«Μήπως δίνεται υπερβολική έμφαση στην άποψη ενός προσώπου, που δικαιούται να την εκφράσει; Από τη στιγμή όμως που θα πει ότι η γλώσσα μας είναι νεκρή, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, με την επιστήμη και την αλήθεια. Λέει άλλα αντ’ άλλων. Και θέλει προσοχή. Ίσως θα έπρεπε να μην προβάλλουμε πολύ τέτοιες απόψεις ξεπερασμένες, παλιομοδίτικες και χωρίς καμία επιστημονική βάση»», τόνισε στον Βήμα Fm ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, με αφορμή τις δηλώσεις της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση για την διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Αυτά είναι ανεπιστημονικά και εκτός κάθε συζήτησης. Δεν πρέπει λοιπόν να δίνουμε έμφαση και να γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων. Θα σεβόμουν μια κριτική "θέλω λιγότερες ώρες Αρχαία και περισσότερες Ιστορία". Είναι άλλο όμως να λες τη γλώσσα σου νεκρή».

Να σημειωθεί ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είχε αναφέρει στη βουλή ότι τα Αρχαία χρειάζεται να είναι υποχρεωτικά μόνο για τα παιδιά που πρόκειται να ακολουθήσουν κλασσικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο, ενώ για όλα τα υπόλοιπα προαιρετικά.

Υποστήριξε, επίσης, ότι οι νεκρές γλώσσες θεωρούνται οι γλώσσες που δεν ομιλούνται στην καθημερινή επικοινωνία των ανθρώπων και συγκαταλέγονται τα Αρχαία και Λατινικά και επισήμανε ότι «δεν σημαίνει ότι υποτιμά κανείς τον πλούτο και την σημασία τους».

taxalia

Σχόλιο oramapolis.gr:  Καθόλου τυχαίο βέβαια δεν είναι ότι τις ίδιες απόψεις για τα αρχαία διαλαλούν σχεδόν όλοι οι σχολικοί σύμβουλοι φιλολόγων, που έγιναν για πρώτη φορά σύμβουλοι επί Διαμαντοπούλου! Με σχεδόν ή τελείως ανύπαρκτο επιστημονικό έργο, πολλοί από αυτούς σαηεντολόγοι, έλαβαν άριστα στην συνέντευξη για να υπερκεράσουν συναδέλφους τους με σοβαρό επιστημονικό έργο. Και ως εκ τούτου βγήκαν ντελάληδες κατά των αρχαίων, τα οποία οι περισσότεροι αδυνατούν να διδάξουν!!!