«Βομβαρδισμό» από ξένους επενδυτές και όχι μόνο θα δεχτεί αυτήν την εβδομάδα η Αθήνα, την ώρα που το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την επιχειρηματολογία του έναντι της τρόικας ενόψει των διαπραγματεύσεων που αρχίζουν με τους επικεφαλής της την ερχόμενη Δευτέρα.

Από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη αναμένεται να καταφθάσουν στην Αθήνα:

1. Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. Ήδη βρίσκονται χαμηλόβαθμα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων και από σήμερα πιάνουν δουλειά σαρώνοντας το δημόσιο τομέα όλα τα τεχνικά στελέχη της τρόικας ώστε να προετοιμάζουν το έδαφος για τους επικεφαλής που αρχίζουν τις συζητήσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από την 23η Σεπτεμβρίου.

2. Στελέχη μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων (funds) για δύο λόγους.

Πρώτον, για να παρευρεθούν σε συνέδριο του Euromoney την Πέμπτη, με θέμα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. (Πρόγραμμα-συμμετέχοντες)

Δεύτερον, για επαφές με κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες του τραπεζικού κλάδου και της αγοράς. Όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον από τους επενδυτές για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

3. Οι εκπρόσωποι του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s. Πρόκειται για την καθιερωμένη επίσκεψη του οίκου για να πάρει όλες τις τελευταίες πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και την οικονομία.

Πάντως, την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για να μη ληφθούν νέα μέτρα και για να κλείσει προς όφελος της Ελλάδας το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού.

 Αυτή την εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές τα μέτρα της περιόδου 2015 – 2016.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να αποδείξει ότι η καλύτερη πορεία της ελληνικής οικονομίας και η επιβράδυνση της ύφεσης οδηγούν στην ανάγκη για νέα μέτρα ύψους μικρότερου των 2,5 δις ευρώ έναντι 4 δις ευρώ που υποστηρίζει η τρόικα ότι χρειάζονται για την περίοδο 2015 – 2016.

Πηγή: Καθημερινή