Στην κυβέρνηση άρεσε πάντα η τακτική του «παρά 5’». Δηλαδή, όταν η κατάσταση έφτανε στο όριο και η όλη υπόθεση (όποια και αν ήταν)  έπαιρνε μια δραματική διάσταση, παρενέβαινε και έδινε μια λύση, ως «από μηχανής Θεός». Εννοείται ότι την είχε προετοιμάσει από πριν και την είχε «σκηνοθετήσει» όσο πιο …λυρικά μπορούσε, για να καταστεί η νίκη όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.

Επειδή, λοιπόν, «εντεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει», το ίδιο σχεδιάζει να κάνει και τώρα. Αυτή τη φορά, με αφορμή την υπόθεση του χρέους, που τείνει να πάρει διαστάσεις θρίλερ, σχετικά με τον τρόπο διευθέτησης του. Με δυο λόγια, οι πληροφορίες που έρχονται από τρεις διαφορετικές πλευρές επιμένουν ότι έχει βρεθεί modus vivendi μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της πλευράς των δανειστών αναφορικά με τον τρόπο που το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο. Σε τεχνοκρατικό επίπεδο, η συμφωνία έχει – σχεδόν – επέλθει.

Ωστόσο, απομένει το πολιτικό, που σε αυτές τις περιπτώσεις είναι και το κρισιμότερο. Γι αυτό και πηγαίνει αιφνιδιαστικά στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, για «συναντήσεις υψηλού επιπέδου». Και γι’ αυτό στην Αθήνα, το τελευταίο διάστημα, κάθε φορά που μπαίνει προς συζήτηση το θέμα, στο οικονομικό επιτελείο δεν κάνουν σαν …αλλόφρονες, όπως παλιότερα. Βεβαίως, ανακοινώσεις δεν πρέπει να αναμένονται άμεσα. Την ερχόμενη Κυριακή οι Γερμανοί ψηφίζουν και κανείς δεν θέλει να πάνε στην κάλπη με την επίλυση του ελληνικού θέματος να τους «εκνευρίζει». Γι αυτό και οι ανακοινώσεις θα γίνουν όταν ωριμάσουν. Ο χρόνος πάντως δεν θα είναι μακρύς.

Άλλωστε, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές, και μεγαλώνει, όσο μπορεί το οπλοστάσιο της…

Ο Τειρεσίας