Ανοικτή Επιστολή Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη για το κλείσιμο του Νοσοκομείου A. Φλέμιγκ.

Σε έναν συνεχή αγώνα για τα νοσοκομεία του τόπου μας για να παραμείνουν λειτουργικά, στον οποίο αγώνα δυστυχώς είχαμε ήδη την απώλεια του νοσοκομείου Παπαδημητρίου εδώ και ένα χρόνο, έχει ήδη φανερωθεί και η πορεία που το Υπουργείο έχει χαράξει για το Φλέμιγκ.

Σε αυτό το δύσκολο αγώνα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ξεκάθαρα στο μυαλό και στην σκέψη μας επιγραμματικά τα παρακάτω:

  1. Το πρόβλημα που δημιουργούν οι αποφάσεις του αρμόδιου υπουργείου και της κυβέρνησης δεν είναι κομματικό (όπως θα τους διευκόλυνε να το βλέπουμε) αλλά βαθιάΚΟΙΝΩΝΙΚΟ με καθημερινές σοβαρές και ουσιαστικές επιπτώσεις σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους δημότες μας.
  2. Η εφαρμογή των αποφάσεων της κυβέρνησης δημιουργεί ένα υδροκέφαλο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις και δυσλειτουργίες ενός τέτοιου οργανισμού. Άρα δε λύνει προβλήματα παρά προσθέτει περισσότερα στα ήδη υπάρχοντα στη λειτουργία του συστήματος Δημόσιας Υγείας.
  3. Για ένα σύστημα Δημόσιας Υγείας «για όλους και προς όλους με ουσιαστική προσφορά στον Άνθρωπο», η λειτουργία του κράτους θα πρέπει να εφαρμόζει διακριτές λειτουργίες στην αποφαντική και εκτελεστική διαδικασία. Η αποφαντική διαδικασία, ως κατεξοχήν δημοκρατική πρέπει να αφορά στη: Διαβούλευση, Ωρίμανση, Απόφαση και Ενημέρωση ενώ η εκτελεστική διαδικασία θα πρέπει να είναι Τετράγωνη, Ξεκάθαρη, Κατανοητή, Διαφανής και Καθοριστική (αποφασιστική).
  4. Από τον τρόπο αντίδρασης της κεντρικής εξουσίας φαίνεται ότι δεν       έχει συνειδητοποιήσει την απόσταση και διάσταση που έχει δημιουργηθεί & καθημερινά αυξάνεται, μεταξύ της εκτελεστικής εξουσίας που εφαρμόζει μέτρα με οπτική «ε, και τι έγινε;» και του λαού που δεν έχει να δώσει φαγητό στα παιδιά του και αυτοκτονεί από απόγνωση και απελπισία.
  5. Ακόμα και αυτοί που συμφωνούν με την αναγκαιότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης, που ίσως να είναι και πλειοψηφία, καθώς και αυτοί που δεν συμφωνούν με τη μνημονιακή πολιτική και την εφαρμογή των μέτρων των μνημονίων, συμφωνούν όλοι σε ένα θέμα: «η υλοποίηση των μέτρων και των δεσμεύσεων δεν ακολουθεί τιςεπί χρόνια κατακτημένες, εφαρμοσμένες και δικαιωμένες δημοκρατικές διαδικασίες, παραμένει ανακόλουθη στις πράξεις και στις δεσμεύσεις της και αγνοεί τις ουσιαστικές και πραγματικές επιπτώσεις στην πλειοψηφία του λαού».
  6. Κρατάμε και επιμένουμε στην καθαρή Δέσμευση του Υπουργού Υγείας για:
  • Λειτουργία του Φλέμινγκ ως Γενικό Νοσοκομείο
  • Καμία Απόλυση από την διαδικασία αυτή και
  • Εύρυθμη και κανονική λειτουργία των Εφημεριών

Τρία θέματα για τα οποία ενώπιον των εκπροσώπων εργαζομένων και εμού, δεσμεύτηκε προσωπικά ο κ. Υπουργός και είναι και οι θέσεις τις οποίες στηρίζω και στηρίζουμε.

  1. Τέλος, είναι αναγκαίο να είναι ξεκάθαρο σε όλους πως η θρυαλλίδα της λαϊκής οργής είναι σε οριακή κατάσταση και η ανακολουθία των λόγων, πράξεων και δεσμεύσεων επιτείνει προς ένα αποτέλεσμα με κινδύνους Εθνικούς.

Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης

 

Δήμαρχος Πεντέλης

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η εμφάνιση του κ. Στεργίου σε εκπομπή του ΣΚΑΙ για το ίδιο θέμα, καθώς και του υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη. Δείτε τί είπε ο Δήμαρχος στο ΣΚΑΪ & Τι είπε ο Υπουργός στο ΣΚΑΙ;

Συνέντευξη Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ για το κλείσιμο του νοσοκομείου Φλέμιγκ.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στην τηλεφωνική μας γραμμή είναι ο αγαπητός Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου. Τί κάνετε κ. Στεργίου;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Καλά κ. Παπαηλιόπουλε, ευχαριστώ εσείς;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Φέτος τη γλιτώσαμε, δεν είχαμε ουσιαστικά φωτιές στην Πεντέλης ευτυχώς…

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Κοιτάτε, η Πεντέλη δεν κάηκε ποτέ από φωτιές στο εσωτερικό της. Κάηκε από φερτές φωτιές και πληρώνει τα λάθη των άλλων, δηλαδή και από το Γραμματικό τη μια φορά και από τη Σταμάτα την άλλη. Τον αγώνα τον δίνουμε. Φέτος είχαμε φωτιές στο εσωτερικό της πόλης και η μία πάρα πολύ δύσκολη κάτω από την κεντρική πλατεία της Πεντέλης σε επαφή με το μοναστήρι της Πεντέλης, την οποία σβήσαμε από την πρώτη στιγμή…

Αλλά το θέμα το βασικό που ήθελα πραγματικά να επικοινωνήσω μαζί σας να το ακούσουν και οι ακροατές σας είναι αυτό το ζήτημα που έχει προκύψει τομ τελευταίο μήνα με τηναναδιάταξη των εγκαταστάσεων υγείας στην περιοχή μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για ποιά νοσοκομεία μιλάμε τώρα;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Εμείς ως Δήμος Πεντέλης είμαστε φυσιολογικά, ο χώρος υποδοχής νοσοκομείων από τη δεκαετία του ’50 λόγω του κλίματος και λόγω του ότι η Πεντέλη έδινε τη δυνατότητα να έχει τέτοιους διαθέσιμους χώρους για την Υγεία. Είχαμε λοιπόν 3 βασικά νοσοκομεία εντός των ορίων του Δήμου Πεντέλης. Το ένα ήταν του Παπαδημητρίου το οποίο καταργήθηκε ήδη, φύγαν αυτοί οι άνθρωποι και διακινήθηκαν σε άλλα νοσοκομεία, αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει τόσο η διακίνηση του προσωπικού, μας ενδιαφέρει η στήριξη της υγείας των πολιτών μας και αυτή τη στιγμή ερχόμαστε σε ένα δεύτερο κύμα το οποίο προβλέπει και τη διάλυση του νοσοκομείου του Φλέμιγκ, το οποίο λειτουργούσε ως γενικό νοσοκομείο, είχε τις εφημερίες του, εξυπηρετούσε την πόλη και φτάνουμε στο σημείο λοιπόν να έχουμε ένα Σισμανόγλειο το οποίο γίνεται το υδροκέφαλο πλέον νοσοκομέιο της περιοχής, το οποίο σγκεντρώνει εκεί όλες τις λειτουργίες και όσους ανθρώπους τελικά απορροφήσει και γεννιόνται πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν είναι καλύτερο όμως κ. Δήμαρχε το Σισμανόγλειο να έχει περισσότερο ιατρικό προσωπικό άρα να μπεί και καλύτερη τάξη και να μπορούν να εξυπηρετούνται μάλλον καλύτερα οι πολίτες της Πεντέλης.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Εγώ θέλω να σας πώ από απόψεως παροχής καλύτερης υγείας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτό να επιτευφχθεί αφού σε λίγο ο ένας θα είναι πάνω από τον άλλον, διότι αν κλείσαμε ένα νοσοκομείο με 200 ανθρώπους και τους πήγαμε Σισμανόγλειο, κλείνουμε άλλο νοσοκομείο με 300 ανθρώπους και τους πάμε Σισμανόγλειο, σε τελευταία ανάλυση, ή το Σισμανόγλειο ήταν μπάχαλο και ήταν έτοιμο να κλείσει, ή αυτή τη στιγμή αν του δώσουμε άλλους 500 ανθρώπους θα σκουντάει ο ένας τον άλλον να σηκωθεί από την καρέκλα και ο πολίτης θα φτάνει τη σειρά από την πόρτα του νοσοκομείου μέχρι τη Λεωφόρο Πεντέλης.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Εμείς κατανοούμε και τις δύο παραμέτρους. Και την παράμετρο του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα του Υπουργού ο οποίος θέλει να υλοποιήσει τη μεταρρύθμιση και δεν νομίζω να υπάρχει κανένας σήμερα που να είναι εναντίον της μεταρρύθμισης και όμως από την άλλη κατεύθυνση να υλοποιήσουμε και ορισμένες συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Καταρχάς να σας πώ πως η λειτουργία του Υπουργείου όπως περνάει στον πολίτη, δείχνει ότι είναι μια λειτουργία χωρίς τις διακριτές διαδικασίες του αποφαντικού και του εκτελεστικού έργου. Δηλαδή, η Διαβούλευση που λέγαμε, η Συνεννόηση με τους πολίτες, η Τήρηση της Δημοκρατίας στην έκδοση της Απόφασης, είναι στοιχεία που εγώ ως τοπικός εδώ δήμαρχος για 20 σχεδόν χρόνια δεν τη διαπίστωσα αν και διαβεβαιώθηκα από τον Υπουργό σε συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τον κ. Γεωργιάδη λέτε;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ναί, ενώπιον αρκετών εκπροσώπων των φορέων, ο οποίος μου είπε «ποιά πράγματα θέτεις στο τραπέζι;» και του είπα εγώ θέτω τρία βασικά πράγματα:

  1. 1. να διατηρηθεί ως Γενικό νοσοκομείο
  2. 2. Να μην απολυθεί κανένας για το οποίο και ήταν κάθετος και λυπάμαι αν σήμερα γίνουν απολύσεις και διατηρήσει την καρέκλα του…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μας διαβεβαιώνει ο κ. Γεωργιάδης ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση..

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ναι εγώ το τονίζω αυτό. Γιατί ο απόηχος που παίρνω εγώ από τον κόσμο (εχθές ήταν μια συγκέντρωση 1.000 άτομα στην κεντρική πλατεία) και φωνάζανε και γιατί ξέρετε, η Κεντρική Εξουσία δεν έχει πάρει πλήρως τον απόηχο των ενέργειών της στην Κοινωνία…

Επειδή άκουσα μια τοποθέτηση του Υπουργού στα μέσα ενημέρωσης ότι «δεν υπάρχει αντίδραση και ο κόσμος δέχεται αυτές τις μεταρρυθμίσεις – κινητικότητες-διαθεσιμότητες και απολύσεις που γίνονται», γιατί έξω λέει από το Υπουργείο βρίσκονται μόνο 80 άτομα, θέλω να του πω ότι, προφανώς και εμείς στηρίζοντας τη λειτουργία μας πάνω στην άποψη ότι ο Υπουργός έχει άποψη όταν λέει ότι δεν θα απολυθεί κανένας, ότι το νοσοκομείο αυτό θα λειτουργήσει και εξετάζει το θέμα των εφημεριών όπως στη σύσκεψη δεσμεύτηκε, δεν είχαμε προχωρήσει σε αντιδράσεις, αλλά όταν βλέπουμε τις διαδικασίες να προχωράνε σε άλλη σχεδίαση, η κατάσταση που δεν έχει λάβει υπόψην του ούτε αυτός ούτε η κυβέρνηση, είναι ότι αυτή τη στιγμή δημιουργείται μια θρυαλλίδα πολύ επικύνδυνη, η οποία θρυαλλίδα αναπτύσσεται όχι μόνο από αυτούς που έχουν πρόβλημα στον τομέα υγείας αλλά από όλους τους άλλους τομείς.

Η Κεντρική Εξουσία δεν έχει καταλάβει ότι υπάρχει ένας λαός και μια παλιά μεσαία τάξη νυν πτωχευμένη μεσαία τάξη, η οποία είναι σε μια διαδικασία που λημοκτονεί και σκέφτεται τις αυτοχειρίες ενώ παράλληλα υπάρχει μια κεντρική εξουσία η οποία εφαρμόζει μέτρα σε έναν λαό που δεν χωράει να εφαρμόζει πλέον μέτρα και άν τα εφαρμόσει σε τελευταία ανάλυση γιατί έτσι πρέπει, θα πρέπει να δει τις διαδικασίες που λειτουργεί να είναι τέτοιες ώστε να μπορεί να πληγεί η ανθρώπινη παράμετρος το δυνατόν ολιγότερο. Εγώ είπα το εξής: Θέλεται να κλείσετε το Φλέμιγκ γιατί έτσι επιτάσσει η διοικητική μεταρρύθμιση και η άποψη της Τρόϊκας, ωραία, κλείστε το Φλέμιγκ και τις 2, 3 κλινικές του Σισμανογλείου για αποσυμφόρηση λειτουργείστε τις εκεί, κάντε αυτήν την κινητικότητα για να δείξεται ότι κάνατε κινητικότητα και δώστε τα 2 αυτά νοσοκομεία στα Βόρεια προάστεια που είναι όλη τους η υγεία χωρίς να τα πειράξετε κάνοντας και τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Η κατάσταση είναι τέτοια που οδηγεί να πάμε απέναντι στην κεντρική εξουσία όλοι εμείς που δεν είμαστε απέναντι στην κεντρική εξουσία, είμαστε μαζί με το λαό που δοκιμάζεται.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για πόσους κατοίκους θα είναι τώρα το Σισμανόλειο;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Αφορά μισό εκατομύριο που είναι όλη η βοριοανατολική Αττική. Δεν υπάρχει άλλο νοσοκομείο. Το ΚΑΤ έχει συγκεκριμένη χρήση με ορθοπαιδικά προβλήματα.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργήσει το Φλέμιγκ. Δεν κουβεντιάζουμε το θέμα των απολύσεων, θεωρούμε ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει, …δεσμεύτηκε ενώπιόν μου κ. Υπουργός και άν αυτό δεν το στηρίξει θεωρώ ότι κάτι δεν θα έχει κάνει σωστά. Για μας η λειτουργία των 2 αυτών νοσοκομείων στην περιοχή μας είναι το απόλυτο λίγο και λέω υπεύθυνα εκφράζοντας την αγανάκτηση των ανθρώπων της περιοχής για το βασικό τους δικαίωμα στην υγεία, ότι είναι όλο αυτό μια θρυαλλίδα την οποία πρέπει να προσέξει…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: κ. Στεργίου σας ευχαριστούμε πολύ κι ελπίζουμε να μας ακούνε από το Υπουργείο.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Κι εγώ το ελπίζω, ευχαριστώ!

Δείτε το video (έναρξη θέματος στο 17:25’’)

Απάντηση Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη στο ΣΚΑΪ για τις δηλώσεις του Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη σχετικά με το κλείσιμο του νοσοκομείου Φλέμιγκ.

“…Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Υπουγός Υγείας κατηγόρησε το Δήμαρχο Πεντέλης που αντιδρά για το κλείσιμο του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, ότι ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και όσους λαϊκίζουν, όπως είπε…”

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: O Δήμαρχος Πεντέλης κ. Στεργίου μας είπε ότι με την ανακατανομή και την κινητικότητα και με όλα αυτά που γίνονται στον χώρο της υγείας, μένει η Πεντέλη μόνο με το Σισμανόγλειο νοσοκομείο και αυτό αφορά μισό εκατομμύριο πολίτες. Είναι δυνατόν ένα νοσοκομείο να μπορεί να ανταποκριθεί σε τόσο μεγάλο πληθυσμό κ. Γεωργιάδη;

Λοιπόν, λυπάμε πάρα πολύ για αυτά που άκουσα να λέει ο κ Στεργίου, πάρα πολύ, γιατί ενα μήνα πριν εδώ στο Υπουργείο έγινε μια συγκέντρωση όλων των φορέων, παρουσία του κ. Στεργίου, παρουσιάσαμε το σχέδιο όπου πήραμε και τα εύσημα για την αναβάθμιση του Παίδων Πεντέλης. Ασφαλώς είχε κάποιες διαφωνίες ο κ. Στεργίου, όχι όμως τόσο οξείες (το βίντεο στη διάθεσή σας) όσο αυτές που άκουσα προηγουμένως και από εκείνη την ημέρα που κάναμε εκείνη τη συνάντηση, ο κ. Στεργίου δεν με πήρε ούτε τηλέφωνο. Άρα λοιπόν, μου κάνει τρομερή εντύπωση, ότι ξαφνικά σήμερα κι ενώ το Σχέδιο είναι γνωστό όπως ξέρουμε εδώ και πολλές μέρες, ακούω το Δήμαρχο της Πεντέλης, τον οποίον σημειωτέον είχα στηρίξει κι εγώ προσωπικά στις εκλογές, να κάθετε και να λέει όλα αυτά τα οποία είπε, ενώ θα μπορούσε, να ερχόταν εδώ με το Δημοτικό του Συμβούλιο, όπως είχε κάνει και την πρώτη φορά, να του απαντήσουμε σε κάθε αγωνία και σε κάθε ερώτημα παρά να έχει αφήσει τον εαυτό του να παρασυρθεί από τους συνδικαλιστές. Εγώ φυσικά αντιλαμβάνομαι ότι έρχονται εκλογές αλλά αυτά έχουν και όρια…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλά, πέρα από αυτό όμως…

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτά έχουν και όρια αγαπητέ, κι εγώ είμαι αιρετός και ξέρω τί είναι οι εκλογές. Αυτά έχουν και όρια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: κ. Γεωργιάδη…. να απαντήσουμε επί της ουσίας…

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Λυπάμαι για τον κ. Στεργίου. Πάω τώρα στην ουσία. Εγώ ο ίδιος είμαι κάτοικος αυτής της περιοχής. Λέτε εγώ ο ίδιος για τον ευατό μου και για τα δικά μου τα παιδιά, να θέλω να κάνω κάτι που θα είναι βλαπτικό, πείτε του κ. Στεργίου;

Λοιπόν, αυτό που κάνουμε στα Βόρεια Προάστεια είναι εξαιρετικό, είναι δημιουργία ενός άξονα υγείας fast track όπως λέγεται στην Ευρώπη, ένα μοντέλο με το οποίο λειτουργούν όλες οι μεγάλες ευρωπαικές πρωτεύουσες, οι κάτοικοι της περιοχής θα διαπιστώσουν ιδίοις όμασι από την εφαρμογή του μέτρου, πόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα, μετά την εφαρμογή όλης αυτής της μεταρρυθμίσεως.

Εγώ περίμενα ο κ. Στεργίου σοβαρός άνθρωπος, να είναι υποστηρικτής της μεταρρυθμίσεως και όχι μαζί με το ΠΑΜΕ και το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά εν πάση περιπτώσι αφού αυτό επέλεξε, καλώς έκανε.

Επί της ουσίας, οι κάτοικοι όχι δεν πρέπει να ανησυχούν αλλά θα αποκτήσουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, οι οποίες προσέξτε, θα είναι και πιο ολοκληρωμένες γιατί θα έχουν και πράγματα που σήμερα δεν έχουν, αλλά και πιο δίκαιες και θα σας πω ένα παράδειγμα: Είχαμε λοιπόν 2 πνευμονολογικές κλινικές, μια στο Σισμανόγλειο και μια στο Αμαλία Φλέμιγκ, στα 500 μέτρα δηλαδή είχαμε δύο. Στους Αγ. Αναργύρους που είναι και η άλλη πλευρά των προαστείων και είναι άλλες 500 χιλιάδες κόσμος, δεν είχανε καμία. Τόσο κακό είναι πείτε του κ. Στεργίου, να πάρουμε την πνευμονολογική κλινική που είχε εκεί δύο και να πάμε να έχει και η άλλη πλευρά της Αττικής μία; Ή ψυχή έχουν μόνο από τη μία μεριά;

Άρα λοιπόν σας παρακαλώ πάρα πολύ, ας αφήσουμε το λαϊκισμό. Είναι κρίμα σοβαροί άνθρωποι να λαϊκίζουν στο ραδιόφωνο. Εάν έχει απορίες ο κ. Στεργίου ή το Δημοτικό του Συμβούλιο, είναι η πόρτα του Υπουργού Υγείας ανοικτή να ρθούν να μάθουν κάθε λεπτομέρεια του προγράμματος. Μέχρι τελευταίας κεραίας και αυτό θα έπρεπε να το έχει κάνει νωρίτερα.

Λοιπόν, ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εντάξη κ. Υπουργέ. Νομίζω ότι μπορείτε να τα βρείτε, να συνομιλήσετε μαζί του και θα βρεθεί μια λύση…

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εγώ δεν δέχθηκα κανένα αίτημα να με δεί ο κ. Στεργίου και του είπα όχι. Ουδέν αίτημα εδέχθην.Άμα με είχε ρωτήσει θα είχε μάθει, πριν βγεί στο ραδιόφωνο. Ευχαριστώ πάρα πολύ.

 

Δείτε το βίντεο:

Με την σειρά του ο Δήμαρχος Πεντέλης εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ. Απάντηση του Δημάρχου Πεντέλης K. Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη

Είναι λυπηρό που ένας Υπουργός μετατρέπει ένα σοβαρό τοπικό και όχι μόνο θέμα υγείας, σε προσωπικό θέμα με το Δήμαρχο Πεντέλης.

Το αν με στήριξε στις εκλογές ο κ. Υπουργός τον ευχαριστώ, αλλά ούτε του το ζήτησα ούτε το ξέρω. Τον ευχαριστώ όμως γιατί κάτι θα εκτίμησε για να το κάνει…

Μου κάνει εντύπωση που γι'αυτόν η διαφορετική άποψη σημαίνει ΣΥ.ΡΙΖ.Α ή Π.Α.Μ.Ε. Προφανώς και δεν κατάλαβε, ότι το 83% και 84% αντίστοιχα ενός Δημάρχου στην 3η και 4η εκλογική του νίκη σε μια πόλη, τα λέει όλα.

Επί της ουσίας του θέματος, που είναι πολύ σοβαρό για την πόλη και την περιοχή μας, θέλουμε να μας απαντήσει σε εκείνα που τον ρωτήσαμε στη σύσκεψή μας:

Α. Θα παραμείνει Γενικό Νοσοκομείο το Φλέμιγκ;

Β. Δεν θα απολυθεί εργαζόμενος στο Φλέμιγκ;

Γ. Θα έχει εφημερίες το Νοσοκομείο Φλέμιγκ;

Εάν στα τρία αυτά ερωτήματα οι απαντήσεις του είναι θετικές, είμαστε μαζί του, εάν όχι, είμαστε απέναντι γιατί εκεί είναι η Κοινωνία που υπηρετούμε και όχι τα κόμματα που ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιήσαμε για να αναδειχθούμε.

Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης

Δήμαρχος Πεντέλης