Γράφει ο Μάγια
 
Μεσούσης της θερινής ραστώνης ο ομοούσιος και αδιαίρετος ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει τα πολιτικά πατήματά του στην κοινωνία, δείχνοντας πως αποκτά σαφή συνείδηση της ευθύνης που έχει επωμισθεί απέναντι στον Ελληνικό λαό. Απεγκλωβισμένος από τα παλαιοκομμουνιστικά σύνδρομα του ιερατείου της «μοναδικής αλήθειας» ανακαλύπτει τον ιστορικό ρόλο του στη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας, μιας πολύχρωμης δύναμης ανατροπής των ανθρωποκτόνων πολιτικών, η οποία αρχίζει να πείθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει, θέλει και μπορεί να ανασυγκροτήσει τη ρημαγμένη χώρα.

 
Μπροστά μας δεν υπάρχει άλλη επιλογή: Ή θα ανακόψουμε τώρα, αυτή την καταστροφική πορεία, ή θα σερνόμαστε για χρόνια στη μιζέρια και την αναξιοπρέπεια.
 
Ο Σεπτέμβριος των «ιερών» Γερμανικών εκλογών και του νέου φόρου αίματος πλησιάζει.
 
Οι εγχώριοι εντελοδόχοι του Βερολίνου αδυνατούν να κρύψουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις που σηματοδοτεί το πέρας των ακρωτηριασμένων και καταθλιπτικών «μπάνιων του λαού». Και μόνο η σκέψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός να σφυρηλατήσει τη συμπαράταξη των πατριωτικών δημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων στις γειτονιές, τους δρόμους και τις πλατείες, δημιουργεί «βέρτιγκο» στους κυβερνώντες.
 
Τις τελευταίες μέρες είναι διάχυτη η αίσθηση, μεταξύ των μνημονιακών αξιωματούχων, ότι δεν θα προλάβουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου…