Ανατροπή της κυβέρνησης και εκλογές άμεσα ζητεί ο Αλέξης Μητρόπουλος, με σκοπό τη νωπή εντολή που θα νομιμοποιήσει τον «νέο αριστερό Έλληνα πρωθυπουργό» να προχωρήσει σε «επιθετική»- καταγγελτική αναδιαπραγμάτευση.

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε τη συμβολική σημασία που θα έχει η εμφάνιση του νέου αριστερού Έλληνα πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής. Όλοι οι λαού του ευρωπαϊκού νότου προσβλέπουν στην άρθρωση εναλλακτικού ευρωπαϊκού λόγου που θα προξενήσει τεκτονικές αναταράξεις στις συστημικές ισορροπίες» δηλώνει ο Αλέξης Μητρόπουλος και τονίζει την ανάγκη ανατροπής της κυβέρνησης.

«Η ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης είναι κατεπείγουσα εθνική ανάγκη και όρος επιβίωσης του έθνους. Η νέα νομιμοποίηση θα αποκαταστήσει τη διαταραγμένη κοινοβουλευτική λειτουργία και την εμπιστοσύνη του λαού σε αυτήν. Η καταγγελία – ακύρωση του μνημονίου, η διεθνοποίηση του ελληνικού ζητήματος πρέπει να είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά ακόμα με συνέντευξή του στην «Real News» αποζημίωση για τη μνημονιακή καταστροφή.

«Η τρόικα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση για την καταστροφή που προξένησε στον λαό μας και την οικονομία μας. Μία επιστημονική ομάδα διεθνούς κύρους που θα συσταθεί, είναι εύκολο να αποτιμήσει το ύψος της αποζημίωσης. Αν παραδόξως η Γερμανία αποτολμήσει το σταδιακό “ξήλωμα” της ΟΝΕ θα προστρέξουμε στο λαό, θα εξηγήσουμε την κατάσταση, θα αναλάβουμε εκστρατεία ενημέρωσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, επιδιώκοντας ευρύτερες συμπράξεις και συμμαχίες και εκτός Ε.Ε. και θα προτείνουμε εκλογές ή δημοψήφισμα για τη νέα πορεία». 

πηγή