Η αποσταθεροποίηση του κυβερνητικού σχήματος λίογω ΕΡΤ και η πιθανότητα πρόωρης προσδυγής στις κάλπες, προκαλούν "ανατριχίλα" στις αγορές, που φοβούνται  ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα καταστήσουν ανέφικτη – ή τουλάχιστον θα δυσχεράνουν ακόμη περισσότερο – την υλοποίηση του προγράμματος δημοσιονομικής σταθεροποίησης και την προώθηση μεταρρυθμίσεων. Το χρηματιστηριακό κλίμα επιδεινώνεται πάλι και οι βασικοί δείκτες παίρνουν την κατιούσα, καταγράφοντας σήμερα μεγάλες απώλειες.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της ΑΜΚ της Εθνικής (με 10,8% κάλυψη από ιδιώτες), που αναμενόταν ότι θα αποτελέσει θετικό καταλύτη για το ΧΑ, δεν φαίνεται  να έχει μέχρι στιγμής ουσιαστική επίδραση στο ΧΑ, όπου κυριαρχούν οι ανησυχίες και η αβεβαιότητα ως προς το μέλλον του τριμερούς κυβερνητικού σχήματος.

 Προβληματισμό προκαλούν επίσης οι πληροφορίες περί εμπλοκών που καθυστερούν τη μεταβίβαση του ΟΠΑΠ και δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε ναυάγιο κι αυτή την ιδιωτικοποίηση.

Η αβεβαιότητα και οι ανησυχίες αποτυπώνονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό, όπου η μεγάλη πλειοψηφία των blue chips και των μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης κινούνται πτωτικά, ενώ όλοι οι δείκτες βρίσκονται στο κόκκινο.

Ο ΓΔ υποχωρεί κατά 3% και κινείται περί τις 892 μονάδες, επιστρέφοντας προς τη "διακεκαυμένη ζώνη" μιας κρίσιμης βραχυχρόνιας στήριξης.

 Περίπου 2,7% χάνει ο τραπεζικός δείκτης. Ο FT25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφει απώλειες 2,6%, ενώ όλες οι μετοχές βρίσκονται στο κόκκινο.

Τις μεγαλύτερες απώλειες υφίσταναται: Πειραιώς -7%, ΣΩΛΚ -5,2%, Βιοχάλκο και Ελλάκτωρ -4,7%, Alpha και ΤΕΝΕΡΓΑ -4,5%, ΟΠΑΠ -3,8%..

 Η Εθνική χάνει 1,5%,  ΟΡΕ και ΕΛΠΕ -3,7%, ΔΕΗ -3,2%.