ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τον Πύργο της Ηλείας επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Σύρου

22 Απρ '13, 12:57

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στον Πύργο της Ηλείας, ιερούργησε την Κυριακή, αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού, και τέλεσε τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο οικογενεούς Κληρικού του.

Περισσότερα »

«Συμπορευθώμεν…»

22 Απρ '13, 12:57

Περισσότερα »

«Μεταμοσχεύσεις: Δωρεά ή αφαίρεση ζωής;»

 

 

22 Απρ '13, 12:51

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.),πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ: Δωρεά ή αφαίρεση ζωής;» που διοργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών και η Ενωμένη Ρωμηοσύνη, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας.

Περισσότερα »

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Στ’ Συμπόσιο Βυζαντινών Χορωδιών στην Πυλαία

22 Απρ '13, 12:25

Με επισημότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Προφήτου Ηλιού στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης το Στ’ Συμπόσιο Βυζαντινών Χορωδιών. Από νωρίς ο ναός κατακλύσθηκε από πλήθος κόσμου που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό παρακολούθησαν την εκδήλωση και καταχειροκρότησαν τους συντελεστές. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμων και ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Αρχιμ. Νικη φόρος Ψυχλούδης.

Περισσότερα »

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Γεώργιος Πάτσης (+ 23 Απριλίου 1978)

22 Απρ '13, 11:41

Την 23ην Απριλίου 1978, Κυριακή των Βαΐων, ετοιμάσθηκε να μεταβή στο Ναό για την τέλεση της θείας λειτουργίας κατά τήν επίσημα αυτή ημέρα του εκκλησιαστικού μας εορτολογίου, Τελικά δεν το κατώρθωσε!

Περισσότερα »

 

Πειραιώς Σεραφείμ: Ερωτήματα κρίσιμα στο κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή»

22 Απρ '13, 11:22

Το φαινόμενο του νεοπαγανισμού είναι γνωστό ότι κατασκευάστηκε από τους σκοτεινούς ηγήτορες της «νέας εποχής» και της «νέας τάξεως πραγμάτων» για να αποτελέση εκ παραλλήλου με το Ισλάμ τους προωθητικούς κριους για την εκπόρθηση του Χριστιανισμού. Δεν είναι τίποτε άλλο από την αναβίωση ενός ιδιότυπου θρησκευτικού εθνικισμού να κτυπήση τον οικουμενικό και παγκόσμιο Χριστιανισμό που τιμά και αγιάζει και θεώνει το ανθρώπινο πρόσωπο χωρίς διακρίσεις φυλής, καταγωγής, χρώματος και φύλου.

Περισσότερα »

Το τεσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Αργολίδος Ιακώβου

22 Απρ '13, 11:18

Στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο έγινε την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 το Tεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου Β΄.

Περισσότερα »

 

 

Ο «Δαίμων του διαδικτύου»

22 Απρ '13, 11:12

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 το Amen.gr για αρκετές ώρες έμεινε εκτός διαδικτυακού «αέρα» εξαιτίας προβλημάτων τεχνικής φύσης. Ζητούμε την κατανόησή σας.

Περισσότερα »

 

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι (ΦΩΤΟ+VIDEO)

22 Απρ '13, 01:55

Το αμείωτο ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης για τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κατά την συνάντησή που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, το απόγευμα της Κυριακής. Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Διπλωματίας που επισκέφθηκε για περισσότερο από μια ώρα την ιερή Καθέδρα της Μεγάλης Εκκλησίας συζήτησε με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ομο γένεια, μεταξύ των οποίων η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και γενικότερα των θρησκευτικών ελευθεριών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Κέρι έθεσε το θέμα της Σχολής της Χάλκης και στον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Περισσότερα »

Εκκλησία και 21η Απριλίου: Ώρα για μια «συγγνώμη»

22 Απρ '13, 01:47

Την 21η Απριλίου 1967 δεν ξημέρωσε δύσκολη μέρα μόνο για τη Δημοκρατία, αλλά και για τη Εκκλησία. Την ημέρα εκείνη, με την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών, ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια της Επταετίας στη διάρκεια της οποίας αφ’ ενός μεν καταλύθηκε το δημοκρατικό πολίτευμα της πολιτείας, αφ΄ ετέρου δε σαρώθηκε το συνοδικό – φύσει δημοκρατικό, από την εποχή των Αποστόλων – σύστημα διοικήσεως της Εκκλησίας.

Περισσότερα »

 

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής

20 Απρ '13, 16:41

Την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου τέλεσε στο παρεκκλήσιο της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής ο επιχώριος Μητροπολίτης Παντελεήμων. Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων στην ομιλία του επισήμανε την σημασία λειτουργίας της παραγωγικής Σχολής εκφράζοντας επί της ουσίας την αντίθεσή του σε κάθε αλλότρια χρήση των εγκαταστάσεων της, που προκαλεί ανάσχεση στην αποστολή της και συνάμα δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις για την αντιμετώπιση του ανθρωπίνου προσώπου.

Περισσότερα »

Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Καρίτση

20 Απρ '13, 16:15

Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 23 Απριλίου 2013, στις επτά και μισή το απόγευμα, στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Καρύκη(Καρίτση). Προλογίζει ο προϊστάμενος του Ι.Ναού, Αρχιμ.π.Νικόλαος Ιωαννίδης,Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περισσότερα »

 

Συνάντηση Ορθοδόξων νέων Αννοβέρου

20 Απρ '13, 15:58

Με φροντίδα της Ορθόδοξης Ιερατικής Συνελεύσεως Αννοβέρου την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι των νέων, όλων των Ορθοδόξων Ενοριών Αννοβέρου, στο Ελληνορθόδοξο Ενοριακό Κέντρο και προέβησαν στην ίδρυση ενιαίας Ορθόδοξης Νεολαίας Αννοβέρου. Η συνάντηση ξεκίνησε με προσευχή που έγινε στον ιερό ναό Τριών Ιεραρχών.

Περισσότερα »

H πρωτιά των ταπεινών, η ευλογία των διακόνων και η χαρά της θυσίας!!!

20 Απρ '13, 15:45

Βρισκόμαστε στο κατώφλι της τελευταίας εβδομάδας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Την εβδομάδα που μας πέρασεβιώσαμε δυο σημαντικά γεγονότα,τον Μεγάλο Κανόνα του Αγίου Ανδρέου του Κρητός και τον Ακάθιστο Ύμνο προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την Μητέρα του κόσμου. Τα μηνύματα που απορρέουν από τις Ακολουθίες αυτές είναι η Μετάνοια, η Αγνότητα και η Ταπείνωση, εφόδια ουσιαστικά και απαραίτητα για την πορεία μας και την άνοδο στον προσωπικό μας Γολγοθά.

Περισσότερα »

Η εξουσία ως διακονία

20 Απρ '13, 15:34

Ενώ ο Ιησούς, καθώς πορεύεται με τους δώδεκα μαθητές του στα Ιεροσόλυμα, προλέγει σ’ αυτούς το επικείμενο πάθος του, δυο από αυτούς, ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης, που βρίσκονται ακόμη στην προ του φωτισμού του Αγίου Πνεύματος περίοδο – όπως άλλωστε και οι άλλοι μαθητές – και συμμερίζονται μάλλον τις αντιλήψεις των Ιουδαίων περί Μεσσίου ως κοσμικού ηγέτη, απευθύνουν προς το διδάσκαλό τους το ακόλουθο αίτημα: «Διδάσκαλε, θέλουμε να μας κάνεις τη χάρη που θα σου ζητήσουμε». «Τι θέλετε να κάνω για σας;» τους ρώτησε εκεί΍ ος. «'Οταν θα εγκαταστήσεις την ένδοξη βασιλεία σου», του αποκρίθηκαν, «βάλε μας να καθίσουμε ο ένας στα δεξιά σου κι ο άλλος στα αριστερά σου».

Περισσότερα »

“Χύνει αίμα αυτός που αποστερεί το μισθό του εργάτη”

20 Απρ '13, 14:49

Με αφορμή το πρόσφατο έγκλημα της Μανωλάδας θέλησα να παρουσιάσω λίγες σχετικές σκέψεις με αφετηρία το λόγο της Αγίας Γραφής. Το πρώτο χωρίο που πέρασε από το μυαλό μου ήταν το «οὐ φιμώσεις βοῦν ἀλοῶντα» του Δευτερονομίου (25:4) παρά το ότι εκ πρώτης όψεως το χωρίο μοιάζει κάπως άσχετο. Τι δουλειά έχουν οι εργάτες που υφίστανται τη βία των εργοδοτών και των επιστατών με τα βόδια που αλωνίζουν;

Περισσότερα »

Βιβλιοπωλείο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πύλη του Δαυίδ

20 Απρ '13, 14:42

Την Πέμπτην, 5ην/18ην Απριλίου 2013, ο Μακαριώτατος Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ετέλεσε τα εγκαίνια βιβλιοπωλείου του Πατριαρχείου εις την Πύλην του Δαυΐδ.

Περισσότερα »

 

 

«Διό ως προσετάγην βοώ σοι· Χαίρε η Κεχαριτωμένη!», στη Βενετία των Ελλήνων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

20 Απρ '13, 14:09

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης Γενναδίου εψάλη και φέτος ο Ακάθιστος Ύμνος στο Μητροπολιτικό και ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, στη Βενετία. Παρά το εργάσιμο της ημέρας, στην κατανυκτική Ακολουθία συμμετείχαν αρκετοί Έλληνες, μεταξύ των οποίων μέλη της ιστορικής Κοινότητας των Ορθοδόξων Ελλήνων Βενετίας, φοιτητές, κατηχούμενοι και προσκυνητές.

Περισσότερα »

Συνάντηση εργασίας με παράγοντες του ρωσικού τουρισμού

20 Απρ '13, 12:13

Συνάντηση εργασίας είχαν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013, στο Συνοδικό Μέγαρο στη Μονή Πετράκη, ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Γραμματέας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, και τα Μέλη αυτού, κ.κ. Γεώργιος Κούρτης, Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ., Θεόδωρος Γεωργάκης, Χρήστος Πετρέας και Βασίλειος Τζέρπος, με τους εκπροσώπους του σημαντικού Ρωσικού Ταξιδιωτικού Οργανισμού LABIRINT TRAVEL κα. Τatiana Zotova, Εμπορική Διευθύντρια, και κ. Platon Klimenok, Βοηθό Εμπορικό Διευθυντή.

Περισσότερα »

Εγκώμιο για την Ελλάδα και Ομογένεια η γιορτή στον Λευκό Οίκο

20 Απρ '13, 11:55

Υμνος εγκωμιαστικός για την Ελλάδα και την Ομογένεια ήταν η ετήσια καθιερωμένη γιορτή για την 172η επέτειο από την απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Τούρκους, η οποία έγινε στο Λευκό Οίκο το απόγευμα της Πέμπτης παρουσία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, του αντιπροέδρου Τζόσεφ Μπάιντεν, του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και πλέον των διακοσίων ομογενών.

Περισσότερα »

 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο Φανάρι

19 Απρ '13, 13:26

Θερμή συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε νωρίτερα το μεσημέρι στο Φανάρι ο πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. «Καμαρώνουμε το θαλερό γήρας σας, το κουράγιο σας», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδεχόμενος τον πρώην Πρωθυπουργό ο οποίος συνοδευόταν από την κόρη του και πρώην υπουργό κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, τον γαμπρό του Ισίδωρο Κούβελο, τον εγγονό του και δήμαρχο Καρπενησίου Κωνσταντίνο Μπακογιάννη και συνεργάτες του.

Περισσότερα »

Επίσκεψη του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θεοδ.Καράογλου στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

18 Απρ '13, 16:15

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Ανθίμειο Κέντρο τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου. Οι δυο άνδρες είχαν ολιγόωρη συνομιλία για θέματα της περιοχής μας και ο Μητροπολίτης μας προσεκάλεσε τον κ. Υπουργό στις εορτές των 5 Νεομαρτύρων στην Σαμοθράκη και στα Ελευθέρια της πόλης μας.

Περισσότερα »

Πρόγραμμα Ελληνογερμανικής ανταλλαγής εθελοντών για νέους

18 Απρ '13, 16:08

Πρόγραμμα ανταλλαγής εθελοντών σε Ελλάδα και Γερμανία θα υλοποιήσουν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή σε συνεργασία με την Ευαγγελική Εκκλησία Γερμανικής Γλώσσας στην Ελλάδα και το Evangelischer Freiwilligendienst.

Περισσότερα »

 

Σχόλιο της Ι.Μ.Πειραιώς σε άρθρο του Μ.Πρωτ.Γεωργίου Τσέτση

18 Απρ '13, 16:01

Με μεγάλη έκπληξη είδαμε δημοσιευμένη στο διαδίκτυο άρθρο του Μεγ. Πρωτοπρ. π. Γεωργίου Τσέτση, στο οποίο σχολιάζει, στην ουσία λογοκρίνει, την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ επί τη ευκαιρία της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Επειδή το άρθρο του ως άνω κληρικού αδικεί την αλήθεια των πραγμάτων ως προς το περιεχόμενο της εγκυκλίου του Σεβασμιωτάτου, θεωρήσαμε αναγκαίο, να προχωρήσουμε στον σχολιασμό, που επακολουθεί, όχι γιατί ελπίζουμε να πείσουμε τον συγγραφέα σε κάποιες αλήθειες, α΍ λά κυρίως για να διαφωτίσουμε τους αναγνώστες εκείνους, που έτυχε να διαβάσουν το άρθρο του και προβληματίστηκαν πάνω στους ισχυρισμούς του.

Περισσότερα »

Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος καλεί τον ευσεβή λαό της Εκκλησίας

18 Απρ '13, 15:46

Ένας νέος Ναός, ο Ναός του Αγίου Αντωνίου της πόλεως του Αγίου Νικολάου, ανοίγει τις πύλες του το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου, για να δεχθεί τους Χριστιανούς, τους ανθρώπους της Πίστεως. Το θεωρώ αυτό ως μία μεγάλη ευλογία του Θεού για την πόλη του Αγίου Νικολάου και την Μητρόπολή μας.

Περισσότερα »

 

Διευκρινήσεις του Γραφείου Τύπου του ΙΣΚΕ για την επίσημη ενημέρωση για το μάθημα των Θρησκευτικών

18 Απρ '13, 15:42

Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε ευρέθη προ εκπλήξεως όταν δέχθηκε αδικαιολόγητη επίθεση από μερίδα λαϊκών και κληρικών θεολόγων για τα γραφόμενα στο δελτίο τύπου της 15.4.2013. Εκεί αναφέρονται τα εξής: «μετά από ενδελεχή ενημέρωση του κ. Γιαγκατζόγλου Α΄ Συμβούλου του Υπουργού αποσαφηνίστηκαν αρκετά ζητήματα για τα οποία πολλά αρνητικά σενάρια κυκλοφορούσαν».

Περισσότερα »

Ο ηγούμενος και τα μέλη του Συμβουλίου Άκκρης στον Πατριάρχη Θεόφιλο

18 Απρ '13, 15:36

Το Σάββατον, 31ην Μαρτίου/13ην Απριλίου 2013, ο ηγούμενος της Μητροπόλεως Άκκρης Πτολεμαΐδος εις το βόρειον Ισραήλ μετά μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ελληνορθοδόξου (Rum Orthodox) Κοινότητος επεσκέφθη το Πατριαρχείον.

Περισσότερα »

 

 

Βαρθολομαίος: Αν δεν υπήρχε η Μεγάλη Εκκλησία, η Κωνσταντινούπολη θα ήταν φτωχότερη πνευματικά

18 Απρ '13, 01:56

Για τη συμβολή και την ιστορική πορεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη διάρκεια των αιώνων έκανε λόγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας στο τέλος της Ακολουθίας της Δ΄Στάσης των Χαιρετισμών, την περασμένη Παρασκευή, στην Παναγία την Κουμαριώτισσα στο Νιχώρι του Βοσπόρου. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Ακολουθία που τελέστηκε στον ιστορικό αυτό Ναό της Βοσπορινής γης, στην ενορία του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου και του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, κα΍ έψαλλε την Δ΄Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Περισσότερα »

Δρόμους πολιτισμού "ανοίγουν" οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος

17 Απρ '13, 21:40

Μέσα σε ατμόσφαιρα φιλίας και επιθυμίας για συνεργασία στον μορφωτικό, οικονομικό και τουριστικό τομέα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Θεολογικής Σχολής ευρύτατη ενημερωτική σύσκεψη για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα Πολιτιστικός Δρόμος της Ευρώπης «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», που πρόκειται να υποβάλει στο Συμβούλιο της Ευρώπης η διοικητική περιφέρεια Ζλιν της Μεγάλης Μοραβίας της Τσεχίας.

Περισσότερα »

 

Επίσκεψη του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θεοδ.Καράογλου στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

18 Απρ '13, 16:15

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Ανθίμειο Κέντρο τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου. Οι δυο άνδρες είχαν ολιγόωρη συνομιλία για θέματα της περιοχής μας και ο Μητροπολίτης μας προσεκάλεσε τον κ. Υπουργό στις εορτές των 5 Νεομαρτύρων στην Σαμοθράκη και στα Ελευθέρια της πόλης μας.

Περισσότερα »

Πρόγραμμα Ελληνογερμανικής ανταλλαγής εθελοντών για νέους

18 Απρ '13, 16:08

Πρόγραμμα ανταλλαγής εθελοντών σε Ελλάδα και Γερμανία θα υλοποιήσουν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή σε συνεργασία με την Ευαγγελική Εκκλησία Γερμανικής Γλώσσας στην Ελλάδα και το Evangelischer Freiwilligendienst.

Περισσότερα »

 

Σχόλιο της Ι.Μ.Πειραιώς σε άρθρο του Μ.Πρωτ.Γεωργίου Τσέτση

18 Απρ '13, 16:01

Με μεγάλη έκπληξη είδαμε δημοσιευμένη στο διαδίκτυο άρθρο του Μεγ. Πρωτοπρ. π. Γεωργίου Τσέτση, στο οποίο σχολιάζει, στην ουσία λογοκρίνει, την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ επί τη ευκαιρία της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Επειδή το άρθρο του ως άνω κληρικού αδικεί την αλήθεια των πραγμάτων ως προς το περιεχόμενο της εγκυκλίου του Σεβασμιωτάτου, θεωρήσαμε αναγκαίο, να προχωρήσουμε στον σχολιασμό, που επακολουθεί, όχι γιατί ελπίζουμε να πείσουμε τον συγγραφέα σε κάποιες αλήθειες, α΍ λά κυρίως για να διαφωτίσουμε τους αναγνώστες εκείνους, που έτυχε να διαβάσουν το άρθρο του και προβληματίστηκαν πάνω στους ισχυρισμούς του.

Περισσότερα »

Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος καλεί τον ευσεβή λαό της Εκκλησίας

18 Απρ '13, 15:46

Ένας νέος Ναός, ο Ναός του Αγίου Αντωνίου της πόλεως του Αγίου Νικολάου, ανοίγει τις πύλες του το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου, για να δεχθεί τους Χριστιανούς, τους ανθρώπους της Πίστεως. Το θεωρώ αυτό ως μία μεγάλη ευλογία του Θεού για την πόλη του Αγίου Νικολάου και την Μητρόπολή μας.

Περισσότερα »

 

 

Διευκρινήσεις του Γραφείου Τύπου του ΙΣΚΕ για την επίσημη ενημέρωση για το μάθημα των Θρησκευτικών

18 Απρ '13, 15:42

Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε ευρέθη προ εκπλήξεως όταν δέχθηκε αδικαιολόγητη επίθεση από μερίδα λαϊκών και κληρικών θεολόγων για τα γραφόμενα στο δελτίο τύπου της 15.4.2013. Εκεί αναφέρονται τα εξής: «μετά από ενδελεχή ενημέρωση του κ. Γιαγκατζόγλου Α΄ Συμβούλου του Υπουργού αποσαφηνίστηκαν αρκετά ζητήματα για τα οποία πολλά αρνητικά σενάρια κυκλοφορούσαν».

Περισσότερα »

Ο ηγούμενος και τα μέλη του Συμβουλίου Άκκρης στον Πατριάρχη Θεόφιλο

18 Απρ '13, 15:36

Το Σάββατον, 31ην Μαρτίου/13ην Απριλίου 2013, ο ηγούμενος της Μητροπόλεως Άκκρης Πτολεμαΐδος εις το βόρειον Ισραήλ μετά μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ελληνορθοδόξου (Rum Orthodox) Κοινότητος επεσκέφθη το Πατριαρχείον.

Περισσότερα »

 

Βαρθολομαίος: Αν δεν υπήρχε η Μεγάλη Εκκλησία, η Κωνσταντινούπολη θα ήταν φτωχότερη πνευματικά

18 Απρ '13, 01:56

Για τη συμβολή και την ιστορική πορεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη διάρκεια των αιώνων έκανε λόγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας στο τέλος της Ακολουθίας της Δ΄Στάσης των Χαιρετισμών, την περασμένη Παρασκευή, στην Παναγία την Κουμαριώτισσα στο Νιχώρι του Βοσπόρου. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Ακολουθία που τελέστηκε στον ιστορικό αυτό Ναό της Βοσπορινής γης, στην ενορία του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου και του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, κα΍ έψαλλε την Δ΄Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Περισσότερα »

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Θεμελιώνουμε ένα σπίτι αγάπης για όλους (ΦΩΤΟ)

17 Απρ '13, 21:56

Τον θεμέλιο λίθο στο Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι Βοιωτίας έθεσε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Παρόντες ήταν οι Μητροπολίτες Αχελώου κ. Ευθύμιος, Μαραθώνος κ. Μελίτων, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Θηβών καί Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ιλίου, Αχαρνών καί Πετρουπόλεως κ. Ἀθηναγόρας, οι Επίσκοποι Νεοχωρίου κ. Παύλος, Φαναρίου κ. Ἀγαθάγγελος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επ ίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Καραγκούνης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο Δήμαρχος Τανάγρας, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Γενικός Διευθυντής της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωστής Δήμτσας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πυροσβεστικής, τοπικών συλλόγων και φορέων, κληρικοί και λαϊκοί.

Περισσότερα »

Δρόμους πολιτισμού "ανοίγουν" οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος

17 Απρ '13, 21:40

Μέσα σε ατμόσφαιρα φιλίας και επιθυμίας για συνεργασία στον μορφωτικό, οικονομικό και τουριστικό τομέα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Θεολογικής Σχολής ευρύτατη ενημερωτική σύσκεψη για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα Πολιτιστικός Δρόμος της Ευρώπης «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», που πρόκειται να υποβάλει στο Συμβούλιο της Ευρώπης η διοικητική περιφέρεια Ζλιν της Μεγάλης Μοραβίας της Τσεχίας.

Περισσότερα »

«Από την οδύνη στην ελευθερία. Συμβολή στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών»

17 Απρ '13, 19:11

Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών του, διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα: «Από την οδύνη στην ελευθερία. Συμβολή στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 18.30, στο Δ´ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Περισσότερα »

 

Κρις Σπύρου: «Nα επανέλθει η Αγία Σοφία στους νόμιμους δικαιούχους της»

17 Απρ '13, 18:55

«Σκοπός μας είναι η αποκατάσταση του μεγάλου ναού της Αγίας Σοφίας, που βρίσκεται στην Ιστανμπούλ (Κωνσταντινούπολη), στην Τουρκία, σε ενεργή εκκλησία της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης και η επανεγκαθίδρυση της Αγίας Σοφίας ως Ιερού Οίκου Προσευχής για όλους τους Χριστιανούς του κόσμου» ανέφερε ο Κρις Σπύρου, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας σε Συνέντευξη Τύπου, σήμερα το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Περισσότερα »

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά υποδέχθηκε μαθητές στη Μητρόπολη

17 Απρ '13, 17:44

Τους μαθητές της Α΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Νεαπολέως υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, το απόγευμα της 16ης Απριλίου ε.έ.

Περισσότερα »

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση της αντιπροσωπείας των Αγιορειτών με τον Πρωθυπουργό

17 Απρ '13, 17:42

Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η συνάντηση των εκπροσώπων της ιεράς κοινότητας του Αγίου Όρους με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι επικείμενοι εορτασμοί για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στον εθνικό κορμό και ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων που θα γίνουν τον Οκτώβριο προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Περισσότερα »

Ημερίδα:«Ελάτρευσαν τη κτίσει παρά τον κτίσαντα»

17 Απρ '13, 17:39

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 έλαβαν χώρα στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος – Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης οι εργασίες επιστημονικής ημερίδας που διοργάνωσε ο Μεταπτυχιακός Φοιτητικός Θεολογικός Σύνδεσμος με τίτλο: «Ελάτρευσαν τη κτίσει παρά τόν κτίσαντα» (Ρωμ. 1,25) Η μετάλλαξη της θείας αλήθειας και η θεοποίηση του κτιστου.

Περισσότερα »

Αλεξανδρείας Θεόδωρος: «Η προστασία της παγκόσμιας ασφάλειας και ευημερίας είναι υπόθεση όλων μας»

17 Απρ '13, 17:24

Επί τη ευκαιρία της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Διαθρησκειακού Συμβουλίου για θέματα Περιβάλλοντος των χωρών της Νοτιοτέρας Αφρικής στο Κέϊπ Τάουν (16 – 18 Απριλίου), στο Πατριαρχικό του μήνυμα ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος τόνισε ότι «η Ανθρωπότητα ζει σε δύσκολες στιγμές και μόνο η συνεργασία όλων των υγειών δυνάμεων της Παγκόσμιας Κοινωνίας μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που επηρεάζουν πρώτιστα ευάλωτα μέλη της τοπικής κοινωνίας κι ιδιαίτερα άπο ρα και ορφανά παιδιά».

Περισσότερα »

Εξιτήριο πήρε ο Σεβασμιώτατος πρ.Πειραιώς κ. Καλλίνικος

17 Απρ '13, 16:30

Εξιτήριο πήρε πριν από λίγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικος, από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου νοσηλευόταν από την περασμένη εβδομάδα.

Περισσότερα »

 

 

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ μοναχός με τραπεζικές καταθέσεις 500.000 ευρώ

17 Απρ '13, 15:25

Την περίπτωση ενός μοναχού που φέρεται να έχει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 500.000 ευρώ στο όνομά του ερευνά το ΣΔΟΕ ύστερα από σχετικές καταγγελίες που δέχθηκε.

Περισσότερα »

 

 

«Διδάσκοντας θρησκευτικά μέσω τέχνης»

17 Απρ '13, 14:07

Επιμορφωτική ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια των προγραμμάτων επιμόρφωσης θεολόγων καθηγητών της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών της Ι. Μ. Δημητριάδος σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Θεολόγων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δρ. Μαρία Συργιάννη.

Περισσότερα »

Ο Αγιορείτης π. Μωυσής στη Σχολή Γονέων στη Λάρισα

17 Απρ '13, 14:02

Εκατοντάδες γονείς με ιδιαίτερη προσοχή και έντονο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ομιλία του π. Μωυσή του Αγιορείτου, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Γονέων στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Χαραυγή της Λάρισας, την Τρίτη το απόγευμα 16 Απριλίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Περισσότερα »

Ετήσιο προσκύνημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου στα Ν.Σεπόλια

17 Απρ '13, 13:51

Το ετήσιο προσκύνημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου, προστάτου των Καρκινοπαθών, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, στα Ν.Σεπόλια, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 18 Απριλίου μέχρι την Δευτέρα 22 Απριλίου.

Περισσότερα »