Την παραίτηση του ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής προκειμένου, όπως υποστήριξε, να διευκολύνει το έργο της ερευνητικής επιτροπής που θα εξετάσει το θέμα των ευθυνών για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.

«Επειδή σήμερα αρχίζει η θητεία της ερευνητικής επιτροπής, η ερευνα της οποίας περιλαμβάνει και το χρονικό περιθώριο στο οποίο διετέλεσα Πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας, υποβάλλω παραίτηση προκειμένου να διευκολύνω το έργο της Επιτροπής» ανέφερε ο κ. Σαρρής.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Σαρρή.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι με λύπη του αποδέχθηκε την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών τον οποίο ευχαρίστησε «για τις πολύτιμες υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια των δύσκολων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα που ολοκληρώθηκαν με σημαντικές επιτυχίες στους επιδιωκόμενους στόχους».

Τη θέση του υπουργού Οικονομικών αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα υπουργός εργασίας Χάρης Γεωργιάδης, ενώ στη θέση του υπουργού εργασίας θα διοριστεί η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Ενέργειας Ζέτα Αιμιλιανίδου. Η ορκομωσία των δύο υπουργών θα γίνει στις 9:30 αύριο και θα ακολουθήσει συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, όταν ο κ. Σαρρής ταξίδευε προς την Μόσχα για επαφές με την ρωσική κυβέρνηση, είχαν κυκλοφορήσει φήμες για παραίτηση του…

σχετικά άρθρα

Αναστασιάδης: Υψηλό πολιτικό ήθος δείχνει η παραίτηση Σαρρή