Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με διαδικασίες κατεπείγοντος, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, για τις φορολογικές διαδικασίες.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν επί της αρχής, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε διαμαρτυρόμενη, κυρίως για τις διαδικασίες επεξεργασίας του, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα το καταψήφισαν.

Κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ,έξι άρθρα του νομοσχεδίου τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία: Πρόκειται για το άρθρο 5 (ατομική ειδοποίηση με συστημένη επιστολή και e-mail), το άρθρο 40 (διεκπεραίωση των διαδικασιών είσπραξης φόρων από τις τράπεζες), το άρθρο 46 (συντηρητική κατάσχεση περιουσίας χωρίς δικαστική απόφαση), το άρθρο 47 (αναγκαστική εκτέλεση οριστικής δικαστικής απόφασης, σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλών εντός μηνός από την ατομική ειδοποίηση), το άρθρο 55 (μειωμένα σε σχέση με το παρελθόν, πρόστιμα φορολογικά εγκλήματα) και το άρθρο 66 (μεταβατικές διατάξεις τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση εκτίμησε ως «φωτογραφικές»).

Τα άρθρα 5 και 40 υπερψηφίστηκαν μόνον από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (ψήφοι 52 έναντι 41) ενώ τα υπόλοιπα υπερψηφίστηκαν και από τη ΔΗΜΑΡ (ψήφοι 57 έναντι 36).

πηγή