«Ανένδοτο αγώνα για την προστασία της Δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής μέχρι να ανατραπεί αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση» και μέσα από την κάλπη να προκύψει, όπως είπε, κυβέρνηση της Αριστεράς, ήταν το μήνυμα που έστειλε από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, ο πρόεδρος της Κ.Ο του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε ακόμη μία φορά σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν ούτε ιερό και όσιο και περνούν με την άνεση γκάνγκστερ της εποχής του Αλ Καπόνε, από το success story στην εξόντωση της κοινωνίας γιατί αυτό απαιτεί η Τρόικα»

«Η Ελλάδα δεν ανήκει στους δανειστές. Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποικία χρέους» ξεκαθάρισε και τόνισε ότι η νέα δικομματική κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη, αποκαλώντας την «συμμορία της καταστροφής».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους «αριστερούς σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν, σε όλους τους πατριώτες και τους δημοκράτες, σε όσους ανήκαν σε μια παράταξη και προδόθηκαν και τώρα εδώ βρίσκουν τις αξίες και τα οράματα τους, στους διανοουμενους και ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες λέγοντας πως «ζητάμε συμπόρευση για να αλλάξει πορεία η χώρα».

Ο Αλ. Τσίπρας, είπε ότι η κοινωνία εκεί έξω στέλνει το δικό της μήνυμα: «τελειώνετε με το συνέδριο, γιατί δεν αντέχουμε άλλο, βυθιζόμαστε».

«Το συνέδριο κλείνει τις εργασίες του την Κυριακή, αλλά ο αγώνας τώρα αρχίζει. Και οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να κυβερνήσουμε. Θα κριθεί αυτό αύριο το βράδυ και από τα αποτελέσματα του συνεδρίου» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αν μπορούμε να βγούμε από το συνέδριο ενωμένοι, αν μπορούν όλα τα σφυριά να χτυπούν στην ίδια κατεύθυνση, όχι άλλα αριστερά και άλλα δεξιά».Κεδίκογλου: Θέλει να μας γυρίσει στο παρελθόν

ΠΑΣΟΚ: Διαλέγουμε τα «χαιρετίσματα»

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Κεδίκογλου – ΠΑΣΟΚ

Μάλιστα, απαντώντας στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν κατά της διάλυσης των συνιστωσών, τόνισε ότι κανείς δεν είπε ότι κάποιοι θα αποφασίζουν για κάποιους άλλους: «Δεν υπάρχουν “εμείς και εσείς”. Το συνέδριο θα αποφασίσει για όλα. Και ότι αποφασίσει το συνέδριο θα γίνει αποδεκτό» εξήγησε.

Υπερψηφίστηκε η ιδεολογική-ιδρυτική Διακήρυξη του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ

Στις προτάσεις που κατέθεσε για τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε να ισχύει η αρχή «ένα μέλος,μια ψήφος, όχι προνόμια, όχι αποκλεισμοί» και να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος.

Aλ. Τσίπρας: Ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για όσους θέλουν διαφορετική λίστα

Ενστάσεις πριν… στεγνώσει το μελάνι

«Ο Μανώλης δεν εκπροσωπεί καμμία συνιστώσα αλλά τη συνισταμένη του κοινού αγώνα»

Απευθυνόμενος στον Μανώλη Γλέζο, τόνισε ότι τον στεναχώρησε η ομιλία του: «Δεν με κάκιωσε, αλλά με στεναχώρησε». Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε το ιστορικό στέλεχος μαζί, από την Δευτέρα, να δώσουν τη μάχη σε όλα τα μέτωπα σημειώνοντας: «Παρά τις διαφωνίες μας, είμαστε εδώ ενωμένοι για να σώσουμε τη χώρα και τον λαό από την καταστροφή».

Μ. Γλέζος: Ξεγελιώνται όσοι νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί. 

 

πηγή