Ακόμα κι αν το ημερολόγιο έδειχνε «1η Απριλίου», το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για το δήθεν σχέδιο ανατροπής Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ δεν θα έπειθε ούτε τους πλέον καλόπιστους.

Η εφημερίδα μπορεί να εξασφάλισε για τον εαυτό της την πώληση μερικών φύλλων παραπάνω αλλά στα σίγουρα αυτοί που την αγόρασαν για το πρωτοσέλιδο θέμα της, δεν θα την προτιμήσουν ξανά.

Πρώτα απ' όλα, μέχρι και η αναφορά των διαφόρων ονομάτων στο ρεπορτάζ είναι γεμάτη λάθη. Ο εφοπλιστής Γιώργος Βερνίκος αναφέρεται ως «Φ.Βερνίκος» ενώ ο οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης παρουσιάζεται ως «καθηγητής Απόστολος Δοξιάδης».

Στο κύριο σώμα της «αποκάλυψης» παρουσιάζεται η δήθεν ανθρωπογεωγραφία του σημερινού ΠΑΣΟΚ στην οποία εμφανίζονται να μιλάνε μεταξύ τους άνθρωποι που δεν έχουν ουδεμία σχέση κι έχουν από καιρού χαράξει διαφορετική πορεία.

Πρόκειται για ένα αληθοφανή αχταρμά σεναρίων που εμπλέκει χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο τον Γιώργο Παπανδρέου, την ομάδα των 7 υφυπουργών, τη Θεοδώρα Τζάκρη(!), τον Κώστα Σκανδαλίδη, μέχρι και τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο(!). Ό,τι του φανεί, του Λωλοστεφανή.

Επί της ουσίας πάντως, το αληθινό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση ανατροπής του Βενιζέλου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει γενικότερη διάθεση από κανέναν και για (σχεδόν) τίποτα. 

parapolitiki.com