Το ταξίδι στις ΗΠΑ δεν δικαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες της κυβέρνησης, επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας μία πρώτη αποτίμηση της συνάντησης του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μ. Ομπάμα.

Απέσπασε συμπάθεια, τίποτα θετικό
«Με βάση τις δηλώσεις των δύο ηγετών και τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, δεν προκύπτει κάποιο συγκεκριμένο και θετικό στοιχείο για τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα της χώρας μας» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας τα εξής: «Οσον αφορά την οικονομία, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ελληνας πρωθυπουργός απέσπασε τη συμπάθεια και τη φραστική συμπαράσταση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος, επίσης, επισήμανε την ανάγκη για συνέχιση της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων».

Σχετικά με τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου ότι η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η μόνη πολιτική, αλλά απαιτείται επίσης ανάπτυξη και τόνωση της απασχόλησης, ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «ηχεί παράταιρα, όταν η ανεργία στη χώρα μας εκτινάχθηκε στο 28%, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος εκτιμά ότι «οι ΗΠΑ είναι σταθερά προσανατολισμένες στη συγκρότηση μιας ενεργειακής -και όχι μόνο- συμμαχίας μεταξύ Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας» και προσθέτει ότι «η υποχωρητική στάση της κυβέρνησης στη δημιουργία αυτής της συμμαχίας ενέχει κινδύνους αποσταθεροποίησης των σχέσεων της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο, με πρόσθετο αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η διείσδυση της Τουρκίας στις αραβικές χώρες».

πηγή