Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας, Klaas Knot δήλωσε ότι συμφωνεί πλήρως με την άποψη του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem για τον τρόπο αντιμετώπισης των προβληματικών ευρωπαϊκών τραπεζών στο μέλλον, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. Τη Δευτέρα ο επικεφαλής της ομάδας των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δήλωσε σε δημοσιογράφους πως εφόσον και άλλες χώρες όπως η Κύπρος, με ιδιαίτερα μοχλευμένα τραπεζικά συστήματα,  βρεθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες "η αντίδραση δεν θα είναι πλέον αυτόματα ότι θα έρθουμε και θα πάρουμε τα προβλήματα σας".

Εφόσον η τράπεζα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της "τότε θα μιλάμε στους μετόχους και ομολογιούχους και θα τους ζητάμε να έχουν συμμετοχή στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας και εάν είναι αναγκαίο και οι ανασφάλιστοι καταθέτες", είχε δηλώσει ο επικεφαλής του Eurogroup.

"Όσον αφορά τις δηλώσεις, συμφωνώ απόλυτα με τον Dijsselbloem", δήλωσε από την πλευρά του ο Ολλανδός  κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup.

Εξέφρασε ωστόσο αμφιβολίες για το αν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να γίνουν αυτές οι δηλώσεις.

 

Πηγή:www.capital.gr