Ένα τρίτο «πακέτο» στήριξης για την Ελλάδα δεν αποκλείεται, ωστόσο οι διεθνείς πιστωτές εξετάζουν και άλλες επιλογές προκειμένου να διατηρηθεί το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας, υποστήριξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων, Olli Rehn, σε εφημερίδα της Φινλανδίας.

Η τρόικα θα προχωρήσει στην αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού προγράμματος το Φθινόπωρο. «Τότε θα εξετάσουμε την ενδεχόμενη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος και τη χρηματοδότησή του. Για παράδειγμα, η βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να βελτιωθεί με την επέκταση της διάρκειας των δανείων», φέρεται να δήλωσε ο O. Rehn στην Helsingin Sanomat, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο ίδιος τόνισε πως το βασικό ερώτημα είναι η δυνατότητα της Ελλάδας να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με το τρέχον πρόγραμμα και η ικανότητά της να παρουσιάσει δημοσιονομικό πλεόνασμα.

Υπενθυμίζεται πως το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου διάσωσης έφερε στο προσκήνιο εχθές ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.

«Θα πρέπει να υπάρξει και τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα», φέρεται να δήλωσε ο κ. Schaeuble κατά την διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας σε πόλη της Νότιας Γερμανίας. Ο ίδιος επανέλαβε, ωστόσο, για πολλοστή φορά την αντίθεση της γερμανικής κυβέρνησης στο ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Πηγή

Πηγή:www.capital.gr