Από το Defencenet
 
Τελικά φαίνεται ότι τρόϊκα και κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους "αφελείς της Αριστεράς" ή κάποιους ηγέτες της Αριστεράς που έχουν 'δεύτερες σκέψεις" και προσβλέπουν σε συνεργασία με ττην τρόϊκα, είναι αποφασισμένες να βάλουν "μπουρλότο" στην χώρα με αφορμή την δολοφονία στο Κερατσίνι.

 
Ο στόχος ένας: Να μετατεθεί το δημόσιο ενδιαφέρον από το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας με την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου στους διεθνείς τοκογλύφους σε συνεργασία πάντα με την εγχώρια πολιτική ελίτ.
 
Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ο "Mr. Bad News" o γενικός διευθυντής του STRATFOR, George Friedman, ήρθε άρον-άρον στην Ελλάδα και όπως αναφέρει στις συζητήσεις του (συνεργάτης του defencenet.gr βρέθηκε σε ομήγυρη συνομιλιτών του) "Προβλέπει ένταση και αναταραχή στην Ελλάδα".
 
Το STRATFOR είναι το γνωστό think tank που πολλοί θεωρούν ότι είναι "παρακλάδι" της CIA και βέβαια στελεχώνεται από πρώην στελέχη της CIA, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας κλπ. που τώρα προσφέρουν είτε στο δημόσιο είτε στoυς ιδιώτες με το "αζημίωτο", τις υπηρεσίες τους.
 
Ο George Friedman,ένας ιδιαίτερα έξυπνος και μεθοδικός άνθρωπος, από την Αθήνα διατύπωσε στος συνομιλητές του την εκτίμηση ότι "Είναι πολύ δύσκολο  το να θέσει η κυβέρνηση εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή αφού κάτι τέτοιο παραβαίνει το Σύνταγμα, ενώ και τα στοιχεία που υπάρχουν για να τεκμηριωθεί η συλλογικά παράνομη δράση είναι εξαιρετικά αδύναμα" .
 
Επίσης σημείωσε ότι "Οι εξτρεμιστικές πολιτικές ομάδες (έτσι χαρακτηρίζει το τρίτο σε δημοφιλία πολιτικό κόμμα της Ελλάδας ο Αμερικανός) συχνά ενισχύονται και ριζοσπαστικοποιούνται περισσότερο όταν διώκονται, καθώς θυματοποιούνται, και άρα ίσως είναι καλύτερο να παραμείνει στην πολιτική ζωή της χώρας η Χρυσή Αυγή, ώστε να διατηρείται υπό κάποιον έλεγχο”.
 
Και κατέληξε λέγοντας ότι "Το βέβαιο είναι ότι ανεξαρτήτως του μέλλοντος της Χρυσής Αυγής ως πολιτικού κόμματος, η υποστήριξη των εξτρεμιστικών και αντισυστημικών κομμάτων θα παραμείνει υψηλή τα επόμενα χρόνια".
 
Ας δούμε έναν χαρακτηριστικό τρόπο του πως δρά του STRATFOR και ο ίδιος ο George Friedman μέσα από ένα τηλεγράφημα του STRATFOR που διέρρευσε στο WikiLeaks:
 
"Θα πρέπει να τον θέσετε υπό απόλυτο έλεγχο. Έλεγχο με οικονομικά, σεξουαλικά και ψυχολογικά μέσα" λέει για παράδειγμα μήνυμα του George Friedman προς τον «αναλυτή» του Stratfor, Reva Bhalla στις 6 Δεκεμβρίου  2011, προκειμένου να αποσπάσει πληροφορίες από  Ισραηλινό πληροφοριοδότη για την ιατρική κατάσταση του προέδρου της Βενεζουέλα, Hugo Chavez.
 
Επίσης από τα μηνύματα που είχαν διαρρεύσει φαίνεται ότι από 2009, ο τότε γενικός διευθυντής της Goldman Sachs,  Shea Morenz και ο διευθυντής του Stratfor, George Friedman, κατάφεραν να μετατρέψουν το δίκτυο αντικατασκοπίας σε κερδοφόρο επιχείρηση.
 
Έτσι ο George Friedman με απόρρητο έγγραφό του με την επισύμανση «ΜΗΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ή ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ» αποκαλύπτει πως η  θυγατρική εταιρία StratCap  θα χρησιμοποιεί για εμπορικούς σκοπούς, τις απόρρητες πληροφορίες που αντλεί το Stratfor καθώς και οι γεωπολιτικές του αναλύσεις, ιδιαίτερα για κυβερνητικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με νομισματική πολιτική και τα παρόμοια.
 
Να δούμε και μία άλλη πολύ σχετική με την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα έκθεση του Stratfor που είχαμε αποκαλύψει στο defencenet.gr (αρχικά είχε δημοσιευθεί στο WikiLeaks) για την σχέση του εμφυλίου πολέμου και την διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας με το ΔΝΤ:
 
Σύμφωνα με την απόρρητη του STRATFOR του 2009, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι "εν μέρει υπεύθυνο για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία".
 
Σττην έκθεση που περιέχει αναλυτικές οδηγίες για το έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας με συλλογές πληροφοριών, επισημαίνεται ότι τα οικονομικά μέτρα λιτότητας του ΔΝΤ, που επιβλήθηκαν στην πρώην Γιουγκοσλαβία, πριν από τον πόλεμο, προκάλεσαν κοινωνικές αναταραχές, οι οποίες εν μέρει είναι υπεύθυνες για τον πόλεμο που ακολούθησε.
 
Αυτός είναι και ο λόγος που το «Stratfor» καθοδηγεί τους αναλυτές να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα κοινωνικά ζητήματα της περιοχής.
 
"Οι οικονομικοί δείκτες της περιοχής είναι πολύ σημαντικοί για την ανάλυση της παγκόσμιας ύφεσης. Χρήζουν προσοχής κάθε αναταραχή που δημιουργείται στην κρίση και στην οποία συμμετέχουν συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων. Να μην λησμονηθεί ότι τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε το ΔΝΤ στην Γιουγκοσλαβία κατηγορούνται εν μέρει ως υπεύθυνα για τον πόλεμο. Πρέπει να ληφθούν υπόψη οπωσδήποτε τα οικονομικά κίνητρα και η κοινωνική δυσαρέσκεια" αναφέρει η έκθεση.
 
Μέσα σε αυτόν τον επικοινωνιακό Αρμαγεδόνα φυσικά πέρασε στα ψιλά και ουδείς δίνει σημασία στην ακόλουθη είδηση: "Πίεση για επίσπευση της διαδικασίας των αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) άσκησαν οι επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) κατά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας με τα στελέχη του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).
 
Οι διαγωνισμοί που έχουν ολοκληρωθεί το 2013 αναμένεται να αποφέρουν έσοδα της τάξης του 1,2 δισ. ευρώ, που αναλύεται σε περίπου 650 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ, 190 εκατ. ευρώ από τον ΔΕΣΦΑ και 150 εκατ. ευρώ από ακίνητα.

Επίσης, μέσα στο 2013 ολοκληρώθηκαν τα Κρατικά Λαχεία, που ήδη απέφεραν 190 εκατ. ευρώ, ενώ εξελίσσονται διαγωνισμοί που μπορούν να αποφέρουν επιπλέον 300 εκατ. ευρώ, όπως για παράδειγμα ο διαγωνισμός για την πώληση και επαναμίσθωση 28 κτιρίων. Όλα τα ποσά καταλήγουν στο ταμείο που έχουν δημιουργήσει οι δανειστές"…

Bασικά αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα με την Χρυσή Αυγή είναι μια κλασική μέθοδο των πορτοφολάδων: Σου αποσπούν με το ένα χέρι την προσοχή και με το άλλο σου κλέβουν το πορτοφόλι…