Η Κύπρος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζει τις πιο τραγικές στιγμές από την εισβολή του 1974, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο δραματικό διάγγελμα που απηύθυνε το βράδυ της Κυριακής στον κυπριακό λαό.

Ο Κύπριος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι, ουσιαστικά, βρέθηκε προ εκβιαστικού διλήμματος κατά τη διάρκεια του Eurogroup των Βρυξελλών και κάλεσε την κυπριακή Βουλή να ψηφίσει, τη Δευτέρα, το νομοσχέδιο που επικυρώνει τη συμφωνία διάσωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για δύο «εκβαστικές επιλογές» που τέθηκαν στην κυπριακή κυβέρνηση και τόνισε πως ο ίδιος επέλεξε εκείνη που θεώρησε πως θα έχει τις λιγότερο οδυνηρές επιπτώσεις στην οικονομία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κύπρου, η πρώτη επιλογή θα οδηγούσε σε άτακτη χρεοκοπία, κατάρρευση ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος και, εν τέλει, έξοδο από το ευρώ.

Η δεύτερη επιλογή της δύσκολης, αλλά ελεγχόμενης κατάστασης, είπε, θα οδηγήσει στη σταθεροποίηση της κυπριακής οικονομίας και στην ανάκαμψη.

 

The YouTube ID of player_embedded&v=conqF7w5k8U is invalid.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

 

Ανταλλάγματα υπόσχεται στους καταθέτες ο Νίκος Αναστασιάδης

 

Διαβάστε το διάγγελμα του Νίκου Αναστασιάδη

 

Δραματικό διάγγελμα Αναστασιάδη, αύριο η κρίσιμη ψηφοφορία

Διάγγελμα Αναστασιάδη: Η Κύπρος ζει τις πιο τραγικές στιγμές από

«Οι καταθέτες θα αποζημιωθούν με ομόλογα φυσικού αερίου»