Με αιχμές εκ μέρους του απερχόμενου υπουργού, Αντώνη Ρουπακιώτη, κατά δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία, τόσο ο ίδιος, όσο και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ευθύνονται για τη διάλυση της τρικομματικής κυβέρνησης, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο κ. Ρουπακιώτης, μεταξύ των άλλων, ανέφερε: «Συμμετείχα σε μια κυβέρνηση και με έφλεγε το ενδιαφέρον μέσα από τις διαφωνίες να παραχθεί αποτέλεσμα, να υπάρξει δημιουργία. Υπήρξαν πίκρες και εναντιώσεις και εδώ και έξω. Τούτη τη στιγμή, τις βάζεις στη γωνία και το μέλλον καλείται να τις παραγράψει. Εύχομαι αυτό το δείγμα γραφής που υπήρξε, ως δείγμα κουλτούρας και συνεργασίας πολιτικών δυνάμεων, με διαφορετικές αφετηρίες, η ελληνική κοινωνία να το αποδεχθεί και να αποζητήσει την ενίσχυση, κάθε φορά, αυτών των κυβερνήσεων συνεργασίας. Ο καθένας κρίνεται».

Ο κ. Ρουπακιώτης προχώρησε και σε μια προσωπική, όπως είπε, εξομολόγηση, επισημαίνοντας, μεταξύ των άλλων: «Όλον αυτόν τον καιρό κάποιοι με είχαν οδηγήσει σε κρίση συνείδησης. Μου δημιούργησαν ένα συνειδησιακό πρόβλημα. Κάποιοι είπαν ότι ο Ρουπακιώτης και ο Μανιτάκης είναι υπουργοί για γέλια και για κλάματα και οδήγησαν το καράβι στην ξέρα. Αναρωτήθηκα, "εγώ που δεν μπορώ να σπρώξω ούτε κουβαρίστρα, έριξα το καράβι στη ξέρα;". Άρα, είχα δύναμη. Και σκέφτηκα, "έγκριτοι αυτοί που τα έγραψαν, όπως ο καθημερινός κελαηδιστής, έγκριτα και αυτά που λένε". Άλλωστε, εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ούτε συγκροτήματα συμφερόντων, ούτε χαλκεία ψευδολογιών. Τα εξομολογήθηκα όλα αυτά στον Παναγιώτη, τον οδηγό μου, γιατί εγώ κυκλοφορώ, μόνος μου στους δρόμους χωρίς αστυνομικούς, και μου είπε ο Παναγιώτης: "άστο, υπουργέ μου, το παίρνω εγώ πάνω μου" και έτσι ησύχασα».

Ακολούθως, ο κ. Ρουπακιώτης ευχαρίστησε τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου Δικαιοσύνης και εξέφρασε την εκτίμησή του προς αυτούς.

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, επισήμανε πως έρχεται να διαδεχθεί «έναν έντιμο άνθρωπο, έναν εργάτη του δικαίου, έναν άνθρωπο που προσέφερε πολλά στη Δικαιοσύνη» και πως αυτό το έργο θα συνεχίσει. «Υπάρχουν διαφορές αλλά αυτές θα αμβλυνθούν μέσα από τη σύνθεση των απόψεων που έχουμε κατά καιρούς συζητήσει» σημείωσε ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε: «Το ζήτημα είναι να βάλουμε ένα λιθαράκι να πάει η χώρα ένα βήμα πιο πέρα και αυτό θα κάνουμε». Τόνισε, δε, πως προσβλέπει σε συνεργασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος και για άλλες θεσμικές δράσεις.

Ο τέως υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Καραγκούνης, η θέση του οποίου καταργήθηκε μετά τον χθεσινό κυβερνητικό ανασχηματισμό, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε να υπηρετήσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε πως «η Δικαιοσύνη και η Ανάπτυξη πηγαίνουν μαζί», ενώ αναφέρθηκε στο έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

πηγή