Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, ο οποίος θα μεταφέρει αζέρικο αέριο στην Ευρώπη περνώντας και από την Ελλάδα. Για τη μεγαλύτερη οικονομική συμφωνία την τελευταία δεκαετία μίλησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, ύψους 1,5 δισ. ευρώ μόνο για την Ελλάδα, που βάζει τη χώρας μας στον χάρτη των αγωγών. Πρόσθεσε ότι με την συμφωνία αυτή κλείνουν οριστικά τα σενάρια για το Grexit, καθώς όπως ανέφερε, κανείς δεν θα επένδυε σε μία χώρα αν ανέμενε πως θα φύγει από το ευρώ.

Σημείωσε πως πλέον δεν θα εξαρτόμαστε από έναν προμηθευτή, ενώ ενισχύεται η γεωπολιτική δύναμη της χώρας, η οποία καθίσταται πλέον κόμβος μεταφοράς ενέργειας.

Ανέφερε πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί "μοχλό που μας σπρώχνει να βγούμε από την κρίση το ταχύτερο. Και προεξοφλεί ότι η Ελλάδα, η Ελλάδα που χτίζουμε σήμερα θα είναι πολύ καλύτερη, ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική από εκείνη που είχαμε πριν από την κρίση".

"Η Ελλάδα έχει μπει πια στον αστερισμό των θετικών εξελίξεων" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ιδρύματος Konrad Adenauer στο Βερολίνο ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε λόγο για οικονομικό όφελος από την επιλογή του αγωγού TAP καθώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και για πολιτικό κέρδος, λόγω της αύξησης των πηγών προμήθειας.

Πρόσθεσε ακόμη την συμβολική σημασία του αγωγού, ως σήμα επανεκκίνησης για την ελληνική οικονομία. Δεσμεύθηκε μάλιστα για "ακόμη περισσότερες καλές ειδήσεις" από την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον. 

σχετικά άρθρα