Μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο. 

Παρόντες ήταν και δέκα συνεργάτες τους (πέντε από κάθε πλευρά) ενώ για δέκα λεπτά της ώρας οι δύο άνδρες συνομίλησαν μόνοι τους.

Από τις πρώτες διαρροές επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι οι κύριοι Σαμαράς και Μπάιντεν συζήτησαν την ενεργειακή συνεργασία της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ -που εμφανίζονται ως “ενεργειακό τρίγωνο” στην Α. Μεσόγειο. 

Συζήτηση με ιδιαίτερη σημασία, καθώς:

-πρώτον, την ερχόμενη Τρίτη ο κ. Σαμαράς και υπουργοί θα βρεθούν στο Ισραήλ για την πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Διακυβερνητικού Συμβουλίου των δύο χωρών (“Government to Government”) με τη συνεργασία στην εξόρυξη υδρογονανθράκων να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας.

-δεύτερον, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε απόψε ότι τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί την Αθήνα για να συναντηθεί με τον κ .Σαμαρά. 

Κι αυτό λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση που κι ο ίδιος είχε με τον κ. Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον (σ.σ. την προηγούμενη Παρασκευή).

Η Δημοκρατία λειτουργεί

Εξερχόμενος του Λευκού Οίκου ο πρωθυπουργός προτίμησε να κάνει δήλωση για τις εξελίξεις περί την Χρυσή Αυγή.

Αφού υπογράμισε ότι οι τέσσερις πρώτοι βουλευτές που απολογήθηκαν “είναι υπόλογοι και υπόδικοι” (ο ένας που προφυλακίσθηκε και οι τρεις που αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους) και ότι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα, τόνισε: “Είμαστε Δημοκρατία που λειτουργεί και η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της”. Για να καταλήξει στην επισήμανση “αυτό σημαίνει δημοκρατική ομαλότητα”.

capital.gr

Δεκάλεπτο τετ α τετ Σαμαρά-Μπάιντεν