Η αρχή έγινε με τις ταινίες «Πριν τα Μεσάνυχτα» και «Η Μεγάλη Ανατριχίλα», που προβλήθηκαν τον Ιούνιο. 

Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας συνεχίζει να χαρίζει στους σινεφίλ κινηματογραφικές συγκινήσεις με αστικό περιτύλιγμα, καθώς οι προβολές του γίνονται σε διάφορες όμορφες γωνιές της πόλης.

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου προβάλλεται η ταινία “Eden” (2012) της Μέγκαν Γκρίφιθς, στο πλαίσιο της θεματολογίας του Φεστιβάλ για το trafficking. Η προβολή γίνεται στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου, με φόντο την Ακρόπολη, θα προβληθεί η κωμωδία ο «Γυναικοκατακτητής» (1961) του Τζέρι Λιούις. Στην είσοδο του θεάτρου Διονύσου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, γεύση από καλό ελληνικό κινηματογράφο των ’80s: «Oι Απέναντι» (1981) του Γ. Πανουσόπουλου στην Πλατεία Αβησσυνίας.

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου, ο Τζον Λάντις μας κερνάει αμερικανικό χιούμορ με την ταινία «Ένα Τρελό Θηριοτροφείο» (1978) στο Άλσος Πετραλώνων (πάνω από την οδό Τρώων).

Ενώ την Κυριακή 14 Ιουλίου, ο υπέροχος κήπος του Νομισματικού Μουσείου φιλοξενεί την προβολή της ταινίας «Η Ζαζί στο Μετρό» (1960) του Λουί Μαλ.

 

πηγή