Η συζήτηση για μια αναστολή των κεφαλαίων διάσωσης προς την Ελλάδα είναι «πρόωρη», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΝΤ.

«Η ιστορία είναι πρόωρη. Βρισκόμαστε ακόμη σε συζητήσεις με την Ελλάδα. Δεδομένου ότι μπορεί να καταλήξουμε σε συμφωνία μαζί τους πριν από το τέλος Ιουλίου, υπάρχει χρηματοδότηση για το επόμενο έτος», δήλωσε ο David Lipton, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, μιλώντας στο CNBC από το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Αναφερόμενος στο χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times για το χρηματοδοτικό κενό που προκύπτει στην Ελλάδα καθώς οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης αρνήθηκαν να μετακυλίσουν τα ελληνικά ομόλογα που κρατούν, αρνούμενες να αγοράσουν νέα ομόλογα όταν ωριμάσουν τα παλαιότερα.

«Οι κεντρικές τράπεζες θα λάβουν τις αποφάσεις τους. Έχουν κάνει δεσμεύσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να βοηθήσουν την Ελλάδα και είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούν σε αυτές τους τις δεσμεύσεις», δήλωσε ο Lipton.

Το άρθρο των Financial Times είναι μια ιστορία που αφορά την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και όχι ειδικά για το ελληνικό σχέδιο διάσωσης, τόνισε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι αμφιβάλλει πως η πρόταση διέρρευσε σκοπίμως στους δημοσιογράφους για να ασκηθούν πιέσεις στην Ελλάδα να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις.

Τονισε ακόμη ότι η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο, αλλά υπάρχουν ακόμη μερικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα της Ελλάδας για την ιδιωτικοποίηση συγκεκριμένων κλάδων ήταν ένα από τα ζητήματα, αλλά αναρίθμητα βήματα πρέπει ακόμη να γίνουν.

«Η δουλειά μας είναι να αντιμετωπίζουμε την κρίση της ημέρας. Γνωρίζουμε τις κρίσεις, πρέπει να προχωράμε σε αδίστακτη επαναθεώρηση σε οτιδήποτε κάνουμε. Το κάνουμε αυτό περιοδικά. Δεν προσπαθούμε να επικρίνουμε κανέναν», τόνισε.

Πηγή:www.capital.gr