Η μείωση των επιτοκίων στα δάνεια στήριξης που έχει λάβει η Ελλάδα θα εξετασθεί από το Eurogroup τον Απρίλιο σύμφωνα με όσα ανάφερε σήμερα Πέμπτη ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με το Reuters ο Ντάισελμπλούμ δήλωσε πως «είναι ρεαλιστικό να εκτιμούμε ότι θα απαιτηθεί νέα στήριξη για την Ελλάδα πέρα από το τρέχον πρόγραμμα».

Ο ίδιος επανέλαβε πως το Eurogroup θα εξετάσει από τον Απρίλιο του 2014 το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων στα δάνεια στήριξης της Ελλάδας.

Η Ιρλανδία θα λάβει στήριξη από την ΕΕ για να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης

Η Ιρλανδία θα λάβει στήριξη από την ευρωζώνη για να βγει ομαλά στο τέλος της φετινής χρονιάς από το πρόγραμμα διάσωσής της, δήλωσε, επίσης σήμερα.

«Η Ιρλανδία είχε πολύ καλή επίδοση στο πρόγραμμά της και θα βγει από το πρόγραμμα, αλλά θα υπάρξουν μέτρα για να υποστηριχθεί η σταδιακή έξοδός της», δήλωσε.

"Δεν μπορώ να σας δώσω ακόμη λεπτομέρειες για τον τρόπο … αλλά θα υπάρξει υποστήριξη ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα είναι μια καλή έξοδος και όχι μια προσωρινή έξοδος", πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ.