Τρομερές κατηγορίες για υποκλοπές από στελέχη του κόμματος!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! Έγινε ενημέρωση της επιτροπής ελέγχου της βουλής για να μην δοθεί η επιχορήγηση στο κόμμα λόγων Τζήμερου!

Αν και δεν είναι πλέον πρόεδρος του κόμματος του, ο Θάνος Τζήμερος προχώρησε στο πρωτοφανές: Μια εβδομάδα πριν από την ψηφοφορία για τη θέση του προέδρου και τη σύνθεση των οργάνων του κόμματος «δημιουργία, ξανά!», ο τέως και εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος, Θάνος Τζήμερος, διαγράφει από το κόμμα, με συνοπτικές διαδικασίες, τους δύο πρώην Γραμματείς της Εθνικής Επιτροπής και μέχρι πρότινος στενούς του συνεργάτες, Μάρω Καψή και Γιώργο Δεληκούρα. Η Μάρω Καψή ήταν υποψήφια Πρόεδρος του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές.

Αιτία των διαγραφών που κοινοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, ήταν οι αποκαλύψεις που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα δύο πρώην στελέχη του κόμματος, σχετικά με μυστικές προεκλογικές συνεννοήσεις του Θάνου Τζήμερου με τη Δράση του Στέφανου Μάνου, που είχαν στόχο να τοποθετηθεί ο ίδιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Δράσης, με αντάλλαγμα να μην κατέλθει το νεοσύστατο τότε κόμμα, «δημιουργία, ξανά!» στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Προκειμένου να διαψεύσει τους κατηγόρους του, ο τέως πρόεδρος φέρεται να προέβη σε ηχητική καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών του με ηγετικά στελέχη άλλων κομμάτων. Συγκεκριμένα, φέρεται να μαγνητοφώνησε εν αγνοία τους, τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε μαζί τους και στη συνέχεια, στις 12 Μαρτίου 2013, φέρεται να αναπαρήγαγε ηχητικά τη συνομιλία αλλά και να διακίνησε τον απομαγνητοφωνημένο διάλογο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε στελέχη της δημιουργίας, ξανά! Επιλεκτικά, φέρεται να αναπαρήγαγε ηχητικά μόνο τμήματα συνομιλιών που φαινόταν να επαληθεύουν τη δική του εκδοχή, ενώ αποσιώπησε πλήρως τις μαρτυρίες των πολιτικών προσώπων που επιβεβαίωναν τις κατηγορίες εναντίον του.

Την πράξη αυτή, η οποία, αν αποδειχθεί ότι αληθεύει, είναι παράνομη και διώκεται σε βαθμό κακουργήματος κατά το άρθρο 370 του Ποινικού Κώδικα, κατήγγειλε χθες το πρωί (28 Μαρτίου) ο τέως υποψήφιος βουλευτής Αττικής, πρώτος σε σταυρούς για το συνδυασμό ανά την επικράτεια και παρολυμπιονίκης, Γιώργος Δεληκούρας, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, αμέσως μόλις το περιστατικό υπέπεσε στην αντίληψή του.

Εν τω μεταξύ, σε αποκαλύψεις για ενδεχόμενη οικονομική αδιαφάνεια και πλημμελή διαχείριση των οικονομικών του κόμματος προέβη ο έτερος ανθυποψήφιος του Θ. Τζήμερου για την προεδρία και τέως αντιπρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Σιάτρας, Οικονομολόγος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φορολογουμένων. Συγκεκριμένα, ο κ. Σιάτρας προέβη σε ενημέρωση της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής και του αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομικών για παρατυπίες στους οικονομικούς λογαριασμούς του κόμματος, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές έκτακτο οικονομικό έλεγχο.  Ο κ. Σιάτρας ζητά να μην δοθεί η ετήσια τακτική χρηματοδότηση, ύψους 120.000 Ευρώ στη δημιουργία, ξανά! έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος για την οικονομική διαχείριση του κόμματος, για την περίοδο από τις εκλογές μέχρι και σήμερα.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι Μ. Καψή, Γ. Δεληκούρας και Γ. Σιάτρας αναφέρουν: «Ένα κόμμα όπως η δημιουργία, ξανά! που ευαγγελίζεται την κάθαρση στην πολιτική, στην οικονομία και στην κοινωνία, δεν μπορεί να παρανομεί και να κρύβει στους κόλπους της στελέχη που ενδεχομένως λειτουργούν με παράνομες μεθόδους.  Δεσμευθήκαμε προεκλογικά στους ψηφοφόρους μας ότι θα λειτουργούμε ως κόμμα με βάση την αρχή της διαφάνειας και σε πλήρη νομιμότητα. Είναι υποχρέωσή μας να καταγγέλλουμε την παρανομία, ανεξαρτήτως του προσωπικού πολιτικού κόστους. Οι αρχές θα αποκαλύψουν την αλήθεια και το τι πραγματικά συνέβη. Η δημιουργία, ξανά! μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει αν καταδικάζει και απομακρύνει τους υπαίτιους παράνομων πράξεων».

protothema.gr