλληλα να το δημοσιεύσουμε όπως το είπε.

"Η συγκεκριμένη συγκυρία, κατά την οποία ο ελληνικός λαός αδυνατεί να εγκρίνει οποιαδήποτε τέτοια οικονομική υπέρβαση, την στιγμή που δεν έχουμε τις προϋποθέσεις να πληρωθούν επιδόματα ανεργίας, την στιγμή που περικόπτονται συντάξεις, την στιγμή που χειμάζεται καθημερινά ο Έλληνας πολίτης στους δρόμους άνεργος η άεργος, θα ήταν πρόκληση και βάναυση προσβολή να εγκριθεί ένα τέτοιο κονδύλι, έστω και για 2 βουλευτές για μετακίνηση και παραμονή μιας εβδομάδας στην Νέα Υόρκη". Ο βουλευτής δεν θέλησε να μπει το όνομά του για να μην δημιουργεί μεγαλύτερη ένταση. Άλλος, επίσης πολύ γνωστός  βουλευτής στην ομογένεια, που βρέθηκε στο "πηγαδάκι" και συμμετείχε στον προβληματισμό, επεσήμανε με έμφαση ότι η "συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί χρυσή ευκαιρία για τους ομογενείς και ειδικότερα για την ομοσπονδία ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, αλλά και κάθε άλλου αξιωματούχου που εμπλέκεται σε αυτή την διοργάνωση να αποδείξει εμπράκτως εάν και εφόσον και θέλουν την παρουσία ελλήνων βουλευτών"

Με όσους όμως βουλευτές και αν μιλήσαμε για το ίδιο θέμα, οι περισσότεροι αρνήθηκαν επώνυμα να κάνουν δήλωση, τονίζοντας ότι θα βγάλουν σχετική δική τους ανακοίνωση, όλοι όμως (καμιά 20ρια) είπαν ότι "είναι μια θαυμάσια ευκαιρία οι έλληνες ομογενείς,  εάν θέλουν και την προεδρική φρουρά και την παρουσία βουλευτών, να καλύψουν όλα αυτά τα έξοδα, τα όποια δεν είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στο σύνολό τους. Μάλιστα κάποιος εξ αυτών είπε ότι "αφ ης στιγμής δημοσιοποιηθεί η είδηση, είμαι βέβαιος ότι οι έλληνες της ομογένειας θα κάνουν ό,τι επιβάλλει η συνείδηση τους σε αυτή την κρίσιμη ιστορική στιγμή".