Πολώνεται επικίνδυνα το κλίμα στην Ελλάδα. Μετά το περιστατικό στο Πέραμα την προηγούμενη εβδομάδα και την άγρια συμπλοκή μεταξύ μελών του ΚΚΕ και ομάδων κρανοφόρων και ροπαλοφόρων μα απροσδιόριστη πολιτική ταυτότητα, παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες κάποιων να τους βαφτίζουν ως μέλη της Χρυσής Αυγής, και τις συνεχιζόμενες αιφνιδιαστικές εφόδους της αστυνομίας και προσαγωγές υπόπτων, ένα νέο γεγονός με τον πρώτο νεκρό έρχεται να επιβεβαιώσει όλες εκείνες τις πληροφορίες που εδώ και μήνες σας έχουμε μεταδώσει με συνεχή επαναλαμβανόμενα ρεπορτάζ για σκηνικό εμφύλιου χάους και σκηνικού πολέμου αντάρτικου πόλεων να στήνεται μεθοδευμένα στην Ελλάδα. 

Το σημερινό περιστατικό που έλαβε χώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Κερατσίνι του Πειραιά ανοίγει την μαύρη σελίδα πολιτικής αστάθειας στην χώρα, την στιγμή μάλιστα που είναι κάτι περισσότερο από προφανές, μετά την συνάντηση Μπαρόζο-Σαμαρά στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα νέο πακέτο ακόμα σκληρότερων εισπρακτικών μέτρων μέσω διαρθρωτικών αλλαγών που όμως θα ζημιώσουν ακόμα περισσότερο το ήδη μειωμένο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων. Με φόντο τα νέα μέτρα και την επερχόμενη αξιολόγηση της τρόικας το προσεχές δεκαπενθήμερο, η Ελλάδα από σήμερα το πρωί σταδιακά -με τα γεγονότα που περιγράφουμε- εισέρχεται σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο. Ειδικότερα, η σελίδα της διαφαινόμενης πολιτικής αστάθειας και επερχόμενης κοινωνικής έκρηξης ανοίξει με έναν νεκρό, που κάποιοι προσπαθούν να τον ταυτοποιήσουν ως θύμα δεξιάς βαρβαρότητας και κάποιοι άλλοι ως θύμα αριστερού εξτρεμισμού. Το περιστατικό σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες -αν και ακόμα συγκεχυμένα τα στοιχεία του ρεπορτάζ- έχει ως εξής, όπως τα καταγράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο και άλλα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Δείτε σχετικά βίντεο 

Ρίχνουν λάδι στην φωτιά οι εκπρόσωποι κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, εντείνοντας το πολιτικό κλίμα και αγνοώντας το κοινωνικό κόστος και τις εξελίξεις στην κοινωνία που προκαλούν και οι ίδιοι με την στάση τους.  

Δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα, όπως τα περιγράφουν διάφορα ΜΜΕ, ανάλογα με τις πολιτικές και κομματικές τοποθετήσεις τους. 

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δολοφονική επίθεση από φασίστες στην Αμφιάλη

Επίθεση με μαχαίρι έξω από καφετέρια στο Κερατσίνι

Ερευνώνται πολιτικά κίνητρα για το αιματηρό επεισόδιο στο Κερατσίνι

45χρονος μαχαίρωσε 34χρονο στο Κερατσίνι

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αγρια δολοφονία από φασίστες στο Κερατσίνι

Ενας σοβαρά τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στο Κερατσίνι

Ένας νεκρός σε συμπλοκή στην Αμφιάλη σε συμπλοκή με πολιτικά

45χρονος μαχαίρωσε 34χρονο στο Κερατσίνι

Υπέκυψε στα τραύματά του ο άτυχος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 34χρονος που μαχαιρώθηκε στο Κερατσίνι

Εν ψυχρώ δολοφονία στο Κερατσίνι

Συμπλοκές τη νύχτα σε Μοναστηράκι, Κερατσίνι με νεκρό και

Νεκρός από επίθεση με μαχαίρι στο Κερατσίνι

    Αιματηρό επεισόδιο στο Κερατσίνι – Συνελήφθη ακροδεξιός

Αγρια νύχτα με έναν νεκρό, 6 τραυματίες, μία σύλληψη και 89

45χρονος μαχαίρωσε 34χρονο στο Κερατσίνι

Συμπλοκές τη νύχτα σε Μοναστηράκι, Κερατσίνι με νεκρό και …

Φονικό στο Κερατσίνι – 45χρονος μαχαίρωσε 34χρονο σε καφετέρια …

 

Δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι

Βεντέτα μεταξύ ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής το μαχαίρωμα στο Κερατσίνι;

Παρακολουθείστε από εδώ και το εξής τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό με ένταση να κορυφώνεται καθημερινά στους δρόμους και το πεζοδρόμιο με τις συνεχείς διαδηλώσεις και την κοινωνική έκρηξη να έρχεται αργά αλλά με σταθερά και πολύ συγκεκριμένα -προσχεδιασμένα ή όχι- γεγονότα.