«Παραμένουμε στην Μόσχα μέχρι που να έχουμε άσπρο καπνό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης περιέγραψε τι διαδραματίστηκε στο κρίσιμο Eurogroup της περασμένη Παρασκευή. Ο Μιχάλης Σαρρής ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει μπροστά της διάφορα σενάρια, τα οποία και μελετά, ούτως ώστε η λύση να έλθει με το λιγότερο δυνατό κόστος. Οι συζητήσεις με την ρωσική πλευρά συνεχίζονται και θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί, την ώρα που η Τρόϊκα παραμένει στην Κύπρο και ζητά λύση εδώ και τώρα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Μιχάλης Σαρρής δεν δίστασε να διευκρινίσει τι συνέβη τελικά το επίμαχο βράδυ της Παρασκευής στο Eurogroup και εάν τελικά η κυβέρνηση της Κύπρου είπε το περιβόητο «ναι» στο κούρεμα.

«Μας είπαν ότι έχουμε μπροστά μας διάφορα σενάρια, με το πιο καταστρεπτικό από όλα την παύση ρευστότητας. Τους απαντήσαμε ότι εάν πάμε σε κούρεμα, βάζουμε βόμβα στα θεμέλια της Ευρωζώνης. Ομως όταν σου βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο, βλέπεις ότι δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Τώρα προσπαθούμε να δούμε εάν υπάρχει εναλλακτική να βγούμε από το αδιέξοδο».

Καταλήγοντας δήλωσε ότι σε σχέση με το σχέδιο B έχει διάφορες πληροφορίες από τις επαφές του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους φορείς, όμως όχι κάτι συγκεκριμένο που να μπορεί να ανακοινώσει δημόσια επάνω σε αυτό το θέμα.