Μήνυση σε τηλεοπτικό σταθμό του Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε πως θα κάνει η Asiana Airlines, η νοτιοκορεάτικη αεροπορική εταιρεία, το αεροσκάφος της οποίας συνετρίβη κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο της αμερικανικής πόλης πριν από 10 ημέρες.

Λίγο μετά την πτώση του Boeing 777 στο διάδρομο προσγείωσης, από την οποία σκοτώθηκαν τρεις επιβάτες και τραυματίστηκαν 180, δημοσιογράφος του σταθμού μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεων τα ονόματα των τεσσάρων πιλότων, τα οποία όπως καταγγέλλει η εταιρεία ήταν «ψεύτικα, προσβλητικά και με ρατσιστικά για τους Ασιάτες υπονοούμενα».

Και όντως τα ονόματα που αναφέρθηκαν παρέπεμπαν σε αγγλικές φράσεις με ασιατική προφορά, οι οποίες μάλιστα διακωμωδούσαν την καταστροφή.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους αναφέρθηκε από το κανάλι ως Sum Ting Wong, που παραπέμπει στο «Something wrong» – «κάτι είναι λάθος». Ο συγκυβερνήτης κατονομάστηκε ως Wi Tu Lo «We too low» δηλαδή «Εμείς πολύ χαμηλά». Ο τρίτος πιλότος ήταν ο Ho Lee Fuk – «Ηoly fuck» και ο τέταρτος ήταν ο Bang Ding Ow, που είναι ήχοι μιας πρόσκρουσης.

Το βίντεο από το δελτίο, στο οποίο αναγράφονται τα «προσβλητικά» ονόματα των πιλότων, αναρτήθηκε στο YouTube με αποτέλεσμα να το δουν χιλιάδες κόσμου.

Οι αρμόδιοι του σταθμού KTVU ζήτησαν συγγνώμη για το συμβάν και τόνισαν πως το λάθος οφείλεται στην απειρία ενός μαθητευόμενου δημοσιογράφου, που έκανε την πρακτική του. 

 

πηγή