Θύματα απαγωγής έπεσαν τη Δευτέρα στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο επίσκοπος των Μαρωνιτών Ιωάννης. Νεκροί είναι ο οδηγός του Μητροπολίτη. Όπως μετεδωσε το Reuters, οι δύο ιεράρχες απήχθησαν από ένοπλους αντάρτες στη διαδρομή προς το Χαλέπι, όπου κατευθύνονταν στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμάρας και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να κινητοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς έρευνας για να εντοπιστούν οι απαχθέντες.

 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters θύματα απαγωγής έχουν πέσει στη Συρία ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο επίσκοπος των Μαρωνιτών Ιωάννης. Σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν στα χέρια ενόπλων στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας.
Πληροφορίες που μεταδίδει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων, απήχθη νωρίς τη Δευτέρα ο Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος.
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη Αντιόχειας κ. Ιωάννη, ο οποίος είναι αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πήγες, το σύνολο του μηχανισμού του υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή και η Κεντρική Υπηρεσία έχουν κινητοποιηθεί.
 
σχετικές αναφορές