Συνεχίζεται η έρευνα για τους δύο πιλότους της Turkish Airlines οι οποίοι απήχθησαν την Παρασκευή κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού. Οι αρχές του Λιβάνου δηλώνουν ότι καταβάλλουν τις μέγιστες προσπάθειες για να επιτύχουν την απελευθέρωσή τους.

«Το λιβανικό κράτος καταβάλλει τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για την απελευθέρωση (των πιλότων). Οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν φείδονται προσπαθειών» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μαρουάν Σαρμπέλ, τον πρεσβευτή της Τουρκίας στη Βηρυτό, Ινάν Οζγιλντίζ.

«Συνεχίζουμε την έρευνα για να βρεθούν οι δύο Τούρκοι […]. Ο Λίβανος τάσσεται κατά οποιασδήποτε απαγωγής και το κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί για να τους απελευθερώσει» σημείωσε, σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου, ANI.

Την ευθύνη της απαγωγής ανέλαβε σιιτική οργάνωση. Οι ένοπλοι που απήγαγαν στη Βηρυτό τους δύο πιλότους των Τουρκικών Αερογραμμών αξιώνουν από την Αγκυρα, η οποία υποστηρίζει τους σύρους αντάρτες, να αναγκάσει στους τελευταίους να αφήσουν ελεύθερους εννέα Λιβανέζους σιίτες τους οποίους κρατούν ομήρους από τον Μάιο του 2012.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Αγκυρα προέτρεψε τους υπηκόους της να μην επισκέπτονται τον Λίβανο ή, αν βρίσκονται εκεί, να τον εγκαταλείψουν.

πηγή

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Διαπραγματεύσεις για τους Τούρκους πιλότους

Κινούν γη και ουρανό για τους δύο πιλότους της Turkish Airlines