Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο, ύστερα από το "ΟΧΙ" της Βουλής, καταψηφίζοντας ομόφωνα την απόφαση του Eurogroup. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη ετοιμάζεται για το Plan B, έχοντας να αντιμετωπίσει την αρνητική, άκαμπτη -προς το παρόν- στάση της Τρόικας.  Ακόμα δεν έχει αποσαφινιστεί αν θα ανοίξουν οι κυπριακές τράπεζες, κάτι που επιβεβαίωσε ο υπουργός των Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Χάσικου, μετά το «όχι» της κυπριακής Βουλής και την επικοινωνία μεταξύ στελεχών της τρόικας και της κυβέρνησης, το πιο πιθανό είναι να μην ξανανοίξουν οι δύο μεγάλες τράπεζες, η Λαϊκή και η Τράπεζα Κύπρου. Σήμερα επίσης τα βλέμματα είναι στραμμενα και προς την Μόσχα, όπου ο υπουργός των οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ, ενώ χθες ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης είχε ημίωρη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Μόσχα. 

Από την πλευρά του Βερολίνου, έκδηλη ήταν η δυσαρέσκεια για την καταψήφιση της πρότασης με τον γερμανό υπουργό των Οικονομικών, Β. Σόιμπλε να λέει χαρακτηριστικά ότι "Λυπάται τους Κυπρίους", τονίζοντας ότι το "κυπριακό μοντέλο δεν είναι βιώσιμο".

Ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, Χρυσόστομος δήλωσε πριν από λίγο ότι η εκκλησιαστική περιουσία είναι στην διάθεση της Κύπρου. 

Διαβάστε για όλες τις εξελίξεις 

«Η Κύπρος δεν πρέπει να κατηγορεί κανέναν άλλον, πλην τον εαυτό