Γράφει ο Παντελής Νικολαϊδης

 

Η τυχόν ψήφιση του μνημονίου σήμερα το απόγευμα από τους «εθνικούς μας αντιπροσώπους» αποτελεί πράξη εσχάτης προδοσίας, αφού με τη συγκεκριμένη πράξη θα έχουν καταλύσει και παραδώσει την εθνική κυριαρχία της χώρα σε ξένη δύναμη.

Όλοι οι βουλευτές καλούνται να φανούν αντάξιοι του πολιτειακού τους όρκου αλλιώς ως δωσίλογοι πρέπει να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Σήμερα κρίνεται η τύχη της συνέχισης της ιστορικής μας πορείας ως κράτος αυτόνομο και κυρίαρχο ή ως προτεκτοράτο ξένης δύναμης και η κυβέρνηση και η βουλή θα είναι απλά εγκάθετοι και τοποτηρητές των ξένων συμφερόντων.

Η «ανηθικότητα» του Χάρη Γεωργιάδη και της Κυβέρνησης

Στα πλαίσια των εκβιασμών για άσκηση ψυχολογικής βίας ο υπάλληλος τη τρόικας Χάρης Γεωργιάδης έχει δώσει εντολή όπως μη πληρωθούν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι επικαλούμενος το ότι «…αν δεν ψηφιστεί σήμερα το μνημόνιο δεν υπάρχουν λεφτά μισθούς και συντάξεις».

Το πιο πάνω «ανήθικο» ψευδοδίλλημα το οποίο έχει επανειλημμένα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση των δωσιλόγων του Νίκου Αναστασιάδη, μας αναγάγει στο παρελθόν με τα άλλα διλήμματα της κινδυνολογίας της «Μικρασιατικής καταστροφής» και του «να αποδημήσω εις κύριον…» .

Στο θέμα της μεγάλης ληστείας και απάτης. Τελικά η τρόικα μας δίδει 1 και μας χρεώνει 3-4, αλλά 1 και μας χρεώνει 4. Δηλαδή μας δανείζει με 402.5% και όχι 2.5 %.

Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα με τον τάχατε «χαμηλότοκο δανεισμό» που μας παρέχεται από το ΔΝΤ και την τρόικα είναι μια μεγάλη απάτη και ληστεία. Στο συνολικό ποσό που θα παράσχει η τρόικα στην Κυπριακή Δημοκρατία δεν εκδίδεται ως εγγύηση ισόποσο ποσό σε κρατικά ομόλογα αλλά το 4-πλάσιο.

Δηλαδή για τα 10 δις τα οποία θα δώσει η τρόικα στην Κυπριακή Δημοκρατία θα δοθούν στην τρόικα ομόλογα του Κυπριακού κράτους αξίας 40 δις και όχι 10 ως αντασφάλειας. Αυτό γίνεται διότι το υποβαθμισμένο Κυπριακό ομόλογο διαπραγματεύεται στην δευτερογενή αγορά περίπου στο 25 % της αξίας του (το έχω ελέγξει σήμερα). Στη συνέχεια το ΔΝΤ που στην ουσία είναι ταμείο το οποίο έπαυσε από καιρού να έχει λεφτά θα πωλήσει λόγω των μηχανισμών που διαθέτει τα Κυπριακά ομόλογα στην δευτερογενή αγορά για να αντλήσει τα λεφτά τα οποία θα μας δανείσει στην συνέχεια.

Επομένως ο Αβέρωφ και ο Στυλιανίδης που λένε «πέστε μας πως θα βρούμε τα 30 ή 40 δις για να τα δώσουμε στην τρόικα για να φύγει» έχουν απόλυτο δίκαιο από την μια αλλά από την άλλη εξαπατούν τον Κυπριακό λαό αποκρύβοντας του ότι η λατρευτή τους τρόικα μας δανείζει 1 και μας χρεώνει 4.

Το πιο πάνω που η πηγή είναι η Κεντρική Τράπεζα στηρίζεται στη λογική ότι δεν υπάρχει τράπεζα ή δανειστής που να δίδει δάνειο με αντασφάλιση μικρότερη του δανειζόμενου ποσού. Στην περίπτωση μας η Κυβέρνηση έχει εκχωρήσει στην τρόικα ως εγγύηση χρεόγραφα αξίας 40 δις που αν δεν μπορούμε να πληρώνουμε τις δόσεις μας, που σίγουρα δεν θα μπορούμε, η τρόικα θα απαιτήσει και τα 40 δις που αυτό σημαίνει εκχώρηση και κατάσχεση όλων των εσόδων μας από το φυσικό αέριο και όχι μόνο.

Το πιο πάνω γεγονός αποτελεί την μεγάλη απάτη η οποία διαπράττεται αυτή στη στιγμή εις βάρος του Κυπριακού λαού με τη συνενοχή των Κυβερνώντων και όλων των λοιπών εμπλεκομένων. Είναι γι’ αυτό το λόγο που οι βουλευτές πρέπει να καταψηφίσουν το μνημόνιο, διότι η τυχόν ψήφιση του αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας.